- 3 Haziran 2014
- 174
- 96
- Konu Sahibi serendipity_
Arkadaşlar yeni konu açmak istiyorum ama açamıyorum yardımcı olabilir misiniz? Bir türlü bulamadım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Burun estetiği forumu ana sayfaya gelin (buradaki konuların alt alta başlık halinde göründüğü sayfa) bu sayfanın sağ üst köşesinde yeni konu aç sekmesi var.Arkadaşlar yeni konu açmak istiyorum ama açamıyorum yardımcı olabilir misiniz? Bir türlü bulamadım
Teşekkür ederim. Fotoğrafı şimdi çektim. Tam 2 aylık hali. Hala biraz hissizlik var özellikle ucunda. Çok kalın deriliyim zaten. Doktor da söylemişti şeklinin geç oturacağını. Ben burnumun bu halinden de memnunum. İyice yakın çektim anlaşılsın diye :)Eki Görüntüle 1609008 Eki Görüntüle 1609008
merhaba burnunuzun şimdiki halini önden koyabilir misiniz yandan çok hoş doğal olmuş benimde önden geniş gülünce yayılan bi burnum var ve izmirdeyimTeşekkür ederim. Fotoğrafı şimdi çektim. Tam 2 aylık hali. Hala biraz hissizlik var özellikle ucunda. Çok kalın deriliyim zaten. Doktor da söylemişti şeklinin geç oturacağını. Ben burnumun bu halinden de memnunum. İyice yakın çektim anlaşılsın diye :)Eki Görüntüle 1609008 Eki Görüntüle 1609008
Herkese merhaba. Geçen cuma ameliyat oldum. Bugün alçılarım alındı ve bant yapıştırıldı. Yeni halini sizlerin de değerlendirmesini istedim. Yorum yaparsanız sevinirim. Hala şişlik var tabi. Sorularınız olursa mümkün olduğu kadar cevap vermeye çalışacağım. Fotoğrafta yukarıdakiler eski, aşağıdakiler yeni hali.
Güncelleme (27.06.2015)
Ameliyat nasıl geçti?
Öncelikle ben çok hızlı karar verdim. Ameliyat olmayı 2 senedir istiyordum ara ara araştırmalarım da oluyordu ancak son süreç çok hızlı gelişti. Çarşamba günü doktorla görüşmeye gittim. Aynı gün akşam kararımı verdim. Perşembe sabahı doktoru arayıp "ben yarın ameliyat olmak istiyorum" dedim. Aynı gün tahlil yaptırdım. Fotoğraflarım çekildi ve cuma günü ameliyat oldum.
Ameliyattan korkmuyordum. 2012 yılında deviasyon ameliyatı olmuştum. Yani burun kemiğim eğriydi. O yüzden ameliyat sürecini az çok biliyordum. Hastaneye gittim. Odaya alındım. Bir sürü evrak imzaladım. Bana tek tek anlattılar ameliyatta neler yapılacağını. Bu bence iyi bir şey. Sonra ameliyat önlüğünü giyip yatağıma yatıp beklemeye başladım.
Damar yolunu odada açtılar. Sakinleştiriciyi asansörde verdiler. Bu arada Ekol Kbb'de çalışan herkes inanılmaz güleryüzlü. 2012de de öyleydi bu sefer de öyleydi, sağolsunlar. Ameliyathaneye indik. Bayılmadan hemen önce doktorum geldi. Nasıl olduğumu sordu. "İyiyim" dedim, gerisini hatırlamıyorum.
Yine odamda uyandım. İlk uyandığımda herhangi bir ağrı hissetmiyordum. Ben uyanmadan ağrı kesici serum verilmiş bile. Belki de o yüzdendir. İlk ameliyatımda yarım saat ağlamıştım ağrı kesici yapsınlar diye. Bu iş biraz doktorun tarzı ile ilgili. Ağrı-Acı konusunda hassassanız doktorunuza bir sorun. Benim yanımda yatan hasta ameliyatını benim ilk ameliyat olduğum doktora olmuştu. Ve onun ağrı kesicisi yarım saat sonra geldi.
Tek sıkıntı burnumdaki tampondu. Artık bazı doktorlar hiç tampon koymuyor. Sormanızda fayda var. Hemen gözlerimin üzerine buz konuldu.
Korkutmak gibi olmasın ben narkozun etkilerini zor atlattım. Bunun sebebi 2. kez ameliyat olmuş olmam olabilir. 4 kere istifrağ ettim ama sonra çok rahatladım. En sıkıntılı süreç ilk 3-4 saat.
Burnumdan hiç nefes alamadığım için biraz sıkıntı yaşadım. Tamponlar ertesi sabah çıktı. O anki rahatlama duygusunun tarifi imkansız. Yeniden doğmuş gibi oluyor insan. En zor kısım kesinlikle ilk gece. Gerisi çok kolay.
Sonraki günler burnumda silikon olmasına rağmen nefes almamda çok sıkıntı olmadı. Artık bir an önce zaman geçsin de alçı çıksın diye bekliyor insan.
Bu süreçte evde yapılması gereken bakımlar var. Günde 4 kere okyanus suyu spreyi kullanmak, burnun içine krem sürmek gibi. Ki ben hala bunları yapıyorum. Bir süre de yapmaya devam edeceğim çünkü gerekli.
Alçılar 6. gün çıkartıldı. Burada da her doktorun tarzı farklı. Alçı çıkarken sadece dikişler kesilirken biraz acıdı. Silikonlar çıkarken acı hissetmedim. Aksine o da çok rahatlatıcı bir his. Sonra burnuma yeniden bant yapıştırıldı. Doktor masajı söyledi ve gösterdi. Sonra elime kocaman bir ayna verdi yeni burnuma bakmam için :)
Uzun oldu kusura bakmayın. Bir arkadaş sormuş. Ben de buraya yazdım bakmak isteyenler cevaplarda aramasın diye. Süreçle ilgili aklıma gelenler bunlar.
Merhabalarr , öncelikle çok geçmiş olsun ve umarım her şey istediğiniz gibi gitmiştir bugüne kadar :)) benim sorum şu olacak size, daha önce deviasyon ameliyatı olmuşsunuz ve bununla ilgili kıkırdaklarınızın düzelmesi için bazıları çıkartılıyor, bu estetik operasyonu sırasında size problem çıkarttı mı? Ben geçen sene kıkırdak eğriliği operasyonu geçirdim ve belli derecede kıkırdaklarım alındı, şimdi haziran 11 de ameliyat olacağım estetik yani ve gittiğim her doktor kıkırdak eksik veya gerekli olursa kulaktan alacağız ve çökme riski var dediler buda beni biraz telaşlandırıyor tabi :/ eğer görüpte cevap verirseniz çok memnun olurum
Bana da doktorum öyle söyledi. "Burnunun sırtı çökük olmasın diye gerekirse kulağından kıkırdak alacağım ama buna ameliyatta karar vereceğim. En iyi ameliyatta anlaşılır ihtiyaç olup olmadığı" dedi. "Kıkırdak alırsam da korkacak bir şey yok kulağının arkasında çok küçük bir kesik olacak" dedi. Ama çökme yapabilir demedi. Zaten ihtiyaç duymamışlar o yüzden kıkırdak alınmadı.
Deviasyon ameliyatında baya kıkırdak çıkartılmıştı benim burnumdan. Onları da bize verdiler ordan biliyorum :):) yine de ihtiyaç duymadılar. İnşallah size de ihtiyaç olmaz.
hala memnunmusunuz burnunuzdan nefes konusunda burun düşme konusunda sıkıntı yok değilmi
Kızlar merhaba. Burun estetiği yaptırmayı düşünüyorum ama nasıl korkuyorum anlatamam. Ağustos'un sonunda tatile gideceğim. Bu dönemden önce ameliyat olsam, tatil için bi sorun olur mu ?
Kaç yıl olmuştu yaptıralı sizinHala çok memnunum. Nefes konusunda problem yok. Sadece geçen ay mevsim geçişinden dolayı biraz tıkanıklık oldu onu da ilaç bile kullanmadan idare ettim.
19 haziranda 1 yıl olacak.Kaç yıl olmuştu yaptıralı sizin
ben burnunu beğendim.O bantlar ne kadar kalıyor?
Ya ben çok istiyorum korkum falanda yok sadece zaman sıkıntım var misal 9 gün içerisinde ameliyat olup işe normal bi şekilde gidebilir miyim ki
canım merhaba burnun çk güzel olmuş öncelikli sana birkaç bişey sormak istiyorum.ameliyatının üstünden de baya geçmiş gördüğüm kadarıyla doktorunda sna senin burnun kalın derili çk iyi olmayabilir dedi mi? ben dün muayeneye gittim dr bana % 50 farkeder burnun çok kalın derili dedi tüm şevkimi kırdı ama çok da istiyorum yapmak başka doktorada gdicem ama senin yorumunu merak ediyortum.
canım ben çok beğendim çok güzel olmuş. benimde bir hafta sonra ameliyatım bakalım inşallah seninki gibi çabuk iyileşir