2-3 Çocuklu Hayat

akdnz07

Guru
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2011
1.028
555
323
Arkadaşlar merhaba oğlum 21 aylık ikinci bebeğime hamileyim hamileliğimi paylaştığımdan beri cok tuhaf tepkiler alıyorum çevremden ilk çocuktan sonra ikinciyi düşünen olmuyor genelde yada çok fazla ara veriyorlar bu gebeliğim planlı olmadı ama ben zaten cok da fazla ara vermeyi düşünmüyordum kardeşlerimle aramda cok fazla yaş var yalnız bir çocukluk geçirdim, çocuklarımın arkadaş gibi birlikte büyümesini istedim gebelik haberimi paylaştığım herkes şok oluyor ay öteki daha çok küçüktü biz Bi tanesiyle bile başedemiyoruz Allah yardımcın olsun tarzında.. Hatta ailem bile bazen kendime yazık ettiğimi düşünüyor torunlarını cok severler ama benim için üzüldüklerini acıdıklarını hissedebiliyorum bundan sonra kendime ait bir hayatım olmayacak çalışamıycam ömrüm cocuk bakmakla geçicek yaklaşımları bu şekilde 2-3 cocuk annesi olan tek başlarına bakan arkadaşlarım orda işler gerçekten de böylemi tecrübelerini paylaşırsanız sevinirim

Acınacak durum görmüyorum. Bence güzel düşünüyorsun, kardeşten ziyade arkadaş gibi büyüyecekler. Benimle kardeşimin arasında 20 yaş var :) ben de yalnız geçirdim.

Ve emin ol 3 -4 yaş olsa bile ilgi alanları çok farklı oluyor, büyüğü dikkat etmek istemez, bakmak istemez, sorumluluk almak istemez vs. Gayet de iyi olmuş. Tamam başta illaki zorluk çekersin ama ilerleyen zamanlarda rahatlarsın. Darısı bana inşallahhhhhh.........

Ah bu çevre hiç susmazlar. Sanki kendileri bakacaklar. Yardımları yok anca konuşsunlar. Benimde 22 aylık kızım var ve 31 haftalik hamileyim. Banada aciyarak bakıyorlar. Kimseyi umursamiyorum. Rabbim nasip etti. 1-2 yıl sıkıntı cekecegim ama sonrasinda en güzel gunler beni bekliyor olacak. Ikisi bir arada büyüyüp arkadas olacaklar. Okula birlikte gidip gelecekler. sende kimseyi takma. Birak konuşsunlar. Evet biraz zorluk cekeceksin ama sonrasi senin icinde guzel olacak. Sağlıkla gelsin.

Benim birinci ve ikinci arasında 17 ay var ve yalnız baktım ikisine de. Bizimde ikinci planlı değildi ama bende çok ara vermek istemiyordum. Eşim 2-3 yaş olsun diyordu, sadece onun tepkisinden korktum test yapınca hani sevinmezse diye ama o da sevindi o yüzden çevreyi hiç takmadım bile. Hamile olduğumu öğrenince bana da herkes nasıl bakacaksın işte birinci çok küçüktü, çok erken olmuş vs vs dedi. Ama çok da güzel baktım yani. Birinci yemeğini kendi yerdi uykusu düzenliydi o yüzden rahat ettim, ikinci büyüyünce de beraber oynadılar uyku saatlerini ayarladım ikisi uyudu ikisi kalktı hep beraber yedirdim içirdim ikiz gibi büyüdüler. Şimdi biri 9 biri 7.5 yaşında birde 1.5 yaşında 3 numara var. Üçüncü planlıydı ama eşim istese o kadar ara vermezdim. Biz iki aileden de hep uzak yaşadık yani tek başıma büyüttüm çok da güzel oldu, yani sen pozitif bakarsan başarırsın, çevreye de kulağını kapat onlar her halukarda diyecek bir şey bulurlar.

kiz valla dedigin gibi, ben kizim iki yasina girince ikinciyi istedim cok sükür oglum geldi, aralarinda üc yas var
yahu neden insanlarin akli cikiyor anlamis degilim, cocuk bakiyoruz evet zor, ama anneyim iki cana bakiyorum cok sansliyim
ikinciyi büyügü büyüyünce yapacagim dedi arkadas, o bakarmis büyüyünce cünkü
aman ya bu da bana absürt geliyor
bunu da ben anlamiyorum
cocuga annesi bakar kardesi degil, en fazla destek olur, resmen yapamam ben kafayi mi yedim diyor
ben kafayi yemisim yani bu durumda
sacma, istemeyen yapmasin yapana da karismayin

Bizim 3 çocuk var diye millet tuhaf bakıyor artık bende anlamıyorum niye bu kadar abartılıyor. Memlekete gidince eski nesil kızım bir tane daha yap diyor burda garipsiyorlar 3 çocuğu. Ben kimseye yorum yapmıyorum herkesin kendi bileceği iş, ister hiç yapmaz ister 10 yapar.

Cocuguna guvenip cocuk yapani hic anlamiyorum zaten. Herkesin kendine gore sorumlulugu var. O cocugun kardesini buyutme gibi sorumlulugu olamaz. Benim kızımla oglum arasında tam 2 yaş olacak. Zor olacak ama ilerisi guzel olacak diyorum insallah

inan ben insanlarin ikinci cocuga zor baktiklarini da bilmiyordum
yani toplam üc yil emzirdim bes bucuk yildir alt bezliyorum bes yildir da cocukla yatiyorum büyügü ayrildi, inan arkadasim üc aylik olunca odasini ayirdi sise sütü bile vermeye kalkmadi ama ona daha zor geliyor
bir de bana anlatinca birsey diyemiyorum cünkü bebege üzülüyorum
azicik fedakarliktan kimsenin incisi dökülmez
neyse kostururken fazla kilom yok ne kadar yorulduysam yorulayim genc gösteriyorum ama enayiymisim gibi davraniyorlar

zor geliyor benim anladigim
kimse gece üc bes kez kalkayim uykum az olsun istemiyor
sonra niye g***m büyük
sinirlendim ha

Annelik bunu gerektirmez mi. Hersey bebeklerimiz icin. Fedakarlik yapmak zorundayiz. Bende cok zorlaniyorum. Zorlanma sebebim agirlastim. Kızım kosup oynamak istiyor ama yetisemiyorum. Kimsem yok ayni ilde yaşadığım. Tek basima idare ediyorum. Ama ben zorlandigim icin yakinmiyorum aksine üzülüyorum. Cunku kızımın isteklerine yetisemiyorum. Hergun parka götüremiyorum. Yoksa evlat gibi guzel birsey yok.

aynen öyle insallah yükünüzden de kurtulursunuz, esim evdeyken düzenli yürüyüse cikiyorum yine bile cocuk pesine kosmak yoruyor cok iyi anliyorum
ben de kardesi olsun diye istedim

zor geliyor benim anladigim
kimse gece üc bes kez kalkayim uykum az olsun istemiyor
sonra niye g***m büyük
sinirlendim ha
Tam olarak aynısını düşünüyorum dün düğüne gittim elimde bebek karnımda bebek millet tuhaf tuhaf bakıyor Bi arkadas vardı cocugu 4 yasalarında ay yok ben istemem Allah isteyene versin yanlış anlama ben gezmeyi rahatı falan severim diyo benim işim olmaz öyle şeylerle ben uzaylı zekiyeyim dedim

Evet cicegi burnunda anne geldi 2017 ocak dogumlu 2019 agustos dogumlu 16 gunluk iki oglum var. Ikinci oglum surpriz yumurta. Spiralim varken hamile kaldim. Ilk oglum zor bir bebekti kolikti neler cektim ikinci bir bebegi asla dusunmuyordum. Rabbim biliyor isini oyle oldu boyle oldu ufakligimiz dogdu. Aralari 2.5 yas. Ufak oglan bir akilli bebek yedir icir yatir. Kiskanclik yok. Oglum cok tatli o kadar mantikli karsiliyor ki olaylari. Kuzenimin 8 yasindaki oglu bile yeni bebegi kiskanirken benim oglumda sifir kiskanclik. En zorlanilan konu buyuge yemek yapmak geceden yapmak gerekiyor gun icinde zor oluyor ufaklik gunun buyuk cogunlugunu yatarak emerek geciriyor kalan sureyi buyukle gecirmeye calisiyorum. Buyuk olan disari cikmak istiyor park yasi tam. Anlatiyorum baban gelince goturcek vs vs diye an buyuk sorun o. Baska problemlere gelince mesela bakkaldan ekmek almak bile sorun ikisiyle gidilmiyor hic biri evde birakilmiyor planli olmak zorundasiniz. Kucuk dogmadan buyuge sordum kardesin sana hediyengetirsin diye kepce istedi kocaman bir kepce aldim ona gelen herkese bunu bebe aldi diyor tavsiye ederim gelirken bir hediye getirmek ilk izlenimi mutlu gecirtiyor

Maşallah canım darısı başımıza benim de 2. Oğlum geliyor son kez bide kız denemesi yapayım diyorum millet hepten felç geçirir duyarsa heralde

Merhaba, kızım 4 yasında iken korunmayı bıraktım 2 yıl hamile kalamadım. Sonunda oğlum olacağını öğrendiğimde dünyalar benim oldu. Allah olmayanlara versin bu bana yeter diyordum. Okul donemi olduğu icin kızımla biraz zorlandık ama bu daha başlangıcmis. Doğumdan 3 ay sonra bir kez daha hamile kalmışım. HEm de sezeryan olmustum. Doktorum 8 haftalık gebe olduğumu ve doğurmamda sakınca olmadığını söyledi ve kap atışların başladığını ekledi. Kendimden de karnimdakinden de nefret ettim. Ama çaresiz bir cana kıyamazsınız. 12 ay 16 gün arayla bir Oylum daha oldu. İlk yıl çok zordu. Çünkü ben kendi çocuğumdan nefret ediyordum. Herkes onun mavis gözlerini severken ben diğer Ogluma bakım benim oğlum daha güzel diyordum. Sanki başkasının çocuğu gibi. Psikolojik olarak dipteydim. Zayıfladım yüzüm gözüm çöktü ağzımda sağlam dış kalmadi. 2 yıl sürdü psikolojimin düzelmesi. Simdi iyi ki doğurmuşum diyorum. Veledim 12 yasına girdi bu gün. Hala ana kuzusu. Bana en çok değeri hep o veriyor. Üzülecem diye ödü patlar.

Demem o ki zor olacak. Ama siz güçlü okursanız başarısınız. Çocuğunuza sim siki tutunun ve çevrenizi dinlemeyin.

Maşallah canım darısı başımıza benim de 2. Oğlum geliyor son kez bide kız denemesi yapayım diyorum millet hepten felç geçirir duyarsa heralde
Ben yola kiz olsun diye cikmadim zaten korunuyordum ama olunca tabiki kiz olsun istedim 24. Haftaya kadar kiz dediler sonra erkek oldugunu ogrendik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…