Henüz 6. ayındayım hamileliğimin ama doğumdan sonra ki durum beni inanılmaz korkutuyor.İlk gebeliğimde inanılmaz kilo aldım ve onları doğrudürüst veremden 2. ye gebe kaldım.İlkinde aşırı olmasa da çatlaklarım olmuştu.Merak ettiğim 2. gebeliğinizde çatlaklarınız ve göbeğiniz ne hale geldi,neler önerirsiniz?
benim ilkte çatlaklarım olmuştu , ama ilkten 4,5 yıl sonra 2. bebeğim oldu aldığım kiloları vermiştim ama vermiş ve eski halime dönmüş kilom bile 70di:) 2.de çatlağım olmadı hamilelikte , ilginçtir ki doğumdsn sonra mide kısımlarında yani çok üstte bir kaç çatlak oluştu
bende aydı dertten muzdaribim 2buçuk yıl önce dogum yaptım ilk dogumumdu hamilleligimin ilk gününden doguma kadar karnıma badem yagları nemlendiriciler neler neler sürdüm çatlamasın diye ama çatlaklar oldu doktoruma sordum 2.çocukta daha çok olur dedi şimdilik baska çocugum yok bakalım bi daha hamile kalırsam nasıl olacak
ben ilk hamileligimde 20 kilo aldim 46 da hamile kaldim kizim 6 aylikken 48 kiloya dustum ve ikinciye hamile kaldim ondada 18 kilo aldim suan 56 kiloda kaldim catlagim falan yok ama karnim kaldi ona canim sikiliyo gerci dogum yapali 4 ay oldu belki gecer ama bilmiyorum
iki hamileliğimde de 9'ar kilo aldım ama şeker çıktı ikisinde de
ne denirse densin ikinci hamilelik daha farklı oluyor
birincisinde vücut kendini jet hızıyla toparlayabiliyor ama ikincisinde herşey daha yavaş oluyor
kilo vermek karnın toplanması vs.
o yüzden sıkı spor şart, vakit bulamayanlara mutlaka yürüyüş ya da pilates gibi sıkılaştırıcı türden egzersizler
benim 3. bebeğim doğdu 6 aylık şimdi.2. hamileliğimde 13 kg aldım ama karnımda çatlaklar olmuştu. sonuncuda yine 14-15 kilo aldım ama 6. aydan itibaren her akşam badem yağıyla masaj yapar gibi sürdüm.hiç çatlağım olmadı tavsiye ederim.
oğlumda 7 kilo almıştım.biraz kalça kısmında çatlağım olmuştu.
şimdi 9 kilo aldım.çatlak yok.karnım daha küçük yalnız.
bu arada cildim çatlamaya inanılmaz meyillidir.bekarlığımdan kalma çok çok fazla çatlağım var zaten.
kakao yağının iyi geldiğini duymuştum.iki hamleliğimde de kakao yağı ve vazelin kullandım.