• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2,5 kg Verelim mi? İşte Yöntemim

cilekli_seker

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2010
264
2
0
İzmir
Merhaba kızlar.3 yıl önce yediklerime çok dikkat etmeme rağmen zayıflayamadığım bir dönemdeydim.1 hafta devam etmem gereken lahana çorbası diyetini 5 gün yapmıştım hem 2,5 kg vermiştim hem de karnım 10 yıldır olmadığı kadar dümdüz olmuştu,oysa 3 tane katmanım vardı karnımda... o gün uçağa binecektim,güvenlik görevlisi bayana gurula kaldırmıştım kollarımı.. 56,5 ten 54 e düşmüştüm ama önemli olan sadece 2,5 kg incelmek değildi incecik bir beldi beni cezbeden...uzun süre de kilo almadım.karnımın yok olma sebebi diyetle birlikte spordu.sabah aç karnına sadece 15 dk karın hareketi yapıyordum( yarım mekik, bisikletli mekik vb) akşam da aynı hareketleri 20 dk yapıyordum yemekten önce...Burada lahana diyeti bölümü var ama ben bu hafta sizlerle burda kilo vermek istiyorum sonra da verdiğimizi korumak için sohbete devam etmek istiyorum.., çünkü çorbayı sadece 7 gün yapacağız.

cumartesi yada pazartesi başlayıp 7 gün yapacağız.. ben hiç acıkmamıştım tıka basa yiyordum.elma sirkeli ballı ılık su içiyordum bir de o da beni güçlü yapıyordu, dinç oluyordum.çorbayı iyice brandırdan geçirip çok fazla koklamadan ılık olarak bardakla içiyordum, bir bardağı 1 kaç dk de bitirip karnım baya doymuş oluyordu sonra meyvelerimi sebzelerimi vs yiyordum.. sebze olarak patlıcan, kırmızı biber közlenebilir.fırında patates dilimi yapılabilir, brokoli, karnabahr mevsimi olsaydı onlar da olabilirdi.. çok doyurucu..ben haftada 2, 5 kg dedim ama kiloya göre haftada 4 ile 8 kg arası da verdiği söyleniyor.

İŞTE ÇORBA

Kadınlar arasında lahana çorbası olarak anılan bu sebze çorbalı diyet, mucizevi bir biçimde bir haftada tam 8 kilo verdiriyor!!!!! Kimi diyetisyenler vücudun bu kadar kısa sürede kilo vermesine karşı çıksa da henüz hiçbir diyetisyen böylesine kısa sürede kilo verdiren bu diyetten kadınları alıkoyamıyor. Yalnız bu diyeti yaparken kendinizi çok fazla yormamalı, bol su içmeli ve ekstra vitamin almalısınız.
1. gün
İstediğiniz kadar meyve (muz hariç) ve özel çorba
2. gün
İstediğiniz kadar sebze (baklagiller hariç) ve özel çorba
3. gün
İstediğiniz kadar sebze, meyve ve özel çorba
4. gün
5 tane muz, 4 bardak süt ve özel çorba
5. gün
300 gr. kırmızı et, 6 tane domates, özel çorba
6. gün
İstediğiniz kadar yağsız kırmızı et, özel çorba
7. gün
Esmer pirinç, istediğiniz kadar sebze, meyve suyu ve özel çorba

Mucize Lahana Çorbası
Malzemeler
6 büyük soğan
4 ya da 5 tane domates
2 kırmızı biber
1 büyük lahana
1 demet kereviz sapı
patlıcan, kabak, enginar, havuç, maydanoz vs.
az tuz
3 litre su
Hazırlanışı
Bütün sebzeleri ufak ufak doğradıktan sonra çorba olacak şekilde su ilave ederek düdüklü tencerede pişirin. Daha sonra dilerseniz blender'da ezerek krema kıvamına getirebilirsiniz.. Tamamen size kalmış. Verdiğim miktar bir ya da iki kişi için yeterli olacaktır. Çorbanın hazırlanması 10 dakikanızı alır. Pişirmesi ise en az bir buçuk saat. İçine istediğiniz baharatı atabilirsiniz. Kekik, karabiber, pul biber vs... Bu köylü çorbasını diyet yapmadığınız dönemlerde de rahatlıkla tüketebilirsiniz. Sindirimi son derece kolaylaştıran bir etkisi vardır.

ben kesinlikle haftaya bunu yapacağım şimdi 58 kg civarıyım.bakalım sonuç ne olacak benimle var mısınız?

merhaba kızlar diyetimi yalnız yapıyorum aslında bir kişinin desteği olsaydı daha azimli olabilirdim ama olsun, bu sefer çok azimliyim 7 günü tamamlamak istiyorum, sporla .umarım kaçamak yapmam sabah tartıda 58.7 çıktım, deneyimlerimi ve sonuçlarımı yazacağım, en azından kendi günlüğüm olacak bu. bugün ilk günüm.

3 litre su
sabah 15 dk, akşam 30 dk mekik vs
tansiyonumun düşmesini engelleyen ve beni dinç tutan elma sirkeli ballı su
yeşil çay

bunlara uyacağım ve 7 gün sonra olacak sonucu ben de çok merak ediyorum.

bu lahana çorbasında ne hikmet var bilmem ama gözümün önünde bunula çatır çatır kilo veren bi sürü insan gördüm.Kuzenim bununla çok kilo verdi hemde çok kısa sürede ağbimde öyle.Bir komşum ve diğer kuzenimde yapmak istedi ama yapamadılar kustular.Herkesin harcı değil kusan çok oluyor bu çorbadan.Ağbimde hiç seviyordu koklamadan içiyordu işte :).Ama kuzenimde ağbimde sonra kilo aldılar yine :)))

bu lahana çorbasında ne hikmet var bilmem ama gözümün önünde bunula çatır çatır kilo veren bi sürü insan gördüm.Kuzenim bununla çok kilo verdi hemde çok kısa sürede ağbimde öyle.Bir komşum ve diğer kuzenimde yapmak istedi ama yapamadılar kustular.Herkesin harcı değil kusan çok oluyor bu çorbadan.Ağbimde hiç seviyordu koklamadan içiyordu işte :).Ama kuzenimde ağbimde sonra kilo aldılar yine :)))

bnde denedm ama tadı cok kotu yaa:69::69::69:

evet gerçekten verdiriyor. hızlı verdirdiği için de geri alması kolay oluyor.ben verip geri almamayı düşünüyorum. verdikten sonra korumaya çalışacağımmide küçüldüğü için.

bnde denedm ama tadı cok kotu yaa:69::69::69:

blendırdan geçirince içimi kolay oluyo. ben bugün 2. günümü bitirdim. bugün soğuk olarak bardakta içtim, biraz limon sıktım. soğuk olunca hiç kokmadı, meşrubat gibi içtim hızlıca..tok da tutuyor. iyi gidiyorum kızlar. 5 gün kaldı sonucu çok merak ediyorum.bir de geçen seferden deneyimli olduğum için çok umutla yapıyorum.

Canım sonucunu bitince yazarsan sevinirim :) Bende 5 günde 5 kg diyetini yaptım 2 hafta bugün son günüm eğer sen iyi sonuçlar alırsan bende başlayabilirim :)

slm kızlar sonucu yazayım

ilk 2 gün iyiydi, ama tansiyonum düşünce light peynirli etimek yedim.3. gün itibari ile de arkadaşlarım ikram ettiği çikolatadan yedim. eşimin yediği yemeklerden yedim 1 er kaşık dayanamadım .malesef 5. gün de yine bıraktım.ama 5 gün boyunca sabah 15 dk akşam 15 dk mekik vs yaptım.

toplam 1,5 kg gibi verdim.tartıda büyük bir değişim yok ama belim baya inceldi. karnım küçüldü.yüzüm gerginleşip güzellleşti.size tavsiye ediyormuyum bilmiyorum. çünkü istediğim gibi olmadı malesef.. sadece spor alışkalnığı kazandım her gün yapmaya devam ediyorum spor yaptıkça da daha az yemem gerektiği aklıma geliyo..

keşke uyabilseydim sonuç eminim mükemmel olacaktı. ama böyle de daha bir güven geldi kendime.

Canım sonucunu bitince yazarsan sevinirim :) Bende 5 günde 5 kg diyetini yaptım 2 hafta bugün son günüm eğer sen iyi sonuçlar alırsan bende başlayabilirim :)

patatesli olan galiba.. sen iyi gidiyorsun baya.. ama istersen biraz ara ver canım.biraz protein almalısın. her şeyden ye azar azar. bir kaç hafta sonra birlikte başlayalım. benim uyabildiğim ve kilo verebildiğim tek diyet bu.meyveyi sebzeyi çok seviyorum. geçen hafta birlikte yapsaydık eminim daha iyi sonuçlar alırdım

canım ben guatır hastasıyım , 3 yıldır da tiroit hapı kullanıyorum. duydum ben de. bir araştırayım bakalım :( lahana mı zararlı acaba bize, biliyor musun?

Evet canım bende de guatr var.Lahana zararlıymış hatta guatr oluşumuna sebep oluyormuş.Arkadaşımın annesinde de guatr vardı.Sanırım geçmişti.Ama zayıflamak için lahana çorbası diyeti yapmış guatrı tekrar ortaya çıkmış:(

Evet canım bende de guatr var.Lahana zararlıymış hatta guatr oluşumuna sebep oluyormuş.Arkadaşımın annesinde de guatr vardı.Sanırım geçmişti.Ama zayıflamak için lahana çorbası diyeti yapmış guatrı tekrar ortaya çıkmış:(

araştıracağım bu diyetten vaz geçmek istemiyorum,umarım sorun olmaz.sen kaç kilosun.hedefin ne?

araştıracağım bu diyetten vaz geçmek istemiyorum,umarım sorun olmaz.sen kaç kilosun.hedefin ne?

Bi araştır canım ama zararlıysa sağlığın için bırak bence başka diyet yöntemlerine geçersin.İnşallah sorun çıkmaz. Ben 67 kiloyum ama diyet yapamayanlardanım:) Sadece suya elma sirkesi katarak içiyorum günde 2-3 kez. biraz da yediklerime dikkat ediyorum.Etkisi de oluyor. En az 10 kilo vermek istiyorum yolum uzun:)

Back