Bebek Beslenmesi 2.5 aylığız ek gıda için yardım!...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

zuhale

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2009
788
37
123
Balıkesir
2.5 aylık bir kızım var sadece mamayla besleniyor. Kolik sorunumuz var ek gıdalara geçince düzelir diyorlar acaba meyva sularına ve günde 1 kere pirinç ununa başlasam mı?

kesınlıkle baslama..bebegın daha ufacık kolık demek sebepsız gaz sancısı demektırkı ek gıda bu donemı tetıkler..gaz ve kaka olayını sıkıntıya sokar,yanı kas yapayım derken goz cıkarırsın..cocougun vereceklerını sındırebılecek duzeyde degıl henuz..en erken 4. aya kadar beklemenı onerırım ,cok sıkıntı yasarsın aksı halde ve ılerdekı yeme durumunu cok etkılersın mamasını ıcmez ek gıda almayı red eder sen uzulursun...hele kı pirinç unu falan sakın verme...kızım 7 aylık hala gece yatmadan yedırdıgım pirinç ununun yaptıgı gaz yuzunden uyumaz sabaha kadar ve benım kızım da kolıklıydı..3. ayın sonunda %90 gecıyor bu kadar beklemıssın bıraz daha sık dısını,bırden kesılecek bu sıkıntısı rahatlıcak gorceksın..

lütfen yazık etmeyin bebişinizede bağırsaklarınada!!! kolikli diyorsunuz bide katı gıdayı hazmetme yükünü bindirin bebişinize tam olsun!! mamayla beslense bile 4 ay bitmeden ek hiçbirşey vermeyin bebişinize..hiçmi okumuyorsunuz hiçmi bakmıyorsunuz anlayamıyorum bazı anneleri ben!!

ek gida icin cok ama cok erken,en iyi ihtimalle 5 aylıkken ek gidaya baslanır o da gunde 2-3 kaşık şeklinde,zaman icinde yavas yavas arttırarak.

başlığı okuyunca şaşırdım..bebeğinizin bağırsakları henüz buna hazır değil,ek gıdanın koliğine bir faydası olmıyacak ki,bitkisel gaz şurupları var,rezene kullanabilirsiniz,evde uyguluyabileceğiniz rahatlatıcı yöntemler var..doktorunuza danışarak bunlar uygulayın,ek gıdayı şimdilik aklınızdan geçirmeyin çok erken

sağol canım ya umarım düzelir 40dan sonra düzelir dediler kötü oldu 3-6 aydan sonra düzelir diyorlar daha beter olmasından korkuyorum

canım okuyorum ama ağlamaları o kadar çok oluyor çareler arıyorum, araştırıyorum, başlamadım daha bişeye. Ben isterdimki bebeğim beni 2 yaşına kadar emsin 6.aydan önce katı gıdalar başlamayım ama olmayınca olmuyor. Kaynanam ve görümcem bizde öyle büyüdük ve büyüttük ağlamaları kesildi diyolar ben araştırma safhasındayım...

ek gida icin cok ama cok erken,en iyi ihtimalle 5 aylıkken ek gidaya baslanır o da gunde 2-3 kaşık şeklinde,zaman icinde yavas yavas arttırarak.

sağol canım

her duyduğumuz yaptım şimdiye kadar ama hiç fayda etmiyor doktorum yapılacak bişey yok gününün dolmasını bekleyeceksin diyor

her duyduğumuz yaptım şimdiye kadar ama hiç fayda etmiyor doktorum yapılacak bişey yok gününün dolmasını bekleyeceksin diyor

2 aylıkken gittiğimizde bizede öyle demişti canım sabredin 4 ay daha dedi,hep memede susardı..sancısını öyle unutmaya çalışırmış zaten,inanki akşama kadar emzirirdim yemek dahi yiyemiyodum anca biri gelicek ki öyle...geçiyor hepsi takma kafana canım,1 2 ay daha sabret..gaz sancısını hafifletmek için çeşitli şeyler var deneyebilirsin,karnına masaj yap,ılık havlu koy,arabayla gezdirmekte iyi gelirmiş,havalar ısındı artık güzel bir banyo yaptırıp ardındanda bebek yağıyla masaj yapabilirsin rahatça uyur,yarım çay bardağı suda 1 çay kaşığı kimyonu dinlendir,1 çay kaşığı ver iyi gelir,rezenede olabilir bunların haricinde gaz şurupları var bende kullandım tamamen geçirmesede rahatlayıtor en azından doktordan isteyebilirsin..sadece mamaylamı besleniyor gazlı bebeklere özel mamalar var onlarıda tavsiye edebilirm

sağol canım doktorumuzun verdiği kaçıncı ilac ev ilaç doldu ama çaresi olmadı ne masaj, ne banyo, ne araba, sıcak su torbası, aspiaratör, saçkurutma makinası, süpürge sesi, rezene,geceçayı, nurseharveys, metsil, zinco, sapsimlex, elmayağı masaj, fitil bunlar aklıma gelenler artık. Zaman en iyi ilaçmış bekliyoruz

Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun,başlığı okuyunca şaşırdım vallahi.O kadarcık bebeğe ek gıda verilir mi canım ya?Benim oğlum da kolikti saatlerce susmadan ağlardı bizde senin denediğin her şeyi denedik ve zamandan başka çare olmadığını anladık.Merak etme 3. ayında azalıyor 4. ayında bitiyor gibi 6 aylıkken tamamen geçiyor.Allah yardımcın olsun.

anladım canım,bazı bebekler böyle olabiliyor...o zaman biraz daha sabretmen lazım..hoşuna giden şeyler vardır mutlaka,evin içinde gezdirmek,dışarı çıkarmak rahatlatabilir bebeği..geçiyor bugünlerde üzülme canım,allah yardımcın olsun

canım geçmiş olsun öncelikle.bizim gaz sorunumuz tamamen çözüldü sayılır.kızım 23 şubat 2012 doğumlu.sütüm çok yetersiz bu yüzden mamayla besliyorum.milupa conformil gazlı bebekler için özel üretilen bir mama.doktorumuz tavsiye etti ve ona geçtik 1 aydır.aynı anda biogaia damla verdi.mamasına günde 2-3 kere saf zeytinyağı koy dedi 1 tatlı kaşığı. kızım şimdi çok rahat maşallah.damlayı bıraktık artık gaz sorunu bitince.sende doktoruna danışıp bunları verebilirsin eğer emzirmiyorsan.emziriyorsan mama hariç diğerlerini uygula mutlaka.

Allah yardımcınız olsun çok zor gazlı bebek. denilen herşeyi denedik biz de nerdeyse. geçmeyecekse geçmiyor zamanını bekliyor sanırım
biz de 3. ayımızı bitireceğiz bidahaki hafta. artık baya azaldı. nöbet şeklinde geliyor sadece uzun sürmüyor
bazen sütümün azaldığını hissediyorum ama doktor mama verme sakın gazını arttırabilir demişti
ondan beri mama vermedim ama bazen çok zorluyor
günde bir de versem gaz yapar mı acaba
bunla ilgili bi bilginiz var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…