• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 18 aylık bebekte formül mama ve ve süt tüketimi hakkında yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Ozuji

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2017
164
34
48
Merhaba arkadaşlar kızım 18 aylık formül mamaya hala devam ediyoruz.Gece yatmadam 150 cc ve sabah 6-7 gibi 150 cc içip uyumaya devam ediyor.günlük sütüde kahvaltıda 150 cc içiyor
şimdi bir kaç sorum olacak
1-Sizce hala mamaya devam etmelimiyim bunun yerine başka şeylermi vermeliyim? Ne mesela
2-günlük süt veriyorum kutu süte geçebilirmiyim? Verilirmi?
3- günde kaç cc süt içebilir ?
4-kahvaltı yanında başka içecek ne verebilirim
Yardımcı olursanz sevinirim

Merhaba ben9 aylık kızıma kahvaltıda labne peyniri yumurta sarısı ve pekmez veriyordum, gun icerisinde salatalık, domates, meyve.ya da tvugu haslayıp suyuyla blendırdan gecirip corba gibi içiriyordum yani artık cocugunuzun Baska seyler yeme zamanı gelmiş

Merhaba arkadaşlar kızım 18 aylık formül mamaya hala devam ediyoruz.Gece yatmadam 150 cc ve sabah 6-7 gibi 150 cc içip uyumaya devam ediyor.günlük sütüde kahvaltıda 150 cc içiyor
1-Sizce hala mamaya devam etmelimiyim bunun yerine başka şeylermi vermeliyim? Ne mesela
bencs artik mama vermeyi kesmelisiniz.onun yerine süt, kefir vs daha iyi bence kahvaltıda taze meyve suyu yada ihlamur icirebilirsiniz.masadan daha doğal sağlıklı gıdalar var

Yemek yedir lütfen artık :işsiz:

Yanlış anlaşılmış galiba çocuğum İlk erken saatte uyanır mama içip bir iki saat daha uyumaya devam eder sonra uyanınca sabah kahvaltısını yapar yumurtasını peynirni zeytinini yer bir süre sonra öğlen uykusuna yatar
Sonraki öğünde çorbasını yada sevdiği yemeği yer
Arada meyve kuru meyve yer 3saat sonra falan Sonraki öğünde ne istiyosa ne varsa azda olsa yer
Bir de en son gece yatarken uyku mamasını içip uyur .Sütünüde kahvaltıda veriyorum.
Burda demek istediğim iki kere verdiğim mamayı da kesmeliyimiym yoksa 2 yaşa kadar devam etmelimiyim konu budur arkadaşlar
Yemek yedirmeme gibi bir durum yok

Yanlış anlaşılmış galiba çocuğum İlk erken saatte uyanır mama içip bir iki saat daha uyumaya devam eder sonra uyanınca sabah kahvaltısını yapar yumurtasını peynirni zeytinini yer bir süre sonra öğlen uykusuna yatar
Sonraki öğünde çorbasını yada sevdiği yemeği yer
Arada meyve kuru meyve yer 3saat sonra falan Sonraki öğünde ne istiyosa ne varsa azda olsa yer
Bir de en son gece yatarken uyku mamasını içip uyur .Sütünüde kahvaltıda veriyorum.
Burda demek istediğim iki kere verdiğim mamayı da kesmeliyimiym yoksa 2 yaşa kadar devam etmelimiyim konu budur arkadaşlar
Yemek yedirmeme gibi bir durum yok
Canm benm kizim mamayla buyudu 2 yasinda sukur ama 10 aylikdi mamayi birakdi bidaha icmedi kutu sutle devam ettk bi sorun yasamadik sukur

Bence gerek yok mamaya.
Gece yatarken ayran verebilirsiniz seviyorsa.
Hatta bir doktor süte bile gerek yok.
Ayran yogurt kefir verin diyor.
Benim oğlum 4.5 aylık.
İnşallah 78 Aylıkken mamayı kesmeyi planlıyorum.

14. Aydan itibaren mamayi kestim ,pinarin cocuk devam sutunu gece yatmadan ve sabah kalktiginda iciyorum.

cocugunuzun kilosuna ve kan degerlerine gore karar verebilirsiniz. ortalamanin altinda kilosu varsa mamaya devam edin derim. mamalar yapay olsa da gelisen teknoloji ile cok besleyici ve faydali gidalar. kahvalti esnasinda verdiginiz sutu kesmeniz dogru olabilir. onun yerine meyve suyu, ihlamur, pekmezli su, severse kefir deneyebilirsiniz.

Back