- 2 Temmuz 2012
- 592
- 305
- Konu Sahibi biradamavisi
Tam 30 aylık oğlum. Doğduğundan beri çok ağlayan bir çocuk. Hemen hemen her şeye inatçı bir ağlaması var. Ve sesi çok gür. Artık komşularımdan o kadar utanıyorum ki. Kimsenin bir şey dediği yok ama eminim rahatsız oluyorlardır. Ve en çok üzüldüğüm konu vurması. İstediği olmadığında bana babasına vuruyor. Daha çok küçükken de vardı bu vurma huyu unutturmuştum. Ama 2 yaşla birlikte geri döndü. Sevmediğimizi bildiği için sanki inadına vuruyor. Bazen kuzenlerine vuruyor. Can acıtıcı biçimde. Nasıl vazgeçireceğimi şaşırdım. Görmezden gelmeyi denedim daha fazla yaptı. Tatlı dille uyarmayı denedim yeri geldi sinirle söyledim. Bu kötü bir şey vurmak çok ayıp biz sana hiç vurmuyoruz seni seviyoruz diyorum anlıyor. Ama yine de yapıyor. Şu sıralar vurduğunda dikkatini dağıtmaya çalılıuorum ama vurup ağlamaya başlıyor duymuyor bile bizi çok yüksek sesle ağladığı için. Nerede yanlış yaptım bilmiyorum aslında daha uysal bir çocuktu ekranla tanıştığından beri sanki çok daha agresif oldu. Sendrom falan diye avutuyorum kendimi ama bazen yok benim yanlışlarım elbet var diyorum. Bazen istediğini yapmadığımda anlayamıyorsa kendini ağlatmak için kafasını duvara vuruyor mesela. Bugün neredeyse kafası kanayacaktı o kadar şiddetli vurdu ki. Hiçbir sözümü dinlemiyor ne dersem tersini yapıyor lütfen bu sendromsal mı yoksa huyu mu yoksa uzmana götürmem mi gerekir fikir verir misiniz çok yoruldum. Sürekli acaba yine neye ağlayacak yine ne kriz yaşayacağız diye düşünmekten tetikte olmaktan yoruldum çoook.