• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranış Bozuklukları 18 Aylık Oğlumdaki Aşırı Sinire Nasıl Tepki Vermeliyim???

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

nry

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2008
66
0
86
38
İstanbul
arkadaşlar oğlum 18 aylık son 9 aydaenfeksiyon vb sağlık problemleri yaşadı hastane müşahade serum derken her hastanedeki kalış çocuğumu strese soktu.şu anda çok agresif sinirli bir çocuk babası ve ben dahil herkese ummadığı anda vuruyor sürekli olarak hareket ve yaramazlık halinde yaramazlığından geçtim ama herkese vurması beni üzüyor.yaşıtlarıyla bi araya gelince oyun oynamak yerine hırpalamaya açlışıyor babasıda bende vurmuyoruz bağırmamaya açlışıyoruz ama yinede aynı sizce ne yapmalıyız?pedagog için erken bir dönemmi en azından nasıl davranmam gerektiği konusunda yardım edecek arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum...

hiçbir zaman için erken denilemez... eğer gerek duyuyorsanız gidin pedagoğa... zaten gerçekten hastane gibi zor bir süreç yaşamış.. geçmiş olsun... zamana ihtiyacınız var...çocuğunuza tepkisiz kalıp herzamankinden daha fazla sevgiyle yaklaşın... korkmuş çocuk haklı oda... sabır ve bolca sevgi.... bol şans.

Hastalık ve hastane süreci bebeğinizin sinirlerini yıpratmış. 2 yaş sendromunun belirtilerini de veriyor olabilir. Vurmaya başladığı an elini hafifçe tutup dikkatini hemen başka yöne çekmeye çalışın. Yaşıtlarına vurmaya başladığı an ortamdan uzaklaştırın sinirleri yatışıncaya kadar. Hayır yapma vurma diye sürekli engellemeye çalışmak davranışını destekleyebilir. Bunun geçici bir durum olduğunu düşünmeye çalışın.

Son düzenleme:
elimizden geldiği kadarıyladikkatini dağıtmaya çalışıyoruz inşşlah geçici bir durumdur... :(((

elimizden geldiği kadarıyladikkatini dağıtmaya çalışıyoruz inşşlah geçici bir durumdur... :(((

Selam canim

Benim oglumda 17 aylik olcak oda vuruyor bize görmezlikten geliyoruz hemen dikkatini baska yere cekiyorum bool bool kucakliyorum dok sordum normal dedi gecici bir surec konusamadigi icin tepkisini boyle gorteriyor dedi.
Bizimkininde bu aralar miz mizligi ustunde surekli bi seyler istiyor ihh ihhh ne istedigini oda bilmiyor sabirla bekliyoruz konussalarda anlasak diyorum bazen psani benim icin öp annesi sevgiler

merhabalar.benimde 15 aylık bir oğlum var.son bir haftadır arada durup dururken kendi saçını çekip bağırıyor.bende oğlumun saçları cici deyip saçından öpüyorum.şimdi de alışkanlık oldu galiba saçını çekip yanıma geliyor.ne oldu da böyle yapmaya başladı ben de anlam veremiyorum.

Back