18 aylik bebegim ve uyku sorunsali

zeynebim111

Mis kokulum abla oluyor...oglum geliyorrr
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2016
1.473
2.232
34
Kızlar moralim çok bozuk çok gerg inim .. konuyu doğru yere mi actm bilmiyorum. direkt yazacağım kizim 18 aylık dogdu dogali uykuyu kesik ve az uyuyor . Artık canima tak ediyor uykusuz halleri. Gece gündüz tüm uykuları kesik. Napacagimi şaşırdım artık. Gündüz 1.5 saat yatacak 4-5 kez kalkiyor. Ben ne zaman yemk yapayım ne zaman temizlik ne zaman dinleneyim şaşırdım psikolojim bozuldu artık. Yemek yedirirken kırk takla atıyorum. Yatsın dinlensin diye bekliyorum ama yok. Benim gibi olup düzelen var mi.
Uykusunu alamayinca o da bende gergin oluyoruz ona kızıyorum ama sonra vicdan azabı beni bitiriyor. Ama bende bittim Artık. Emerek uyuyor ama aralrda emzirmiyorum. Kucagimda Pispisla geri yatırmaya calisiyorum. Çok yoruldum artık.annem yok. Yakinimda destek olcak kimsede yok. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Karnı aç olduğu için uyaniuordur belki. Benim kizimda su an 18 aylık. 10aya kadar zehir oldu içime gece gündüz uykulari. Ek gıdalar yiyordu ama gece yine acıkıyordu . Snra 10 aylık iken biberon zar zor alıştırdim gece uyuyacağı zaman sütünü içiyor sabaha karşı uyanıyor yine süt veriyorum snranda 8 de uyanıyor. Bi düzen tutturabildik biberon ile.

karnı açmı, tıka basa yemeli mesela yemeklerin yanına makarna erişte pilav, bunlar tok tutar
müzik özellikle klasikmzik rahatlatır
parka götür bol bol koşsun
bir rahatsızlığı varmı,ağrı, sancı, döküntü vs

bunları yap bakalım, deliksiz uyuyacaktır ama bana öyle geldiki çocuğun karnı doymuyor.

Çok yesede az yesede kalkiyor. Hatta az yedi dediğimde dahada az kalktığı oluyor. Bir rahatsizligi yok su ara sadece burnu akıyor bazen tıkanıyor o kadar

Her gün parka çıkıyor. Oynuyor koşuyor. Bazen iki kez çıkardığım da oluyor. Neden böyle anlayamiyroum. Dr normal herşey diyor.

Her gün parka çıkıyor. Oynuyor koşuyor. Bazen iki kez çıkardığım da oluyor. Neden böyle anlayamiyroum. Dr normal herşey diyor.
karnı doymuyor o zaman ya da susamış olabilir mi, gece benim oğlan ağladığında bazen su veriyorum susuyor mesela, gıdadan kaynaklı büyük ihtimal
bir de şöyle bir ihtimalvar,çocuğu uyutuyorsunuz ama aynı odada değilsiniz, dolyısıyla sizin sesinizi duyuyor, ve sizin olduğunuz odada uyumak istiyor, oğlumağladığında ben salondaysamonu salona getiriyorum bizimsesimizi duyduğunda susuyor, bulunduğunuz odaya getirin onu ve yanınızda yatsın

bu sorun bende de ara ra oluyor,eşim salonda yataıyor, oğlum benimle yatıyor ve benimleuyuduğunda ara uyanması olmuyor, yanınızda yatsın birsüre

Benimki 16 aylik gunduz uykusu yok gibi bisey sık sık uyanir toplasan bi saat etmez gecede uyur ama bikac defa uyanir bagirmisligin da yok el kadar bebeye uyumadi diye kizilirmi olcak o kadar

Benimki 16 aylik gunduz uykusu yok gibi bisey sık sık uyanir toplasan bi saat etmez gecede uyur ama bikac defa uyanir bagirmisligin da yok el kadar bebeye uyumadi diye kizilirmi olcak o kadar
Uyumadiginda huzurlu olsa. Yemek yapmama onun için birşeyler hazirlamama izin verse neden kizayim. Herkesin evladı gibi benimki de biricik

bu sorun bende de ara ra oluyor,eşim salonda yataıyor, oğlum benimle yatıyor ve benimleuyuduğunda ara uyanması olmuyor, yanınızda yatsın birsüre
Yan yana yatsam daha çok kalkiyor denedim kardesim .Allah razı olsun. Oda yeni ayırdım. Geceler i daha da az kalkar oldu yani bu iyi hali diyeyim

S
karnı doymuyor o zaman ya da susamış olabilir mi, gece benim oğlan ağladığında bazen su veriyorum susuyor mesela, gıdadan kaynaklı büyük ihtimal
bir de şöyle bir ihtimalvar,çocuğu uyutuyorsunuz ama aynı odada değilsiniz, dolyısıyla sizin sesinizi duyuyor, ve sizin olduğunuz odada uyumak istiyor, oğlumağladığında ben salondaysamonu salona getiriyorum bizimsesimizi duyduğunda susuyor, bulunduğunuz odaya getirin onu ve yanınızda yatsın[/QUOTE Süt hiç icmiuor vermeye çalışıyorum ama almıyor. Deneyeym yeniden insallah.

Uyumadiginda huzurlu olsa. Yemek yapmama onun için birşeyler hazirlamama izin verse neden kizayim. Herkesin evladı gibi benimki de biricik
Benimkide oyle canim bak bugun pirasa yemegi yapayim dedim aksama.. yagi koydum tencereye 5 dakka sonra uyandi uyuttum yemegi ocaga koydum bidaha uyandi yemegi uc asamada pisirdim yani.ona bisey hazirlarken bacaklarima yapisiyor zar zor yapiyom..anne olarak ne kadar stres sinir olursak oda o kadar oluyor..hele is yaparken daha cok yapisiyorlar.onunla ilgilenelim istiyor. isimi birakiyorum ilgileniyorum.ev isi bitmez zaten oldugu kadar.gecer bu gunler insallah..

kendi kendine uykuya dalmayı öğretmek lazım ve bazı uyku ritüelleri uygulanmalı.uyku eğitim metodlarını internetten bi araştırın isterseniz.

Denedim ama uyku eğitimini basaramadm. Rituellerimiz var ama emerek uykuya geçiyor. Zaten aralarda emzirme yi yeni kestim. Çok zormus çocuğun uyku sorunu gerçekten. Herşeyini etkiliyor

Benimkide oyle canim bak bugun pirasa yemegi yapayim dedim aksama.. yagi koydum tencereye 5 dakka sonra uyandi uyuttum yemegi ocaga koydum bidaha uyandi yemegi uc asamada pisirdim yani.ona bisey hazirlarken bacaklarima yapisiyor zar zor yapiyom..anne olarak ne kadar stres sinir olursak oda o kadar oluyor..hele is yaparken daha cok yapisiyorlar.onunla ilgilenelim istiyor. isimi birakiyorum ilgileniyorum.ev isi bitmez zaten oldugu kadar.gecer bu gunler insallah..
İçime su serptiniz gerçekten.. ne zaman düzelecek diye çok sorguluyordum. İçten yanıtınız için çok Sagolun. Benimki de aynı model sürekli ilgi alaka istiyor. Yeni yeni azıcık oyuncaklarla dalmaya başladı. Yemesi ve uykusu duzelse oh diyeceğim. Ama daha doydum diyemedigi için yediginden de emin olamiyorum. Hiç tutmuyor miktarlar birbirini bir gün az bir gün çok. Aslında internette böyle bir yazıya denk gelmiştim çocuklar dengelerler bu şekilde yediklerini diye ama iste annelik. Ve şimdiye kadar daha geçenlerde 7 saat kesintisiz uyudum tam 17 ay sonra. İlk oldu devamini bekliyorum insallah. Büyüyecekler herşey unutulacak değil mi ama

İçime su serptiniz gerçekten.. ne zaman düzelecek diye çok sorguluyordum. İçten yanıtınız için çok Sagolun. Benimki de aynı model sürekli ilgi alaka istiyor. Yeni yeni azıcık oyuncaklarla dalmaya başladı. Yemesi ve uykusu duzelse oh diyeceğim. Ama daha doydum diyemedigi için yediginden de emin olamiyorum. Hiç tutmuyor miktarlar birbirini bir gün az bir gün çok. Aslında internette böyle bir yazıya denk gelmiştim çocuklar dengelerler bu şekilde yediklerini diye ama iste annelik. Ve şimdiye kadar daha geçenlerde 7 saat kesintisiz uyudum tam 17 ay sonra. İlk oldu devamini bekliyorum insallah. Büyüyecekler herşey unutulacak değil mi ama
Rica ederim canim ne demek bunada sukur gece uyuyorlar ya hic uyumayanlarda var.yeme duzeni de zamanla oturur insallah.ben mesele dun yaptigim yemekten az koydum tabagina sofra bezi serdim onlugunu bagladim catali batirdi bazen eliyle bazen avcunda sıka sıka pirasayi yedi ben arada buna izin veriyorum hosuna gidiyor.gecenlerde yas fasulyeyi de yedi.boyle dene istersen.

Rica ederim canim ne demek bunada sukur gece uyuyorlar ya hic uyumayanlarda var.yeme duzeni de zamanla oturur insallah.ben mesele dun yaptigim yemekten az koydum tabagina sofra bezi serdim onlugunu bagladim catali batirdi bazen eliyle bazen avcunda sıka sıka pirasayi yedi ben arada buna izin veriyorum hosuna gidiyor.gecenlerde yas fasulyeyi de yedi.boyle dene istersen.
Allah razı olsun gerçekten... benim kızın saçları çok eline çok birşey vermeye korksamda veriyorum. Oturarak birşey yapmayı hiç sevmiyor. Neyi ne miktarda vereceğim konusunda çok tereddutluyum. Acaba siz ne miktarda veriyorsunuz. Ogunlerinizi neler verdiignizi ortalama yazar misiniz.

Allah senden de razi olsun.Malesef benim kizimin kahvalti aliskanligi yok yani ne versem geri ceviriyor.yumurtayi muz meyva puresine yada muhallebiye koyuyorum kenarda duran dovulmus ceviz bademden de az koyuyorum oyle yiyor.belki zamanla kahvaltiya alisir.birde domatesli yumurta kavurdum onu sevdi.
Yaptigim sebze yemeklerinden iki yemek kasigi koyuyorum severse yiyor.
Her cesit corba yapiyorum.kasaptan kemik veya et alip kaynatip suyuna corbayi seviyor.orta boy normal corba kasesinin yarisi corba koyuyorum.kiymayi kavurup corbalara ekliyorum oyle de yiyor.meyvayi eline veriyorum oyle daha cok seviyor.ortalik batmiyormu batiyor hemen siliyorum.yogurt yiyor ayran iciyor.gunde bikez mutlaka corba olmali.en az Iki ana ogun olmali arada meyva muhallebi tarzi seylerde olmali.bu arada emzirmeye devam.

X