• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 18 aylık bebeğime banyo yaptırmak işkenceye döndü..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
kızlar 18 aylık bebeğim var..banyo zamanı geldikçe içime bi acı oturuyor..banyodan nefret ediyor ağlama krizlerine giriyor..neyi denedimse olmuyor..o böyle çığlık çığlığa ağlarkende banyoya devam etmek çok üzüyo beni..bana olan güvenini kaybediyor gibi hissediyorum.. çünkü resmen yalvarır gibi sıkı sıkı sarılıyo bırakma der gibi.. o bu haldeyken zorla oturtmak yıkamak iyice beter hale sokuyor bebeğimi..napacam bilmiyorum.. bu akşam yine yıkarken eşimle beraber mahvolduk..bi görseniz hak verirsiniz..ne yapmam gerekiyor yardımcı olun tecrübeli arkadaşlar lütfennn :(

Benim kardeşimde böyleydi resmen yırtardı banyoyu
şimdi gel gör banyo yapim diye yalvarıyor resmen:1:

valla canım o günleri görecekmiyimi bilmiyorum banyo kelimesi geçtimi deliriyorum..bebekken severdi ama şimdi nefret ediyor..bi kaç ay önce kaplıcaya gitmiştik ben güya seviniyorum şifalı su faydası olacak bebeğime diye falan ama ayaklarını bile sokamadım..yırttı bütün havuzdakiler söylenmeye başladı..sadece ıslandığımla kaldım..

:1:bir tanede bizde var.ama sonradan olma değil,doğduğundan beri,şu an 4,5 yaşında hala sorunlu.havuzu denizi çok çok seviyor ama banyo oldumu kıyamet kopuyordu.şimdi daha iyi ama annesi banyoya dediğinde kollarını kaldırıp ağlayarak banyoya gidiyor.geçen sene 2 kişi zorla ,kıyamet koparak banyo yaptırıyorduk.tabii o mu biz mi banyo yapıyor bilmezdik.hepimiz de sırılsıklşam olurduk:27:

normal ısı canım 40 derece civarı yazıyordu..ama kaplıcadan öncede aynıydı. yani kaplıcaya gitmeyle alakası yok..zaten sokamadım suya çok bağırınca çıktık..

acaba farklı bişeylerle değişirmi yoksa huy meselesimi.. onu anlayamadım..banyodan korkmuştur belki diye odaya getirdim leğende yıkamak için aynı sonuç oldu..oyuncaklar verdim eline ördek gibi şeyler hiç bakmadı bile.. çok ağlıyo hatta uğunuyo korkuyorum yıkamaya..napsam ne denesem bilmiyorum lütfen bilginiz varsa yardım edin..önemsiz görünsede önemli bi sorun çünkü ağlamaktan halsiz düşüyo dermanı kalmıyo..bende mahvoluyorum..acele etmiyorum sakin sakin davranmaya çalışıyorum korkmasın ürkmesin diye ama ne denedimse olmadı

merak etmeyin bebekken suya bayılan yavrum,
15-22 ay arasında sudan nefret etti.resmen kriz geçiriyor başına su döküldüğünde ise çıldırıyordu.
şimdi suya yine bayılıyor...
dönemsel..

valla canım o günleri görecekmiyimi bilmiyorum banyo kelimesi geçtimi deliriyorum..bebekken severdi ama şimdi nefret ediyor..bi kaç ay önce kaplıcaya gitmiştik ben güya seviniyorum şifalı su faydası olacak bebeğime diye falan ama ayaklarını bile sokamadım..yırttı bütün havuzdakiler söylenmeye başladı..sadece ıslandığımla kaldım..

:1:bir tanede bizde var.ama sonradan olma değil,doğduğundan beri,şu an 4,5 yaşında hala sorunlu.havuzu denizi çok çok seviyor ama banyo oldumu kıyamet kopuyordu.şimdi daha iyi ama annesi banyoya dediğinde kollarını kaldırıp ağlayarak banyoya gidiyor.geçen sene 2 kişi zorla ,kıyamet koparak banyo yaptırıyorduk.tabii o mu biz mi banyo yapıyor bilmezdik.hepimiz de sırılsıklşam olurduk:27:

aynen canım bizde sırılsıklam oluyoruz tek başıma tutamıyorum ki zaten eşimle yıkıyoruz..zar zor onu yıkayıp sonra biz banyo yapıyoruz..heryerimiz köpük şampuan sabun derken yapmak zorunda kalıyoruz bebeğim yüzünden

merak etmeyin bebekken suya bayılan yavrum,
15-22 ay arasında sudan nefret etti.resmen kriz geçiriyor başına su döküldüğünde ise çıldırıyordu.
şimdi suya yine bayılıyor...
dönemsel..

inşallah öyle olur benimkide yoksa çıldıracam..az önce yıkadık tabi yıkamak denirse zar zor ıslattık çıkardık işte..hala ellerim titriyo üzüntüden..o kadar ağladıki doğduğundan bu yana hiç bu kadar ağlatmamıştım...çok kızdım kendime ama mecburum napıyım yıkamak zorundayım. nasıl sevdirecem bilmiyorum ya

Belki yapmışsınızdır ama su doldursanız az miktar, oyuncaklar v.s koysanız o sırada yıkasanız olur mu acaba ?

Yengem öyle yıkardı yeğenimi, oda hiç sevmezdi.

Belki yapmışsınızdır ama su doldursanız az miktar, oyuncaklar v.s koysanız o sırada yıkasanız olur mu acaba ?

Yengem öyle yıkardı yeğenimi, oda hiç sevmezdi.

kardeşim küveti su ve oyuncaklarla dolduruyordu oynuyor oynuyor sıra banyoya gelince kıyamet kopuyordu.çok tatlı ama benim bitane egem:16:

dönemsel olduğunu düşünüyorum.
bir süre başını yıkamadan sadece duş alıp çıkartın.böylece suya alışabilir...

kardeşim küveti su ve oyuncaklarla dolduruyordu oynuyor oynuyor sıra banyoya gelince kıyamet kopuyordu.çok tatlı ama benim bitane egem:16:

:) Allah bağışlasın. :nazar:

.......

Bebeği olanlar dönemsel diye yorum yazmış..İnşaallah sizinkide öyle olur..

Büyüyünce unutur. :)

:) Allah bağışlasın. :nazar:

.......

Bebeği olanlar dönemsel diye yorum yazmış..İnşaallah sizinkide öyle olur..

Büyüyünce unutur. :)

inşallah geçerde canım,bizimki dönemsel değil.doğduğunda hastanede banyo yaptırırken ağlamış bir bebek ve hep böyle devam etti,ağlamadan yaptığı banyo 1 yada 2 kezdir,şimdi daha iyi eskiye göre :16:

ay o kadar cevap yazdım pc kapandı küt gitti yazdıklarım:10:

ilk önce bir leğene su koyun bebeğinizin oynayacağı oyuncaklarıda koyun sonra bebeğinizin sadece ayaklarını suya sokun ve 10 dakıka suda kalmasını bekleyın bu sırada bebeğinizi suya bırakmayın hep tutun...eğer suya ayağı değer değmez ağlarsa hemen çıkartın...ertesi gün tekrar deneyin...

3-4 gun sadece ayaklarını sokun ve her seferınde hıcbırzaman bırakmayın.1.gun 10 dakıka tutun 2.gun 15 dakıka kalmasını sağlayın hergun 5 dakıka artırın
daha sonrakı gunler oturtun ama yıne mutlaka sıze dokunsun yıne aynı sekılde 3-4 gun 10ar dakıkayla başlayıp 5er dk artırın zamanı seans şeklınde uygulayın

burada amaç bebeğin size güvenmesi ve herhangı bır anda onu kurtaracağınıza psikolojik olarak bebeği inandırmak...

daha sonra bu sefer sadece basına su dökün tepkısıne bakın ağlarsa zorlamayın çıkartın böyle böyle çocuğu alıştırın..

bu yöntem kademeli yaklaştırma deneyin bence faydasını göreceksiniz.:40::40:

kesinlikle donemsel.
benim kizim da 20 aylik.bi donem banyo diye deli oldu.
sonra aglayarak yikamaya basladik.
simdi superiz.
komik gelebilir belki biz babamizla beraber uzerimizde ne var ne yok cikariyorduk ki hala oyle,biz de yikaniyomus gibi yapiyorduk.
belki faydasi olur.

Beraber girmeyi deneyin... Yani banyo yaptirmak amaciyla degil sadece eylenmek amaciyla hic bir sekilde su dokundurmayin kafasina sadece vucuduna temas etsin su...

Oyunlar oynayin berbaber bir kac gun gectikden sonra ona hissettirmeden yavas yavas saclarini yikamaya calisin bebeginizin tedirgin oldugunu hissettiginizde durun onun size guvenmesini saglayin...

Cok zor bir durum biliyorum ama ins bu sorunun ustesinden gelirsiniz.

Efendim benim de bebekliğim böyle geçmiş.. Videolarım var çığlık kıyamet ortalık inliyor :)
Babamın tavsiyesi , küvette değil de büyük bir leğeni ılık su ile doldursunlar, önce ayaklarını soksun şapırdatsın falan. Bıraksınlar kendi haline ama başınan da ayrılmasınlar diyor. Sonra yavaş yavaş oturtsunlar güle eğlene alıştırsınlar diyor.. :)

Back