18 yaşında evlenenler ve evlenecekler sohbete

hasretselma

cancan&ben
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2011
183
10
mrb arkadaşlar 18 yaşındayım ve temmuzda evleniyorum benim yaşımda evlenenlerin tecrübelerinizi paylaşsanız sevinirim

18 değil ama 19 yaşıma gireli 5 gün olmuşken düğünüm oldu :)
şimdi 20 yaşındayım ve temmuzda bebeğim olucak inş :)
yani ben bi sıkıntısını görmedim eşimlede aramızda 9 yaş var böyle işte :KK1:

ben de 18 yaşımda evlendim.2010 temmuzda evlendim.şimdi 19 yaşımdayım.ilk başlarda biraz zorlandım ama eşim sağolsun çok anlayışlı olduğu için sıkıntıların üstesinden geldik sayılır.düğün boçlarını bitirdik hayırlısıyla,şimdilik geçinip gidiyoruz:KK6: allah sizleri de mesut etsin.mutluluklar dilerim cnm:KK71:

19 yaşındayım ve sırf erken oldugunu düşündügüm için evlenmiyorum :KK1:
sevgilim bu konuda cok dertli ama bn cesaret edemiyorum:97:

canım bende 18 yaşında kaçarak evlendim ama ben sana bişey anlatmıyım korkarsın :KK59: ama sadece şu kadarını söyliyim herkesin evliliği bir olmaz inşallah mutlu olursun herşey gönlünce olur :KK19:

erkek arkadaşma kalsa smdi hemen evlenmek istiyo ama bnde hem birz çekiniyorm erkn diye hemde ailem sorn zatnn erkn derler onlrda dha kötü olr herşy smdilk böle dvm ediyorz çok yaknda kndi aramzda yzk takczzz :)

bende 18 yasında evlendım sımdı 22 yasındayım 8aylık bı bebeım var evlılık zaten zordur 18de olsa 30da olsa ınsallah ıyı bı ınsandır nısanlın o zaman herseyın ustesınden gelebılırsınız mutluluklar

mrb arkadaşlar 18 yaşındayım ve temmuzda evleniyorum benim yaşımda evlenenlerin tecrübelerinizi paylaşsanız sevinirim

evlenenlere lafım yok artık geçmiş kimseden tepki almak istemiyorum..
ben 18 yaşını henüz çocuk yaşı olarak görüyorum..liseden çıkar çıkmaz evlilik kötü yavv..yani yaş olarak..verilen alınan kararlar ileriki yaşta hata olarak yada oldukça basit görülebiliyor..22bile henüz erken die düşünürken 18................................
bence evlenme küçük o yaş..evlilik için yani..evleniyosan yani nişanlı falansanda sakın küçük anne olma derim..

kızlar allah mutlulugunu daim etsınde nie bu kadar acele ettınz evlenmek için cocuk sayılabılcek yaslar kişilik denen olgu yeni yeni oturmaya başlıyo erken sorumluluk almak anne olmak yani bana göre evlilik için ideal yaş 26-28 bayan için

yorumları yeni gördümde..bende sizin gibi düşünüyorum..benim içinde çok erken 18de..en azından 24 olsaymış..

Önceden sevgililik çok modaydı şimdi evlilik...Her gördüğüm küçücük kıslar evlenmeye başladı gelinlik sanki üzerlerinde emanet duruyooo..

Daha anne babalarıyla kavga eden karakteri yeni oturmaya başlayan gençler nasıl olupta bir kocanın çocuğun daha dorusu tüüüm sorumlulukları almanın yükünü bu kadar hafife alabilir..

Genelleme olarak söylemiyorum her zaman istisna vardır ama Ben 21 yaşandaym hala luneparkta deli gibi oynamak istiyorum sevgilimi çekemediğimde görüşmüyorum yada ne bilim evime gelip yan gelip yatmak istiyorum

Geçen arkımı gördüm hamile kalıp evlendi bebeği olduğunda 18 yaşındaydı şimdi görmeniz lazım o güselim kızın yüzüne bi ağarlık çökmüş

18 çok erken bi yaş açıkçası... :KK50:
ergenlik döneminin bitişi ve insan karakteri yeni yeni şekilleniyor,bu dönemde yapılan bi evlilik ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum...
çok ama çok anlayışlı bi eşe de sahip olunsa sorunlar kaçınılmaz malesef...

bende 19 yaşında evlendim eşimle 18 yaşında tanıştım ve bir yılın sonunda evlilik kararı aldık birbirimizi çok seviyorduk aşk evliliğiydi :KK69: şuan 6 yıllık evliyim çok şükür evliliğimin ilk yıllarındada sonradanda hiçbir anlaşmazlık olmadı tüm evimizi kendimiz döşedik herşeyimizi kendimiz yaptık ama ne bana ne eşime evliliğin sorumlulukları ağır gelmedi çok şükür hala ilk günkü heyecenımız ve mutluluğumuz devam ediyor

tabi herkeste aynı olacak diye birşey yok erken evliliği savunan biri değilim illaki evlenmiş olmak için erken evlenilmemeli diye düşünüyorum iyi düşünüp karar vermeli ve kızların okuma imkanı varsa kesinlikle eğitimini tamamlayıp mesleğini eline alıp daha sonra evlilik kararı almaları en doğrusudur

sırf evlenmek için birine kapılıp eğitimine son veren kızlar var bunu çok yanlış buluyorum :KK50:fakat kişi başka sebeplerden dolayı eğitimini devam ettirmeme kararı almışsa yinede ekonomik özgürlüğünü kazanmadan evlenmemelidir

erken evlendiğim için pişman değilim bugün tekrar dünyaya gelsem yine eşim çıksa karşıma yine evlenirdim bu arada ben meslek lisesi okuduğum için üniversite okumadım liseden sonra çalışmaya başladım eşimlede çalıştığım dönemde tanıştık yani eşim okumama engel olmadı bunu belirtmek istedim

bir kişi erkek olsun bayan olsun ekonomik özgürlüğünü kazanmışsa bir evin ailenin geçimini sağlayabilecek maddi imkanlara sahipse,

en az 18 yaşını doldurmuşsa,

evliliğin manevi sorumluluklarını kaldırabileceğine inanıyorsa kendini evliliğe hazır hissediyorsa,

hergün değişik bir karar almıyorsa fikirleri oturmuşsa,

duygularından eminse karşısındaki insanla birbirlerine güvenleri tamsa ve bu insanla bir ömür birlikte olmayı düşündüğünde kafasında hiçbir soru işareti kalmıyorsa karşısındakinin benimle evlenirmisin sorusuna aklıyla kalbiyle evet diyebiliyorsa evliliğe hazırdır bizede mutluluklar dilemek düşer

19 yaşında ve 4 yıllık ilişkisi olan biri olarak 18 yaşın evlilik için çok erken olduğunu düşünüyorum.
ben hala annemin babamın kuzusuyum. önümde 4-5 yıl var evlilik için. bence bu kadar aceleci olmamalı kızlar evlenmek için. tabi herkesin kendi görüşü evlenenler inş. mutlu olurlar.

Önceden sevgililik çok modaydı şimdi evlilik...Her gördüğüm küçücük kıslar evlenmeye başladı gelinlik sanki üzerlerinde emanet duruyooo..

Daha anne babalarıyla kavga eden karakteri yeni oturmaya başlayan gençler nasıl olupta bir kocanın çocuğun daha dorusu tüüüm sorumlulukları almanın yükünü bu kadar hafife alabilir..

Genelleme olarak söylemiyorum her zaman istisna vardır ama Ben 21 yaşandaym hala luneparkta deli gibi oynamak istiyorum sevgilimi çekemediğimde görüşmüyorum yada ne bilim evime gelip yan gelip yatmak istiyorum

Geçen arkımı gördüm hamile kalıp evlendi bebeği olduğunda 18 yaşındaydı şimdi görmeniz lazım o güselim kızın yüzüne bi ağarlık çökmüş

Kesinlikle katiliyorum.. Bende 21 yasindayim ve 18 yasindaki kizlara baktigim zaman daha nekadar cocukca olduklarini fark ediyorum. Bende hala deli doluyum, fakat cocukca olmakla deli dolu olmaz arasinda dunya kadar fark var :KK3:

bende 18 yaşında evlendim şimdi 20 yaşındayım güzel giden bi evliliğim var Allahım bozmasın evliliğin yaşla bi ilgisi yok bence insanlar anlaştıktan sonra sevgi ve saygıda varsa hangi yaşta evlendiğin önemli olmaz

arkadaşa kesinlikle katılıyorum,ben 20 yaşındayım ama lisedeki sıra arkadaşım,üniversitedeki oda arkadaşım,akranlarım biiir bir evlendi,ne aceleleri var anlayamıyorum.
yani her zaman evlenilir ama her zaman 18 yaşında olunmaz,her zaman üniversite okunmaz...
evlendikten sonra,meselaa arkadaşın evinde kalmak hoş bi durum değil,ya da bikaç arkadaş toplanıp bi kaç günlüğüne şehir dışına gitmek...
daha gençliği yaşayamadan,bekarlığa doyamadan kocaa evin sorumluluğunu almak açıkçası bana çok da hoş gelmiyo
hee tabi " o yaştaki çoğu arkadaş sevgilileriyle aynı evde karıkoca hayatı yaşıyo,onların yaptığını yapmak yerine evlenmek daha iyi değil midir" sorusu var..yanii iyi de kötü de göreceli şeyler..
hasretselma'ya da mutluluklar diliyorum,Allah yuvanızdan kahkahaları eksik etmesin inşallah :nazar:

bende 18 yaşındayım ve bu yaza kısmetse nişanım olacak. insanlar kendinden eminse ve arada sevgi saygı varsa evlenmeyi düşünmek o kadar da saçma değil.önemli olan her şeye kendini önceden hazırlamak diye düşünüyorum ve ben hazır olduğuma eminim.:nazar:

X