• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.5 yaş konuşma konusunda bilgi almak istiyorum

Merveprtkya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2019
13
2
86
28
Benim oğlum 2.5 yaşında ve kullandığı kelimeler anne baba mama su süt babaenneye babı diyor mesela dede havhav pisi cikcik ya da uçağa uu diyor alo diyor Kukuli var mesela onu diyor leo çizgi film onun ismini diyor geliyo diyor uyuyor diyor ya da şekere şe diyor gibi gibi ama doktora göre tam yeterli gelmedi hee araba düdüt diyor sizde durumlar nasıl acaba bilgi almak istiyorum da mesela parka kaykay diyor denileni anlıyor kapıyı kapat deyince ya da bir şey isteyince getiriyor yapıyor ama anlamadım doktor niye öyle dedi

Benim oğlum 2,5 yaşından sonra bülbüle döndü. O da yazın öyleydi. Şimdi kendini çok güzel ifade ediyor.

Benim oğlum 2.5 yaşında ve kullandığı kelimeler anne baba mama su süt babaenneye babı diyor mesela dede havhav pisi cikcik ya da uçağa uu diyor alo diyor Kukuli var mesela onu diyor leo çizgi film onun ismini diyor geliyo diyor uyuyor diyor ya da şekere şe diyor gibi gibi ama doktora göre tam yeterli gelmedi hee araba düdüt diyor sizde durumlar nasıl acaba bilgi almak istiyorum da mesela parka kaykay diyor denileni anlıyor kapıyı kapat deyince ya da bir şey isteyince getiriyor yapıyor ama anlamadım doktor niye öyle dedi
Benim kızım şu anda 33 aylık. 2 yaşından beri normal konuşuyor. Ama ekran yok bizde.Burada sizin biraz daha bilgi vermeniz lazım. Ekran var mi,? Siz onunla gün içinde ne kadar nasıl konusuyorsunuz. Kitap okur musunuz .tamamen sizden dolayı da az konuşuyor olabilir

Benim kızım şu anda 33 aylık. 2 yaşından beri normal konuşuyor. Ama ekran yok bizde.Burada sizin biraz daha bilgi vermeniz lazım. Ekran var mi,? Siz onunla gün içinde ne kadar nasıl konusuyorsunuz. Kitap okur musunuz .tamamen sizden dolayı da az konuşuyor olabili

Benim kızım şu anda 33 aylık. 2 yaşından beri normal konuşuyor. Ama ekran yok bizde.Burada sizin biraz daha bilgi vermeniz lazım. Ekran var mi,? Siz onunla gün içinde ne kadar nasıl konusuyorsunuz. Kitap okur musunuz .tamamen sizden dolayı da az konuşuyor olabilir
Belki de olabilir kitap okuma alışkanlığı çok fazla yok ya da sadece oyun oynarken konuşma yapıyorum geri kalan vaktim temizlik ile geçti sanırsam ondan kaynaklı olabilir belki

Belki de olabilir kitap okuma alışkanlığı çok fazla yok ya da sadece oyun oynarken konuşma yapıyorum geri kalan vaktim temizlik ile geçti sanırsam ondan kaynaklı olabilir bel
Çocuğun duyması lazım ki konuşsun.duymadiklarini nasıl konuşacak.siz anlatın.mesela kedi mi gördünüz yolda ,ne kadar tatlı, yumuşak tüylü, yaramaz bir kedi böyle .Sen kediler ne yer biliyor musun. Gibi konuyu uzatın.

.Burada sizin biraz daha bilgi vermeniz lazım. Ekran var mi,? Siz onunla gün içinde ne kadar nasıl konusuyorsunuz. Kitap okur musunuz .tamamen sizden dolayı da az konuşuyor olabilir

Çocuğun duyması lazım ki konuşsun.duymadiklarini nasıl konuşacak.siz anlatın.mesela kedi mi gördünüz yolda ,ne kadar tatlı, yumuşak tüylü, yaramaz bir kedi böyle .Sen kediler ne yer biliyor musun. Gibi konuyu uzatın.
Teşekkür ederim bunu deneyeceğim belki faydasını görürüz bu sayede

Üzgünüm ama çocuğunuz kukuliyi ve leoyu bildiğine göre ekrana fazla maruz kalıyor. Haddimi aşıyorsam özür dilerim ama sizin de mesajınızda yazdıklarınızdan kitap okuyan bir anne gibi durmuyorsunuz. TV yi kapatıp kısacık da olsa okumanız veya konuşmanız evladınıza çok şey katacaktır. Hızlıca ilerlemesini diliyorum 🌺

Back