• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 19 Aylık Kızımı Lazımlığa nasıl alıştırabilirim?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

imporatogrly

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2011
951
2
0
Ankara

merhaba hanımlar....

kızım 19 aylık artık çiş demeye alıştırayım dedim ama kızım tuvalete götürüyorum etrafa bakmaktan çiş yapmıyor...

lazımlık aldım oturttum ağlıyor....

sevgili anneler sizler nasıl alıştırdınız miniklerinizi banada tavsiyede bulunurmusunuz??? malum benim ilk kızım tecrübesizim bu konuda.....

canım 19 ylık çok küçük..uğraşırsın alışır belki ama çok yıpranırsın...biraz daha beklesen bence...

Biraz erken değil mi annesi ?
2 yaşına kadar fazla ısrarcı olmamak daha iyi olur sanki.

saolun kızlar ama etrafımdakiler şimdi alıştı alıştı birdaha öğretemezsin diyorlar......

kızımda maşallahı var aklı eriyor herşeye çişi geldiği zaman çömeliyor elini poposuna koyup bana bakarak

çiş çiş diyor.... akıllı bi kız hemen kapıveriyor herşeyi ama lazımlığa oturtamıyorum malesef.....

canım bıraz erken herkesınde soledıı gıbı cocuklar tuvaletegıtımıne fızıksel olarakta 24 aydan once hazır deıller
bence hııc kendınıde bebeınıde yorma bı arastır doktoruna sor gelısımıne gore o bıselr soler bence sana

siz niye etrafınızdakilerin laflarına göre hareket ediyosunuz ki? bütün uzmanlar iki yaşını doldurduktan sonra diyor. zaten aklı erse oturur çocuk. zorlamanın anlamı yok bence.

Bir arkadaşımın çok güzel bir yöntemi vardı, sizinle de paylaşayım.

Kızının en sevdiği çizgi filmin karakterlerinden sticker'lar almıştı, kızı lazımlığı her kullandığında istediği sticker'lardan bir tanesini lazımlığın kenarına yapıştırmasına izin veriyordu.

canım bıraz erken herkesınde soledıı gıbı cocuklar tuvaletegıtımıne fızıksel olarakta 24 aydan once hazır deıller
bence hııc kendınıde bebeınıde yorma bı arastır doktoruna sor gelısımıne gore o bıselr soler bence sana

tamam canım bencede aslında 2 yaşında anca anlar diyorum ama çevre işte....

birde görüyorum çevremde 3 yaşına gelmiş çocukların hala altını bezliyorlar bende ne bileyim kızıma biran önce öğretsemmi dedim ama

haklısınız.....

siz niye etrafınızdakilerin laflarına göre hareket ediyosunuz ki? bütün uzmanlar iki yaşını doldurduktan sonra diyor. zaten aklı erse oturur çocuk. zorlamanın anlamı yok bence.

yo yo zorlamıyorum bir kere denedim ağladı lazımlığa oturunca sonra bıraktım .....

Bir arkadaşımın çok güzel bir yöntemi vardı, sizinle de paylaşayım.

Kızının en sevdiği çizgi filmin karakterlerinden sticker'lar almıştı, kızı lazımlığı her kullandığında istediği sticker'lardan bir tanesini lazımlığın kenarına yapıştırmasına izin veriyordu.

ah canım yöntem güzelde alya anlamazki bak otur bunu yapıştır desemm okadarını anlamıyor malasef....

benimde 21 aylık oğlum var.bende 18 aylıkken öğretmek istedim ama tam bu düşünceler kafamdayken tv de bi doktor söyleşideydi.erken yaşta alıştırılan tuvalet çocuklarda hemoroide neden oluyomuş.çocukların aklı ermediği için ıkınma hissi oluyomuş.çok fazla ıkındıkları zamanda hemoroid oluyomuş.biz yavaş yavaş bezini çıkarmaya başladık.altımıza çiş yapıyoruz ama olsun.ilerde öğrenir belki:)))

Konu içeriği nedeniyle "Tuvalet alışkanlığı ve eğitimi"başlığına taşındı.
Konuları lütfen ilgili başlıklara açalım.

Back