• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

18 aylık bebeğim harfleri öğreniyor

Benim oglumda harfleri cok erken ogrendi. Ama henuz okumayi tam cozemedi, ama harfleri ve rakamlari 3 dilde biliyor.
Desteklemek icin kitap okuma ve ilgisini ceken harfli oyuncak almak disinda birsey yapmadim. Cok fazla taraftarida degilim acikcasi.
Okula baslayinca canlari cok s.kilabilir, buda simarmasina yol acabilir diye agirdan aliyorum, ve suan daha cok genel kultur bilgisini genisletecek seyleri okuyup izliyoruz.
Masallah oğlunuza 🩵 peki kaç yaşında? Benim oğlumda kitaplara bayılıyor .

Buna katiliyorum ki ben de zamaninda acmistim benzer bir post. Insan daha yeni agu bugu diyen bebegi birden sayilari harfleri ogrenmeye baslayinca bir sasiriyor. Halbuki artik cocuklar (hatta bebekler) kitaplarda, oyuncaklarda, yaptirdigimiz etkinliklerde surekli olarak bunlara maruz kaliyor. Zaten cok merakli olduklari bir donemde olduklarindan cogunun ilgisini cekiyor haliyle. O yuzden cok geriye cekildi bunlari ogrenme yasi. Ben de zamaninda susam sokagi izleyerek kendi kendime okumayi ogrenmisim, 4-5 yasa tekabul ediyor bu. Hatirliyorum o donemde herkes sasiriyordu cok erken ogrenmis diye ama bugun biliyoruz ki bu yasta cocugun okumayi ogrenmesi gayet normalmis aslinda.

Konu sahibi siz her ne kadar ustun yetenekli mi diye dusunerek acmadim deseniz de ben icinizde oyle bir suphe/inanc oldugundan eminim :) Bence boyle bir seyin suphesinin bile olmasi insanda bir beklenti yaratiyor. Ben bunu tehlikeli buluyorum. O yuzden en guzeli (biliyorum anne baba olarak zor ama) okula baslayana kadar akademik konular uzerinde hic dusunmemek bence.
İçimi nereden bildiniz hahahah çok şaşırdım doğrusu. Bu arada zeki bir çocuk olduğunu düşünüyorum evet. Ama bu üstün olduğu anlamına gelmiyor. Bazı konularda yaşıtlarına göre evet ileride.

Yabancı dil eğitimi verin türçeyi boşver cocugun kristal olabilir
Peki yabancı dil eğitimini kendim mi vermeliyim? Suan kelime dağarcığı iyi seviyede bence. Mesela meyve ve sebzelere inanılmaz ilgili her gün manava gidiyoruz. Bunlarla ilgili kitapları var hepsinin ismini biliyor. Ben bu meyvelerin İngilizcelerini öğretirsem eğer kafası karışabilir diye düşünüyorum çok cesaret edemiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim sizce?

Peki yabancı dil eğitimini kendim mi vermeliyim? Suan kelime dağarcığı iyi seviyede bence. Mesela meyve ve sebzelere inanılmaz ilgili her gün manava gidiyoruz. Bunlarla ilgili kitapları var hepsinin ismini biliyor. Ben bu meyvelerin İngilizcelerini öğretirsem eğer kafası karışabilir diye düşünüyorum çok cesaret edemiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim sizce?
Tabiki profesyonel destek alsın en azından İngilize cepte olsun daha sonra Almanca global dillere başlar

Aa süper masallah ❤️ potansiyeli yüksek bir çocuk elinizden geldiğince isleyin bence.

Ozel bir cocuk oldugunu bebekken fark etmistim. Yaklasik yarim saat hic bikmadan acele ettirmeden kitap okuyabiliyorduk.
1,5 yasinda kizim var, o mesela hic o kadar uzun oturup sayfa sayfa okutmaz. Hemen kitaplarla kendi oynamak ister.
Oglum dinlerdi anlattiklarimi felan.

Ozel bir cocuk oldugunu bebekken fark etmistim. Yaklasik yarim saat hic bikmadan acele ettirmeden kitap okuyabiliyorduk.
1,5 yasinda kizim var, o mesela hic o kadar uzun oturup sayfa sayfa okutmaz. Hemen kitaplarla kendi oynamak ister.
Oglum dinlerdi anlattiklarimi felan.
Bizdede bu şekilde yarım 40 dakika kitabin başında durabiliyoruz. Ve mesela suan başına gelen olayları anlatabiliyor bana. Atıyorum tenise gittik orada ne oldu diyorum o da hav hav top hamm (havhav topu ham yapmis) sen ne yaptın ya diyorum korktum diyor. Gibi gibi. Zeki bir çocuk olduğunu dusunuyorum o yüzden elimden geldiğince desteklicem ileride ne olur tabi bilmiyorum aynı hızda ilerler mi ama şimdiden desteklemek mantıklı olan.

Merhaba kızlar haftaya 18. Ayina girecek olan bebeğim son zamanlarda harflere karşı yoğun ilgisi var. A,N,E,O,S,İ harflerini nerede görürse söylüyor. Bilmediği harfleride tekrar tekrar soruyor. Gördüğü bütün yazıları inceliyor. Sizce ben bunu nasıl destekleyebilirim? Harflerle ilgili kitap almalı mıyım yoksa akışına bırakıp kendi sordukça mı söylemeliyim? Bu arada kitaplara merakıda çok fazla çok seviyor.
Peki oğlunuzun baş boyu nedir. Benm oğlan 17 aylık oldu o yüzden soruyorum bizim Bi süredir aynı kaldı

Peki oğlunuzun baş boyu nedir. Benm oğlan 17 aylık oldu o yüzden soruyorum bizim Bi süredir aynı kaldı
83 cm 10.4 kg.. benim oğlumda yemek ve uyku sorunu mevcut. Yani gün içinde yaptığım çorbadan iki kaşık içerse şükrediyorum o derece.

Back
X