• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

18 aylik bebek uykusu. Sizin duzeniniz nasil?

acemi_anne_91

Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2016
54
41
8
33
Selam kizlar,

Bebegim 18 aylik olacak haftaya ins:nazar:. Akranlarina ve bircok saglik kitabina gore az uyuyor. Kisin genelde 8de uyur, sabah 7 gibi kalkardi (gece 1-2 defa uyanarak). Simdi ise hava gec kararmaya basladikca 9 bazen ta 10 da uyup yine sabah 7de kalkiyor. Gun icerisinde 1 saat 15 dk ortalama ogle uykusuna daliyor.

Kalktigi zaman hep gulucukler saciyor. Sanki uykusunu almis gibi. Kilo, yeme icme oyun vb olaylarda skintimiz yok cok sukur. Ama bircok arkadasimin bebekleri bu yaslarda yaklasik gunde 14-15 saat uyuyormus.

Sizin uyku duzeniniz nasil cok merak ettim. Acaba gelisimini olumsuzmu etkiliyormu bu durum :( Doktoru hep "it's ok" diyor :işsiz:

Gayet normal merak etmeyin . Benimkide aksine çok uyur . 15 saati bile geçiyor günlük uykusu .
Bebekte sıkıntı olmadığı sürece normal endişelenmeyin :)

benim oglum 3yasinda gece 8saaten fazla uyumuyor gunduzde 1,5 saat uyuyor. bebekliginden beri az uyuyor alistim simdi 2.ci yolda neyapacagim diye kara kara düsünüyorum:anneadayı::anne::KK76::KK48: uykusuni aliyor demekki her cocuk farkli hepsi bir degil

Şükür et bence benim oğlum çok zor bi bebekti şimdi 3 yaşında 8 saatten fazla uyumaz bebekken sürekli uyanırdı 6 saat falan anca uyurdu

saglikli olsun da az uyusun dert etmeyin. demek ki yetiyor uykusu ona

Selam kizlar,

Bebegim 18 aylik olacak haftaya ins:nazar:. Akranlarina ve bircok saglik kitabina gore az uyuyor. Kisin genelde 8de uyur, sabah 7 gibi kalkardi (gece 1-2 defa uyanarak). Simdi ise hava gec kararmaya basladikca 9 bazen ta 10 da uyup yine sabah 7de kalkiyor. Gun icerisinde 1 saat 15 dk ortalama ogle uykusuna daliyor.

Kalktigi zaman hep gulucukler saciyor. Sanki uykusunu almis gibi. Kilo, yeme icme oyun vb olaylarda skintimiz yok cok sukur. Ama bircok arkadasimin bebekleri bu yaslarda yaklasik gunde 14-15 saat uyuyormus.

Sizin uyku duzeniniz nasil cok merak ettim. Acaba gelisimini olumsuzmu etkiliyormu bu durum :KK43: Doktoru hep "it's ok" diyor :işsiz:
Ayni drun dedigi it's ok. Bebeginin huyu bu me diye baskalribile kiyasliyorsun. 27 aylik kizim 12 aylik oglum var. Kizim oglumdan daha cok uyur tersi olmasi gerekirken. Yani hersey yolunda merak etme...

Kac saat uyuyor diye hesaplamadim hic. Buraya yazarken hesaplamis olucam..
Saat 11 12 gibi uyuyor gece (bi ara 1i buluyordu,sonra bi sure de 9 10 gibi uyumaya baslamisti ama 1hafta anca surdu o zaman dilimi)
Sabah da 8bucuk gibi uyaniyor. Bazen 6da da uyanir tekrar uyutmam 9u bulabilir. Cok duzenli oldugunu soyleyemem yani.. bizimki de 8 9 saat uyumus oluyormus yani gece.
Gece meme emmek icin cok uyanir 7 8 kere. O yuzden hatta benimle yanyana yatmaya alisti diyebilirim.
Sabah da 1saat tas catlasin 1 kere uyur gun icinde. Toplam 9-10 saati bulmuyor yanj gunluk uyku bizim :/

benim kızım 14 aylık olucak. uyku düzeni çok karışık. gündüz 2-3 saat uyur. gece de öle uyku düzene sokamadim. yaa normal mi:(

Gayet normal süre uyuyor bebeğin maaşallah. Gece 1-2 defa kalkması da normal. Bebeğini güle güle büyüt.

Keske benimkide bukadar uyusa:)13aylık oglum.gece 12de yatıyor.sabah 7 de kalkıyor.gecede bir kere kalkıyor emziriyorum

Çok normal benimki de 18 aylık. Hava erken karardiginda 8.30 da uyumuş olurdu 7.30 gibi kalkardi. Şimdi 9 da odaya götürüyorum 10 u buluyor uyuması. Sabah da 8.30 dan sonra uyanıyor. Öğlen uykusu da 1.15 1.30 saat. Ne yaparsanız yapın kendileri ayarlıyor. Önemli olan çok geç yatmamasi ve uykusunu almasi.

Her bebeğin gelişimi farklıdır. Her şeyi iyiyse problem olmaz. Bizimki pek fenaydi gece 1'e kadar bizimle otururdu zinhar uyumazdi. Tabi öğle uykusuna da saat 4 te bazen 5 te yatar 6-6.30 gibi uyanirdi. Ne yapsam erken uyutamadim. Ertesi gün 10 gibi uyanirdi. Sonra ne oldu anlamadım birden 10 der demez bizi zorla uyumak için odaya götürmeye başladı uykusu düzene girdi hala saskinim:deli:

Bu forumda her gun bir sey ogreniyorum :)

Dun kendim cok az uyudugumu bugun de oglumun cok az uyudugunu ogrendim

Kendim 5 saat gibi uyurum

Oglum 18 aylik. 11 gibi uyur sabah 6da kalkar. 7 saat.
Gunduz bazen hic uyumaz bazen maximum 45 dk.

kizlar cevaplariniz icin cok tesekkur ederim!

Baksaniza hepsinin uyku duzeni farkli farkli. Butun bebislerimiz uyusunda buyusun insallah. Yeterki mutlu ve zihinde olsunlar. Umarim uyku sorunu olanlar cozulur en kisa zamanda. Uyksuzluk en kotusu. Hem bizler icin hem onlar icin...

masallah hepsine, Rabbim korusun.

Kızım 27 aylık. Gece 23-24:00 gibi uyur,sabah 07-08:00 gibi de uyanır.
Gündüz de 1 saat uyur. Daha fazla uyursa sabaha kadar baykuş gibi olur gözleri :)

Kac saat uyuyor diye hesaplamadim hic. Buraya yazarken hesaplamis olucam..
Saat 11 12 gibi uyuyor gece (bi ara 1i buluyordu,sonra bi sure de 9 10 gibi uyumaya baslamisti ama 1hafta anca surdu o zaman dilimi)
Sabah da 8bucuk gibi uyaniyor. Bazen 6da da uyanir tekrar uyutmam 9u bulabilir. Cok duzenli oldugunu soyleyemem yani.. bizimki de 8 9 saat uyumus oluyormus yani gece.
Gece meme emmek icin cok uyanir 7 8 kere. O yuzden hatta benimle yanyana yatmaya alisti diyebilirim.
Sabah da 1saat tas catlasin 1 kere uyur gun icinde. Toplam 9-10 saati bulmuyor yanj gunluk uyku bizim :/
Senin bebekle benimki tıpatıp aynı bebisin 10 aylik seninki kaç aylik

Selam kizlar,

Sizin uyku duzeniniz nasil cok merak ettim. Acaba gelisimini olumsuzmu etkiliyormu bu durum :KK43: Doktoru hep "it's ok" diyor :işsiz:
Facebook kullanıyorsanız "Danışman anne" sayfasını takibe alın. Sorularınızın cevabını ve bu durumun normal olduğunu göreceksiniz :)

18 aylık,

Akşam 8.30
Sabah 6:30

Gece de bir kaç kez kalkıyor.

Gündüz uykusu 2 saat, eğer ki gece çok sık kalktıysa 3 saati buluyor.

Bana normal geldi durumunuz, her bebek kendi belirliyor zaten uyku düzenini.

Bu forumda her gun bir sey ogreniyorum :)

Dun kendim cok az uyudugumu bugun de oglumun cok az uyudugunu ogrendim

Kendim 5 saat gibi uyurum

Oglum 18 aylik. 11 gibi uyur sabah 6da kalkar. 7 saat.
Gunduz bazen hic uyumaz bazen maximum 45 dk.

Evet nadirsiniz :) Benim tüm ailem çok uykucudur mesela, annemin hayatta 10 dan erken kalktığını bilmem, teyzelerim öğlene kadar uyur. Tabi bir de romatizma, guatr gibi hastalıklar da çok uyku yapıyor, benim romatizmam var mesela kışın erken kalkmak ölüm gibi. Bedenimi kaldıramıyorum sanki saatlerce taş taşımışım gibi bir his, kaskatı kaslar..

Back