Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 2.5 yaş kreş

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Kumralada48

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2007
188
453
628
Antalya
Merhabalar; kızım 2.5 yaşında ve bu pandemi sürecinde eve kapandığımiz için bir çok konuda gerilediğini düşünüyorum, en önemlisi işe de başlamam gerekiyor, Muğla bölgesinde yaşıyorum burada virüs kontrol altında şimdilik; konuya gelecek olursam bu yaş döneminde çocuğunu kreşe gönderenlerin olumlu/olumsuz deneyimlerini dinlemek istiyorum, yardımcı olanlar için şimdiden çok teşekkür ederim.
Dip not: göndereceğimiz kreş butik bir kreş ve oldukça deneyimli kadrosu olan ve olumlu yorumlara haiz bir yer....

Merhabalar; kızım 2.5 yaşında ve bu pandemi sürecinde eve kapandığımiz için bir çok konuda gerilediğini düşünüyorum, en önemlisi işe de başlamam gerekiyor, Muğla bölgesinde yaşıyorum burada virüs kontrol altında şimdilik; konuya gelecek olursam bu yaş döneminde çocuğunu kreşe gönderenlerin olumlu/olumsuz deneyimlerini dinlemek istiyorum, yardımcı olanlar için şimdiden çok teşekkür ederim.
Dip not: göndereceğimiz kreş butik bir kreş ve oldukça deneyimli kadrosu olan ve olumlu yorumlara haiz bir yer....

Buna kesin bir cevap vermek mümkün değil. Çocuktan çocuğa çok farklı etkileri olabilir, deneyip göreceksiniz.

Ablamın iki kızı da yaklaşık o yaşlarda başladı kreşe, büyüğü güle oynaya giderken küçükte okul fobisi oluştu. Liseye gidiyor hala okuldan nefret ediyor.

Hiç virüs muhabbetine değinmeden ki benden önce siz daha iyi düşünürsünüz direkt 2,5 yaş- kreş ilişkisinden gireyim.

Biraz çocukla alakalı durum, güvenli bağlanma sağlanmışsa ve çocuk orada kalmaya istekliyse neden olmasın?

Yaşla çok da alakası yok bu durumun. Çocuğun hazır olmasıyla da alakalı biraz.

27 aylıkken başladı kızım. 18. aydan itibaren oyun grubuna gidiyordu günde bir kaç saat olarak. Oldukça istekliydi, gelişimine çok faydalı oldu. Ücretsiz iznim bittiğinde ise tam gün gitmek durumunda kaldı bizi hiç üzmedi şükürler olsun. Her çocuk farklı inanın 30 kreş gezdim fazla bile olabilir. Mide ağrılarından uyuyamıyordum. Uykumdan sıçrayarak uyanıyordum. Çocuğunuzu gözlemleyin , onu en iyi siz tanırsınız. Her çocuğa iyi gelir diyemiyorum, illa ki zorlu olacak da diyemiyorum. Biz çok faydasını gördük, iyi ki göndermişim. Bakıcı fikrini 1 saniye bile düşünmemiştim, benim için korkutucu bir seçenekti. Allah yardımcınız olsun, inşallah mutlu olur.

Koronadan bağımsız olarak yorum yapıyorum, oğlum 2,5 yaşında kreşe başladı ve çok faydasını gördük. Bezi bıraktı, sosyalleşti, kalem ve makas tutmayı öğrendi, sonra maalesef korona çıktı ve şu an için kreşe gitmiyor ama korona olmasaydı halen gönderirdim.
Umarım biz de faydasını görürüz, bez biz de de devam 😊

Buna kesin bir cevap vermek mümkün değil. Çocuktan çocuğa çok farklı etkileri olabilir, deneyip göreceksiniz.

Ablamın iki kızı da yaklaşık o yaşlarda başladı kreşe, büyüğü güle oynaya giderken küçükte okul fobisi oluştu. Liseye gidiyor hala okuldan nefret ediyor.
Evet denemeden emin olamayacağız, ama olumlu deneyimler cesaret veriyor, yalnız olmadığını bilmek çok güzel, teşekkür ederim 💞

Hiç virüs muhabbetine değinmeden ki benden önce siz daha iyi düşünürsünüz direkt 2,5 yaş- kreş ilişkisinden gireyim.

Biraz çocukla alakalı durum, güvenli bağlanma sağlanmışsa ve çocuk orada kalmaya istekliyse neden olmasın?

Yaşla çok da alakası yok bu durumun. Çocuğun hazır olmasıyla da alakalı biraz.
Teşekkür ederim, İlk hafta deneme yapacağız hazır olup olmadığı yönünde, umarım sorunsuz geçiririz 2.5 yıldır evdeyim artık işime dönmek istiyorum bir yandan da kızıma artık yetmediğimi hissediyorum

Merhabalar. Okulöncesi öğretmeniyim ben. Bana göre önemli olan öğretmenin kalitesi. Gerçekten öyle öğretmenler var ki bakıcı teyzeler baksa daha iyi. Çocuğunuzun başlayacağı sınıfın öğretmeni hangi üniversite ve bölümden mezun mutlaka öğrenin. Küçümsemek asla değil ama özellikle özel kurumlarda 2 yıllık çocuk gelişimi mezunlarını hatta mezun olmayan öğrencileri bile istihdam ediyor ve bunu kılıfına uyduruyorlar. Ailelere haber vermiyorlar bile.
Öğretmeni iyiyse çocuğunuz sosyalleşmeyi, paylaşmayı, kurallara uymayı, kendi öz bakımını yapmayı ve ilkokula temel olacak pek çok şeyi öğrenecek. Ama değilse öyle gidip gelecek. Bir şey kazanmayacak hatta olumsuz deneyimler edinecek okul hakkında. Verin ama araştırarak verin

27 aylıkken başladı kızım. 18. aydan itibaren oyun grubuna gidiyordu günde bir kaç saat olarak. Oldukça istekliydi, gelişimine çok faydalı oldu. Ücretsiz iznim bittiğinde ise tam gün gitmek durumunda kaldı bizi hiç üzmedi şükürler olsun. Her çocuk farklı inanın 30 kreş gezdim fazla bile olabilir. Mide ağrılarından uyuyamıyordum. Uykumdan sıçrayarak uyanıyordum. Çocuğunuzu gözlemleyin , onu en iyi siz tanırsınız. Her çocuğa iyi gelir diyemiyorum, illa ki zorlu olacak da diyemiyorum. Biz çok faydasını gördük, iyi ki göndermişim. Bakıcı fikrini 1 saniye bile düşünmemiştim, benim için korkutucu bir seçenekti. Allah yardımcınız olsun, inşallah mutlu olur.
Çok teşekkür ederim , darısı başımıza ❤️

Merhabalar. Okulöncesi öğretmeniyim ben. Bana göre önemli olan öğretmenin kalitesi. Gerçekten öyle öğretmenler var ki bakıcı teyzeler baksa daha iyi. Çocuğunuzun başlayacağı sınıfın öğretmeni hangi üniversite ve bölümden mezun mutlaka öğrenin. Küçümsemek asla değil ama özellikle özel kurumlarda 2 yıllık çocuk gelişimi mezunlarını hatta mezun olmayan öğrencileri bile istihdam ediyor ve bunu kılıfına uyduruyorlar. Ailelere haber vermiyorlar bile.
Öğretmeni iyiyse çocuğunuz sosyalleşmeyi, paylaşmayı, kurallara uymayı, kendi öz bakımını yapmayı ve ilkokula temel olacak pek çok şeyi öğrenecek. Ama değilse öyle gidip gelecek. Bir şey kazanmayacak hatta olumsuz deneyimler edinecek okul hakkında. Verin ama araştırarak verin
Söylediklerinizi dikkate alacağım, peki 2.5 yaş kreş için pedagojik açıdan değerlendirirseniz ne söylersiniz

Söylediklerinizi dikkate alacağım, peki 2.5 yaş kreş için pedagojik açıdan değerlendirirseniz ne söylersiniz
Sizin nasıl bir ortamınız var bilmiyorum ancak günümüzde çocuklar doğdukları günden itibaren neredeyse sadece yetişkinlerle muhatap oluyor. Oysa akranlarıyla ilişki kurmaya, sorun yaşayıp problem çözmeye ve bu becerilerini geliştirmeye, birlikte oyun oynayarak kendilerini gelecekteki yaşamlarına hazırlamaya, sınırlı sayıda oyuncağı paylaşmaya ve gerekirse sıraya girmeye ihtiyaçları var. Evde ise bu ortam çoğu zaman sağlanamıyor. (Sizin onunla oyun oynamanız, ona kitap okumanızla onun akranlarıyla oyun oynaması, hikaye dinlemesi vb. Çok farklı deneyimler) Bu yüzden başlaması çok iyi bir şey. Çocuğun kişiliğinin büyük kısmı ilk 6 yaşta şekilleniyor bu nedenle gelişimine çok katkı sağlar ama tekrar belirtmek istiyorum, o size sevimli, mükemmel çizilen kurum imajına sakın aldanmayın. Sizin kuruma geldiğiniz kapıdan girdiğiniz andan itibaren biliniyor; ona göre davranıyorlar. 4 yıllık eğitim fakültesi mezunu olmayan bir sürü kişi öğretmenlik yapıyor (yardımcı öğretmen olabilirler ama ana öğretmenlik yaptıklarında ne kadar tecrübeli olurlarsa olsunlar doğru yaptıklarını sandıkları bir sürü yanlış var.) çocuğunuzu kesinlikle onlara emanet etmeyin.

Son düzenleme:
iki cocugumu da 2 yasindan itibaren krese gonderdim, ilk sene yarim gun/ haftada 3 kere olmak uzere, 3 yasina girdiklerinde tam gune gectik.
Ben cocuklarim icin yararli oldugunu dusunuyorum.
Calisan anneyim, burda kresleri 1 haziran itibariyle actilar ve ben isik hiziyla cocuklari yine krese baslattim 🙊

Ay
Ayy bi benim kocammi krese tepki veriyo anlamiyorum dun tartismasini etttik bi cocuga bakamicakmisinda krese verceksin bana diyo 🙄

2.5 yaş iyi bence. Benim bi arkadaşım 1.5 yaşında vermişti. Çocuklar gerçekten istiyor arkadaş. Ben oğlumu 5 yaşında sna okuluna vermiştim ama o yaşa kadar imkanların iyi olmadığı Doğu da ilçede idim, çocuklar ana okuluna giderken ben de gitmek istiyorum diye ağlıyordu .

Ay
Ayy bi benim kocammi krese tepki veriyo anlamiyorum dun tartismasini etttik bi cocuga bakamicakmisinda krese verceksin bana diyo 🙄
Ben çalışıyorum, ortada bir de zaruriyet söz konusu; iki sene ücretsiz izin aldım maddi manevi herşeyimi verdim devlet memuruyum işime dönmek zorundayım aynı zamanda çok istiyorum dönmeyi....

iki cocugumu da 2 yasindan itibaren krese gonderdim, ilk sene yarim gun/ haftada 3 kere olmak uzere, 3 yasina girdiklerinde tam gune gectik.
Ben cocuklarim icin yararli oldugunu dusunuyorum.
Calisan anneyim, burda kresleri 1 haziran itibariyle actilar ve ben isik hiziyla cocuklari yine krese baslattim 🙊
Şayet alıştırabilirsem o ışık hızını ben de kullanıcam; teşekkür ederim 💞

Ben çalışıyorum, ortada bir de zaruriyet söz konusu; iki sene ücretsiz izin aldım maddi manevi herşeyimi verdim devlet memuruyum işime dönmek zorundayım aynı zamanda çok istiyorum dönmeyi....
Hmm kolay gelsin size ben calismiyorum yani esim evlendikden sonra izin vermedi daha o yuzden bazi konulari kati oldu

Çok faydasını gördük.oglum 2 yaşında başladı kreşe,Ağustos sonu 3 olacak.pandemi nedeni ile ara verdik.evde çok sıkılıyor ama en erken Eylül'de baslatirim boyle giderse belirsiz süre baslatmam.

Back