• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 18 aylık bebeğime banyo yaptırmak işkenceye döndü..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kelın ılacı olsa,mısalı
benım kuzu da 2 yasında ve anlattıgın seyler bızdede mevcut...

Ve aynı sızın kı gıbı bızdede sonradan boyle oldu...

Banyo gunu ve anı geldıgı zaman o stresı yaşamak cokk kotu yaa (((

ne dıyeyım Rabbım baska dert vermesın...

bebisinle beraber yikansan :26:

önce sen otursan küvete babasida bebisini kucagina verse kucaginda beraberce hem oynasaniz hemde caktirmadan yikansaniz:44: kafasini yikama arkadaslarin dedigi gibi
duruma göre sonraki günlerde yikasan:44:

benim kızımda 18 aylık . ama gelin görünki banyodan nefret ediyor. gel seni yıkıyayim diyorum kafasını iki yana sallayıp kaçıyor cadı.haftada 1 ancak yıkayabiliyorum. banyo süresince
3 kişi zor tutuyoruz. yırtıyo ortalığı basbas bağırarak ağlıyo. aslında debelenmese hemencicik yıkanacak ama sevmiyo işte sudan kaçıyo. halbıki denizi çok sevmişti.deneyimli anneler sizce nasıl yenicez bu su korkusunu?ne yapmamız lazım acaba?

oğlum 2 yaşında son 1 aydır aynı dediğin gibi banyo günü gelince stres yaşıyorum yazın tek başına güzelce yıkardım sesi çıkmazdı herhangi bişeyde olmadı ama 1 aydır çığlık kıyamet kopuyo yine eşimle yıkamaya başladık tabi yine ağlıyo ama eşimde beraber küvete girdiği için biraz daha sakindi kafasına su dökülmesinden hoşlanmıyo sanırım yani buda yeni huy

canım bi yerde okumuştum, böyle banyo yapmayı sevmeyen bi çocuk için doktor suyu tasla başına kendisi döksün demiş, çocuk da o şekilde banyo yapmayı sevmişti. hatta bu sefer de banyodan çıkmak istemediğinden şikayet ediyodu annesi.

Deneyimli anne değilim ama deneyimli ablayım :) Benim bebikim ( kuzenim ) de korkuyordu o yaşlarda leğende oyun oynayarak yaptırıyordu yengem banyosunu. Oyunun adıda şıpşıp :) Suya vuruyordu böyle şıpşıp oluyordu bizede geliyordu su işte biz korkuyorduk o seviniyordu felan oyun yani :))
Görümcem de bebeğiyle beraber giriyo banyoya onu biliyorum :) Birde ÇınarefeninAnnesi nin kuzusu Efe :) o da denizi havuzu felan seviyor ama banyo kapalı ortam diye korkuyo girmiyordu bizde banyoya :) açık alan ferah alan da deneyin birde.

Son düzenleme:
Bebekler için banyo siperlikleri var onlardan kullansanız, yüzüne su gelmesini engelliyor. O yaşlarda banyoya bayılan oğlumu yıkamam işkenceydi bu siperlikler sayesinde korkusunu yendik.

bende gecenlerde ınternette gordum bebekler ıcın banya baslıgı yuzune su gelmesını engellıyo kı cocuklar yuzlerıne su gelınce nefes alamıcam korkusu falan yasıyolar ne azından benım kızım oyle o baslıkla rahat edersınız gıbı hem tepesı acık oldugu ıcın saclarına rahat rahat yıkayabılırsınız hemde bebegınız korkmaz yagmur yagıyo gıbı olur oyle soylersınız o yaslarda yuzune su geldıgı ıcın bızde sorun yasamıstık ama bu kadar dııldı ama ben beraber gırıp kucagıma oturtup yıkıyodum hem bana dokundugu ıcın daha rahat hıssedıyodu kendını hem bende ay ıslandım ay banyo su oldu derdınden kurtuluyodum :)

onemsiz olurmu sen bu annesin ve dogal olarak uzuluyosun her cocuk farkli bu donem korkuyor heralde.bence iccamasirinla kalip sendw girsen banyonun icine dusakabinmi kuvetmi bilemedim ama seninle birlikte suyun icinde olursa korkmaz belki bi tavsiye denemekte fayda var allah kolaylik versin...

Back