Herkese merhaba. Buraya içimi dökmek ve bir nebze de olsa yardım alabilmek ya da benimle aynı durum ve duyguları yaşayanların tecrübelerini okumak için geldim. Öncelikle biri 2.5 aylık biri de 10 yaşında iki Kızım var. Çok şükür. Allah’ım evlat sahibi olmak isteyen herkese sağlıklı,hayırlı evlatlar versin hayırlı zamanda. Şimdi şöyle bir durum var. İlk Kızım zor bir bebekti beni hem uyku hem yeme konusunda çok zorladı. Emerek uyurdu ve beraber yatardık ve bu beraber yatma işi 4 yaşına kadar devam etti. Yatağını ayırdığım gün inanamamıştım. Artık uyuyabiliyordum kesintisiz. Derken seneler geçti ikinci bebiş geldi. Lohusalığı biraz zor geçirdim. Şimdi de yine aynı korkular sardı beni. Beynimin içi sürekli aynı sorunla uğraşıyor”uyku”. Ya yine aynı olursa diye içim içimi yiyor. Bu kızım da emerek uyuyor zor da olsa bazen kucakta uyutuyorum ama çok nadir. Bebeğimi gece uykusuna geçirirken çok zorlanıyorum ve gündüz uykularında da aynı şekilde. Bana tavsiye verebileceklerden tavsiye almak isterim. Bir de bebekle ilgilenmekten diğer kızımla sanki hiç ilgilenemiyormuşum gibi hissediyorum bu da beni iyice üzüyor. Bu durumu yaşayanlar da var mı aranızda? Tükenmiş hissediyorum çoğu zaman. Her türlü tavsiyeyi dinlemek istiyorum. Şimdiden cevap verenlere çok teşekkür ediyorum. Bir de bu aylarda bebeği olanlar için sorum gece uyku saatine yakın huysuzluk başlıyor mu bir de gündüz hiç uyutamadığınız ya da zor da olsa çok az uyuttuğunuz oluyor mu? Bir de gece gezmelerine çıktığınız oluyor mu yani bebeğin uyuyacağı saatlerde dışarda olduğunuz oluyor mu ve sonrasında eve geldiğinizde uyutabiliyor musunuz?
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
2.5 aylık bebeğimin uykusu
- Konu Sahibi traum86
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 5 Mart 2024
- 178
- 138
- 18
Bebeğim 3 aylık oldu 1 haftadır tam da bu uyku sorunuyla mücadele ediyoruz gaz problemi oldu ve uykuları bozuldu asla düzelmiyor günlerdir. Gündüz asla uyumuyor 1 saat uyursa şükrediyoruz. Deli gibi uykusu var biliyorum, uyku aralıklarına dikkat etmeye çalışıyorum vs. ama yok eşimle sıyırmak üzereyiz. Uyuyamadığı için de huysuzluk oluyor tabi, akşamları da gezmeye gitmeye korkuyoruz son 1 haftada 2 kez çıktık ve 1 saat içinde resmen koşarak eve döndük önceden arabada pusetinde uyurdu getirir yatağına koyardım devam ederdi uyumaya onu da unuttu.
- 2 Nisan 2024
- 1.695
- 1.876
- 48
3 aylık benim bebeğim de. Gündüzleri memede uyuyakalıp kucağımda devam ediyor. Eğer yatağa bırakırsam maksimum yarım saat uyuyor.
Akşam uykusuna yatırmadan önceki uykusuyla arasında 2-3 saat uyanıklık süresi olsun deniyor. Onu denediğimde işe yaradığını farkettim. Ama kızım 1-2 kere 3 saat uyuyor gece. Onun dışında 1-1.5 saate uyanıyor. Sabah 5-6 arası uyanıp sonra tekrar dalarken de zorlanıyor. İlk sabah uykusu kısmen daha uzun oluyor. Bazen 2 saati bulduğu oldu. Nadir de olsa. İlk akşam ve sabah uykuları genelde en uzunları olurmuş. Ben akşam gezmesine çıkmıyorum. Gündüz de sadece onu gezdiriyorum. Böyle pek uyumuyoruz.
Birkaç kere 4.5 saat uyudu. Hatırlıyorum o altın saatleri
Akşam uykusuna yatırmadan önceki uykusuyla arasında 2-3 saat uyanıklık süresi olsun deniyor. Onu denediğimde işe yaradığını farkettim. Ama kızım 1-2 kere 3 saat uyuyor gece. Onun dışında 1-1.5 saate uyanıyor. Sabah 5-6 arası uyanıp sonra tekrar dalarken de zorlanıyor. İlk sabah uykusu kısmen daha uzun oluyor. Bazen 2 saati bulduğu oldu. Nadir de olsa. İlk akşam ve sabah uykuları genelde en uzunları olurmuş. Ben akşam gezmesine çıkmıyorum. Gündüz de sadece onu gezdiriyorum. Böyle pek uyumuyoruz.
- 17 Mart 2022
- 2.241
- 2.020
- 63
- 39
Yaninizda yatma ve ayırma zmaanlari vardır benim. 1 yaşına kadar yatmasinda sıkıntı yok sonrasinda besigine uyuduktan sonra koydum. He arada aramıza geldiği oluyordu geceleri. Ama uyuyunca gene yatağa koyuyordum. Nerde yatması gerekyigini biliyor. Bende emerek uyutuyorum hala. Tavsiyem 1 yaşında. Sonra ısrarla uyudukdan sonra yatagina koymanız 3 yaşından sonrada yatağı odanizdan ayırma vakti.Herkese merhaba. Buraya içimi dökmek ve bir nebze de olsa yardım alabilmek ya da benimle aynı durum ve duyguları yaşayanların tecrübelerini okumak için geldim. Öncelikle biri 2.5 aylık biri de 10 yaşında iki Kızım var. Çok şükür. Allah’ım evlat sahibi olmak isteyen herkese sağlıklı,hayırlı evlatlar versin hayırlı zamanda. Şimdi şöyle bir durum var. İlk Kızım zor bir bebekti beni hem uyku hem yeme konusunda çok zorladı. Emerek uyurdu ve beraber yatardık ve bu beraber yatma işi 4 yaşına kadar devam etti. Yatağını ayırdığım gün inanamamıştım. Artık uyuyabiliyordum kesintisiz. Derken seneler geçti ikinci bebiş geldi. Lohusalığı biraz zor geçirdim. Şimdi de yine aynı korkular sardı beni. Beynimin içi sürekli aynı sorunla uğraşıyor”uyku”. Ya yine aynı olursa diye içim içimi yiyor. Bu kızım da emerek uyuyor zor da olsa bazen kucakta uyutuyorum ama çok nadir. Bebeğimi gece uykusuna geçirirken çok zorlanıyorum ve gündüz uykularında da aynı şekilde. Bana tavsiye verebileceklerden tavsiye almak isterim. Bir de bebekle ilgilenmekten diğer kızımla sanki hiç ilgilenemiyormuşum gibi hissediyorum bu da beni iyice üzüyor. Bu durumu yaşayanlar da var mı aranızda? Tükenmiş hissediyorum çoğu zaman. Her türlü tavsiyeyi dinlemek istiyorum. Şimdiden cevap verenlere çok teşekkür ediyorum. Bir de bu aylarda bebeği olanlar için sorum gece uyku saatine yakın huysuzluk başlıyor mu bir de gündüz hiç uyutamadığınız ya da zor da olsa çok az uyuttuğunuz oluyor mu? Bir de gece gezmelerine çıktığınız oluyor mu yani bebeğin uyuyacağı saatlerde dışarda olduğunuz oluyor mu ve sonrasında eve geldiğinizde uyutabiliyor musunuz?
2 aylık bebeğinizin uyku döngüleri kısa aralıklarla olması gayet normal. İstediği zmaan uyur uyanır. 4 aydan sonra yavaş yavaş gece gündüz kavrmi ogretilerek , ayına uygun uyku uyanık kalma saatleri dikkatte alinarak güzel bir liste yapıp ayninsaatlerde gece ve gündüz uykusu yaparsanız bebeğiniz buna ayak uyduracaktir.
Bu arada bende doğum yaptığımda 13-10 yaslarinda iki kızım vardı. Bana çok yardımcı oldular ve anlayış gösterdiler.suadan 2 yasinda oglum ve kucuk kızımı arkadasim Nilciğim olarak çağırıyor
Ben 3 ay yatak odasından çıkamadım3. Olmasına rağmen emzirme acıları gozyaslari ve uyutmak için ugrasmaktan . Gezme filan hak getire yani kış bebeği idi aynen sizin gibi bide.
Evet aynı durumdayız. Uyumak istiyor uyuyamıyor ve de sonrasında sürekli huzursuzlukBebeğim 3 aylık oldu 1 haftadır tam da bu uyku sorunuyla mücadele ediyoruz gaz problemi oldu ve uykuları bozuldu asla düzelmiyor günlerdir. Gündüz asla uyumuyor 1 saat uyursa şükrediyoruz. Deli gibi uykusu var biliyorum, uyku aralıklarına dikkat etmeye çalışıyorum vs. ama yok eşimle sıyırmak üzereyiz. Uyuyamadığı için de huysuzluk oluyor tabi, akşamları da gezmeye gitmeye korkuyoruz son 1 haftada 2 kez çıktık ve 1 saat içinde resmen koşarak eve döndük önceden arabada pusetinde uyurdu getirir yatağına koyardım devam ederdi uyumaya onu da unuttu.
Ben de şu anda o durumdayım. Sürekli uyutma çabasındayım ve çok yordu beni. Altını al emzir uyut modundayız sürekli. Uyanık kalma süresi çok az sürekli uykulu durumda ama uyuyamıyor da.Yaninizda yatma ve ayırma zmaanlari vardır benim. 1 yaşına kadar yatmasinda sıkıntı yok sonrasinda besigine uyuduktan sonra koydum. He arada aramıza geldiği oluyordu geceleri. Ama uyuyunca gene yatağa koyuyordum. Nerde yatması gerekyigini biliyor. Bende emerek uyutuyorum hala. Tavsiyem 1 yaşında. Sonra ısrarla uyudukdan sonra yatagina koymanız 3 yaşından sonrada yatağı odanizdan ayırma vakti.
2 aylık bebeğinizin uyku döngüleri kısa aralıklarla olması gayet normal. İstediği zmaan uyur uyanır. 4 aydan sonra yavaş yavaş gece gündüz kavrmi ogretilerek , ayına uygun uyku uyanık kalma saatleri dikkatte alinarak güzel bir liste yapıp ayninsaatlerde gece ve gündüz uykusu yaparsanız bebeğiniz buna ayak uyduracaktir.
Bu arada bende doğum yaptığımda 13-10 yaslarinda iki kızım vardı. Bana çok yardımcı oldular ve anlayış gösterdiler.suadan 2 yasinda oglum ve kucuk kızımı arkadasim Nilciğim olarak çağırıyor
Ben 3 ay yatak odasından çıkamadım3. Olmasına rağmen emzirme acıları gozyaslari ve uyutmak için ugrasmaktan . Gezme filan hak getire yani kış bebeği idi aynen sizin gibi bide.
Evet evet memede uyursa ağzından çekmezsem öyle uyur. Ama çektiğim anda uyanıyor. Hadi uyanmadı desem de koyduğum yerde en fazla yarım saat uyuyor. O kadar yoruldum ki3 aylık benim bebeğim de. Gündüzleri memede uyuyakalıp kucağımda devam ediyor. Eğer yatağa bırakırsam maksimum yarım saat uyuyor.
- 2 Nisan 2024
- 1.695
- 1.876
- 48
Akşam 6.30 gibi uyandı. Emzirsem tekrar uyuyacaktı. Uyanıklık saati olsun da iyi uyusun diye emzirmedim ki zatebn yarım saat falan uyumuştu kucağımda. Saat 2 ye doğru uyutabildim gece. 5.30 da uyandı. İstediği zaman uyumasına izin verseydim keşke dedim. Kolum bacağım tutmuyor, dolaştırdım saatlerce.Evet evet memede uyursa ağzından çekmezsem öyle uyur. Ama çektiğim anda uyanıyor. Hadi uyanmadı desem de koyduğum yerde en fazla yarım saat uyuyor. O kadar yoruldum ki
Yani uyanık tutmak da çözüm olmadı değil miAkşam 6.30 gibi uyandı. Emzirsem tekrar uyuyacaktı. Uyanıklık saati olsun da iyi uyusun diye emzirmedim ki zatebn yarım saat falan uyumuştu kucağımda. Saat 2 ye doğru uyutabildim gece. 5.30 da uyandı. İstediği zaman uyumasına izin verseydim keşke dedim. Kolum bacağım tutmuyor, dolaştırdım saatlerce.
Neyi yanlış yapıyoruz ya da doğru olan nedir acaba? Bir de uykuya dalarken çok zorlanıyor sizde de durum aynı mı ve de emzirerek mi uyutuyorsunuz hem gece hem gündüz? Her emzirme sonrası uyusa bile sırtına vurup üstten gazını alıyor musunuz?
- 2 Nisan 2024
- 1.695
- 1.876
- 48
Gaz almıyorum artık. Kendisi yapabiliyor bizimki. Bir de tazyik sorunumuz var o da çok gaz yapıyor. Emerken ara verince bile geğiriyor.Yani uyanık tutmak da çözüm olmadı değil mi
Neyi yanlış yapıyoruz ya da doğru olan nedir acaba? Bir de uykuya dalarken çok zorlanıyor sizde de durum aynı mı ve de emzirerek mi uyutuyorsunuz hem gece hem gündüz? Her emzirme sonrası uyusa bile sırtına vurup üstten gazını alıyor musunuz?
Tazyik yüzünden her zaman mememde uyuyamıyor çok sevdiği halde. Başedemezse önden uzun uzun sağıyorum.O yardımcı oluyor.
Her zaman zorlanmıyor dalarken. Uykusu kaçarsa oluyor. Tam uyuyacaktı görüntülü arama yaptık o ara açıldı sanırım akşam.Yatağında sallıyorum, uyku çok yaklaşınca orda uyuyabiliyor. Meme en hızlı uykuya geçme yolu onun için. Vücudu dışa dönük tutulup dolaştırılmak da 2. yolu. Omzum yırtık. Ellerim kollarım uyuşuyor dolandırmaktan.
Mememde uyuyunca kucağımda devam ederse iyi uyuyor, ama kaldırıp yanıma bile koysam uyanıyor gündüz. Gece devam edebiliyor.
- 20 Eylül 2024
- 221
- 166
- 18
MerhabaHerkese merhaba. Buraya içimi dökmek ve bir nebze de olsa yardım alabilmek ya da benimle aynı durum ve duyguları yaşayanların tecrübelerini okumak için geldim. Öncelikle biri 2.5 aylık biri de 10 yaşında iki Kızım var. Çok şükür. Allah’ım evlat sahibi olmak isteyen herkese sağlıklı,hayırlı evlatlar versin hayırlı zamanda. Şimdi şöyle bir durum var. İlk Kızım zor bir bebekti beni hem uyku hem yeme konusunda çok zorladı. Emerek uyurdu ve beraber yatardık ve bu beraber yatma işi 4 yaşına kadar devam etti. Yatağını ayırdığım gün inanamamıştım. Artık uyuyabiliyordum kesintisiz. Derken seneler geçti ikinci bebiş geldi. Lohusalığı biraz zor geçirdim. Şimdi de yine aynı korkular sardı beni. Beynimin içi sürekli aynı sorunla uğraşıyor”uyku”. Ya yine aynı olursa diye içim içimi yiyor. Bu kızım da emerek uyuyor zor da olsa bazen kucakta uyutuyorum ama çok nadir. Bebeğimi gece uykusuna geçirirken çok zorlanıyorum ve gündüz uykularında da aynı şekilde. Bana tavsiye verebileceklerden tavsiye almak isterim. Bir de bebekle ilgilenmekten diğer kızımla sanki hiç ilgilenemiyormuşum gibi hissediyorum bu da beni iyice üzüyor. Bu durumu yaşayanlar da var mı aranızda? Tükenmiş hissediyorum çoğu zaman. Her türlü tavsiyeyi dinlemek istiyorum. Şimdiden cevap verenlere çok teşekkür ediyorum. Bir de bu aylarda bebeği olanlar için sorum gece uyku saatine yakın huysuzluk başlıyor mu bir de gündüz hiç uyutamadığınız ya da zor da olsa çok az uyuttuğunuz oluyor mu? Bir de gece gezmelerine çıktığınız oluyor mu yani bebeğin uyuyacağı saatlerde dışarda olduğunuz oluyor mu ve sonrasında eve geldiğinizde uyutabiliyor musunuz?
Öncelikle sağlıkla büyütün evlatlarınızı :)
2,5 aylık bizim bebişte.
Gündüz uykularında problem yok ve uykuyu aldığı için de gece uyumuyoruz.
Şöyle ki sabaha karşı 4-5 hatta geçen gün 6’yı gördük ve akşam saat 10-11 gibi başlayan ve uyuduğu saate kadar süren krizlerimiz var çünkü o bir kolik
Ben de ciddi anlamda çaresizim bu konuyla alakalı ve nasıl düzene oturacak bilmiyorum.
Gündüz uykularını kısa tuttuğum zamanlarda dahi aynı sorunu yaşıyorum. 4.aydan önce uyku rutini pek oluşmayacak gibi o sebeple biraz akışa bıraktım.Konunuzu takipte olacağım.
Kızınıza yetersizlik konusunda ise sanırım annelerde bir dönem bu oluyor. Yakın çevremde de bu gibi “acaba diğer bebeğimi ihmal mi ediyorum?” endişelerine şahit oldum fakat hepsi de gayet yeterli idi :
O sebeple bu psikolojik bir durum olsa gerek.Lohusalık dönemi insanı bu gibi düşüncelere sürüklüyor.Eminim muhteşem bir annesinizdir :)
Sevgiler
Dediğiniz gibi gündüzleri memede uyursa kucakta devam ederse uyuyor yarım saat kadar ama hiç hareket etmemem gerek bu da çok zor oluyor haliyleGaz almıyorum artık. Kendisi yapabiliyor bizimki. Bir de tazyik sorunumuz var o da çok gaz yapıyor. Emerken ara verince bile geğiriyor.
Tazyik yüzünden her zaman mememde uyuyamıyor çok sevdiği halde. Başedemezse önden uzun uzun sağıyorum.O yardımcı oluyor.
Her zaman zorlanmıyor dalarken. Uykusu kaçarsa oluyor. Tam uyuyacaktı görüntülü arama yaptık o ara açıldı sanırım akşam.Yatağında sallıyorum, uyku çok yaklaşınca orda uyuyabiliyor. Meme en hızlı uykuya geçme yolu onun için. Vücudu dışa dönük tutulup dolaştırılmak da 2. yolu. Omzum yırtık. Ellerim kollarım uyuşuyor dolandırmaktan.
Mememde uyuyunca kucağımda devam ederse iyi uyuyor, ama kaldırıp yanıma bile koysam uyanıyor gündüz. Gece devam edebiliyor.
Gündüz farklı olarak yarım kundak yapıp hafif salınarak uyutmayı denedim bir iki defa uyutabildim ama çok nadir böyle uyuduğu
Sırf uyusun diye her boşlukta araba ile çıkarmaya çalışıyoruz
Ama bunu da sürekli yapamıyoruz tabii mümkün değil
Daha büyük bebekleri olup bu yollardan geçen anneler varsa bizi rahatlatsalar
Şu ayda düzeliyor kısmen diye
Bunu duymaya ihtiyacımız var sanırım
- 2 Nisan 2024
- 1.695
- 1.876
- 48
Çok sık uyanma durumunu nasıl değiştireceğiz bilmiyorum. Saat başı uyanmazdı yenidoğanken bile.
4. Aydan sonra rutin oluşturmaya başlayabilrsiniz deniyor. O zaman da uyku gerilemesi yaşayacak. Düzeni başlatıyor aslında. 5. Aydan sonra bilişsel, fiziksel yeni yetenekler, diş kaşınöası derken daha bir memeci olur gibi geliyor. O yüzden uykuyu 6. Aydan sonra düzene sokabileceğimizi ümit ediyorum.Dediğiniz gibi gündüzleri memede uyursa kucakta devam ederse uyuyor yarım saat kadar ama hiç hareket etmemem gerek bu da çok zor oluyor haliyle
Gündüz farklı olarak yarım kundak yapıp hafif salınarak uyutmayı denedim bir iki defa uyutabildim ama çok nadir böyle uyuduğu
Sırf uyusun diye her boşlukta araba ile çıkarmaya çalışıyoruz
Ama bunu da sürekli yapamıyoruz tabii mümkün değil
Daha büyük bebekleri olup bu yollardan geçen anneler varsa bizi rahatlatsalar
Şu ayda düzeliyor kısmen diye
Bunu duymaya ihtiyacımız var sanırım
Çok teşekkür ederimMerhaba
Öncelikle sağlıkla büyütün evlatlarınızı :)
2,5 aylık bizim bebişte.
Gündüz uykularında problem yok ve uykuyu aldığı için de gece uyumuyoruz.
Şöyle ki sabaha karşı 4-5 hatta geçen gün 6’yı gördük ve akşam saat 10-11 gibi başlayan ve uyuduğu saate kadar süren krizlerimiz var çünkü o bir kolik
Ben de ciddi anlamda çaresizim bu konuyla alakalı ve nasıl düzene oturacak bilmiyorum.
Gündüz uykularını kısa tuttuğum zamanlarda dahi aynı sorunu yaşıyorum. 4.aydan önce uyku rutini pek oluşmayacak gibi o sebeple biraz akışa bıraktım.Konunuzu takipte olacağım.
Kızınıza yetersizlik konusunda ise sanırım annelerde bir dönem bu oluyor. Yakın çevremde de bu gibi “acaba diğer bebeğimi ihmal mi ediyorum?” endişelerine şahit oldum fakat hepsi de gayet yeterli idi :
O sebeple bu psikolojik bir durum olsa gerek.Lohusalık dönemi insanı bu gibi düşüncelere sürüklüyor.Eminim muhteşem bir annesinizdir :)
Sevgiler
Hepimiz harika anneleriz
Kolik bebek durumunu ilk kızımda yaşamıştım
Çok zordu
Allah yardımcınız olsun
Ama üzerinden 10 yıl geçmiş
Sanki ben yaşamadım da onları başkası yaşamış gibi
Ama geçiyor 4 aylık olunca filan
Bizim sonra meme bağımlılığı sıkıntımız başladı
O bizi çok yormuştu
Sabaha kadar memem ağzında dursun istiyordu
Uyuyamadan işe gittiğimi çok bilirim
Memeden kesince düzeldi dedim bu sefer bizimle uyumaya alıştı
Yanında illa birisi uyuyacaktı
Yani bizleri uyku arkadaşı yapmıştı
Bu durum da 4 yaşına kadar sürmüştü
Sonra odasını ayırdık rahatlamıştık
Bebeğinizin durumu 4 ay gibi düzelir diye düşünüyorum yine tecrübeli anneler yazarsa daha iyi olur
İnşallah bebeklerimiz de biz de sağlıklı,huzurlu,uzun uykulara kavuşuruz
Allah hepimizin yardımcısı olsun
Evet ben de sürekli araştırma içerisindeyimÇok sık uyanma durumunu nasıl değiştireceğiz bilmiyorum. Saat başı uyanmazdı yenidoğanken bile.
4. Aydan sonra rutin oluşturmaya başlayabilrsiniz deniyor. O zaman da uyku gerilemesi yaşayacak. Düzeni başlatıyor aslında. 5. Aydan sonra bilişsel, fiziksel yeni yetenekler, diş kaşınöası derken daha bir memeci olur gibi geliyor. O yüzden uykuyu 6. Aydan sonra düzene sokabileceğimizi ümit ediyorum.
Sizinle çok benziyor sürecimiz aslında
İkimizin bebekleri de meme düşkünü sanırım
Tok bile olsa emer öyle bir durumdayız çok seviyor
Uyku eğitimlerini araştırıyorum artık ağlatmadan nasıl yaparım diye
İnstagramda buldum birkaç sayfa
Mezunlar diye paylaşıyorlar kendi kendine uyumayı öğrenen bebekleri
Çoğunlukta 5-6 aylık bebekler
Hiç içinden çıkamazsam bu yola başvururum diyorum
Ama bazen çok zorluyor
Siz farklı bir yol bulursanız yine yazar mısınız gündüz ve gece uykusu için
- 2 Nisan 2024
- 1.695
- 1.876
- 48
Yazıyorum şimdiEvet ben de sürekli araştırma içerisindeyim
Ama bazen çok zorluyor
- 20 Eylül 2024
- 221
- 166
- 18
Sayfayı paylaşabilir misiniz benimle ?Evet ben de sürekli araştırma içerisindeyim
Ama bazen çok zorluyor
- 20 Eylül 2024
- 221
- 166
- 18
AmiiinÇok teşekkür ederim
Hepimiz harika anneleriz
Kolik bebek durumunu ilk kızımda yaşamıştım
Çok zordu
Allah yardımcınız olsun
Ama üzerinden 10 yıl geçmiş
Sanki ben yaşamadım da onları başkası yaşamış gibi
Ama geçiyor 4 aylık olunca filan
Bizim sonra meme bağımlılığı sıkıntımız başladı
O bizi çok yormuştu
Sabaha kadar memem ağzında dursun istiyordu
Uyuyamadan işe gittiğimi çok bilirim
Memeden kesince düzeldi dedim bu sefer bizimle uyumaya alıştı
Yanında illa birisi uyuyacaktı
Yani bizleri uyku arkadaşı yapmıştı
Bu durum da 4 yaşına kadar sürmüştü
Sonra odasını ayırdık rahatlamıştık
Bebeğinizin durumu 4 ay gibi düzelir diye düşünüyorum yine tecrübeli anneler yazarsa daha iyi olur
İnşallah bebeklerimiz de biz de sağlıklı,huzurlu,uzun uykulara kavuşuruz
Allah hepimizin yardımcısı olsun
4 aylık olduğunda düzelme fikri umut oluyor bana umarım öyle olur :)
Biz de gece uykusuna geçerken meme istiyoruz :)
Bu durumda gaza sebebiyet veriyor. Emzik alışkanlığımız yok bir türlü tutmadı
Zamanla düzelecek umuyorum.
Sağlıklı günler diliyorum
- 23 Mayıs 2024
- 344
- 359
- 18
Peki sizce 2 aylik bebegin uyanik kalma suresi kac saattir,? Herkes uyutamiyoruz derken ben de uyanik kalma suresini takiyorum kafama yani 2-3 saatte 1 acikinca uyaniyor, agliyor, alti degisirken agliyor, aksamlari da 1-2 saat etrafi izliyor, gece de 4-5 saate kadar uyudugu oluyor. Uyutamamak dedikleri acaba aglayan ve gaz sancisi oldugu icin huysuzlanmalari kaynakli mi, yoksa etrafi izliyor uyutamiyoruz mu demek.Yaninizda yatma ve ayırma zmaanlari vardır benim. 1 yaşına kadar yatmasinda sıkıntı yok sonrasinda besigine uyuduktan sonra koydum. He arada aramıza geldiği oluyordu geceleri. Ama uyuyunca gene yatağa koyuyordum. Nerde yatması gerekyigini biliyor. Bende emerek uyutuyorum hala. Tavsiyem 1 yaşında. Sonra ısrarla uyudukdan sonra yatagina koymanız 3 yaşından sonrada yatağı odanizdan ayırma vakti.
- 17 Mart 2022
- 2.241
- 2.020
- 63
- 39
2 aylık bebek 14-18 saat arası uyur 75-90 dk arası uyanık kalabilir . Tummytime mutlaka yaptırın kısa kısa zamanla arttırarak .Bebekler ilk 3 ay anne karnında sanarlar kendilerini ilk aylardaki uyku halleri o yuzdendir. Sonra gaz sancıları olan bebekler uyumakda zorlanır ve sürekli ağlarlar bir çocuğum öyleydi hastaneye 2 saattir ağlıyor diye iki kere götürmuslugum vardir. Yalnız gazsız olanlardansiniz keyfini sürün uyumasına sıkıntı yok. Siz gündüz uyanınca camdan dışarıyı falan gösterin konuşun bol bol gündüzü görsün geceyi bilsin yeter. Sarın slinge çıkın dışarı .3. Aydan sonra işte etrafa olan ilgisi artıyor etraf cazip geliyor 4. Ay uyku gerilemesi derken böyle ataklarla geçiyor büyüyorlar. Bol bol sarın sarılın şimdi güzel zamanlar .Peki sizce 2 aylik bebegin uyanik kalma suresi kac saattir,? Herkes uyutamiyoruz derken ben de uyanik kalma suresini takiyorum kafama yani 2-3 saatte 1 acikinca uyaniyor, agliyor, alti degisirken agliyor, aksamlari da 1-2 saat etrafi izliyor, gece de 4-5 saate kadar uyudugu oluyor. Uyutamamak dedikleri acaba aglayan ve gaz sancisi oldugu icin huysuzlanmalari kaynakli mi, yoksa etrafi izliyor uyutamiyoruz mu demek.