- 13 Eylül 2013
- 55.606
- 2.765
Kadersel seçimler zamanı. 2 ay önce etkilerini başlamış olup 2025 Mart ayına kadar etkilerini göreceğimiz bir tutulma.
Balık burcunun 25 derecesinde Neptünyen bir dolunayla karşı karşıyayız. Tutulma anında Mars Yengeç burcunda ve Aydüğümleri ile kareden çalışıyor. Venüs Chiron karşıt .
Eylül 2016 tarihinde benzer, ancak etkileri farklı bir tutulma yaşamıştık.
İyileşerek mi çıktınız, yıkılarak mı çıktınız, neyi bırakamadınız, zoraki nelere tutunmaya çalıştınız, neyi iyileştiremediniz dönüp bir bakın geçmişe.
Ve şimdi bu tutulma ile Güneş ve Ay karşı karşıya. Ay düğümleri seçim ve tercih yaptırırken Mars eylem yaptıracak. Yani kadersel olaylar gündemde. Beklenmedik değişiklikler, sonlanmalar ve yeni başlangıçları getirecek tutulma ile bir çoğumuz eskiyi elimizde tutmaya çalışıp bağlılık ve bağımlılıkla hareket etme eğiliminde olabiliriz. Ancak tutulma kalıplardan kurtulup yeni yollar açmak için harekete geç diyecek.
Geçmişi tekrar yaşıyormuşuz gibi adeta dejavu gibi hissettirecek bu tutulma ile;
Geçmişten getirdiğiniz yaraların, aşkların, orda halledemediğin konular, kişiler olaylar bir bir karşına çıktığında sanki geçmişi tekrar yaşıyormuşuz gibi bir hissiyat içinde olacağız. Kimimiz menfaat üzerine kurulmuş ilişkileri, arkadaşlıkları farkedeceğiz. Bunları bitirmemiz gerektiğini göreceğiz. Kimimiz hayallerimizi, iş konularımızı, aile ile ilgili geçmişte yarım bıraktıklarımız üzerine harekete geçeceğiz.
Bu tutulma ile kendi gerçekliğimizin farkına varabiliriz.
Kendi tercihlerimi mi yaşıyorum yoksa bana diretilenleri mi yaşıyorum sorgulamasına girebiliriz.
Çocukluk travmalarınızla yüzleşebilirsiniz.
Korkularınızla yüzleşmeniz gerekebilir.
- Beklenmedik cezai yaptırımlar karşınıza çıkabilir.
- Hayalkırıklığı ve kabuğuna çekilme söz konusu olabilir.
- Hukuksal konularda gecikmeler ertelenmeler söz konusu olabilir.
Oyunu kurallarına göre oynamak istiyorsan:
Geçmişteki konularla yüzleş ve kapatman bitirmen gerekeni bitir.
Özellikle otorite figürleri konusunda öfkeyle hareket etme.
Risk alman gerekebilir. Ancak bu riskleri dağıtman gerektiğini fark et.
Travmalarınla yüzleş.
Herkesin haritasında Balık, Başak, İkizler ve Yay burçlarının bulunduğu evlerden etkilerin olacağı bir tutulma.
Ayfer Koç