- 27 Ağustos 2022
- 4.626
- 7.802
- 88
Şimdi 2 buçuk yaşındaMasallah kac aylık peki oğlunuz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Şimdi 2 buçuk yaşındaMasallah kac aylık peki oğlunuz
Şu an 2 yaşında tamamen kendi kendine belki haftada 1 eline kalem geçerken kalemi yetişkinler gibi tutmaya başladı aynı dönemde kaşığı da düzgün kullanmayı öğrendi.
Konu sahibi
2 yaşında konuşması geriden geliyor ama benimki de yolda tabelalardaki her harfi tek tek söyletiyor. Ben öğretmeye çalışmıyorum bi tek ABC demeyi biliyor bi de bir iki harfi kendi başına aynı okulda öğretilirken çıksrılan sesler gibi öğrendi. Mesela s harfine se değil SSS diyo. Madem öğreniyor bari bu şekilde öğrensin en azından müfredata uygun olan bu. Ama bu konunun üstüne düşmeyin, siz öğrensin diye çabalamayın. Öğrenirse bu sefer yazan arkadaşlar gibi eğitim hayatından en başta vazgeçer. Sıkılır
Benim arkadaşımın oğluda rakamlara aşırı düşkündü 5 yaşında katrilyonları falan biliyordu ama üstün zekalı çıktı. Okulda öğretmenleri farklılığı görerek bir sınava tabii tuttular 1. Sınıf için şuan kendi gibi olanlarla aynı okula gidiyor sınıfı 9 kişilik. Çok zeki bir çocuk maşallah.Benim oğlum da sayılara herflere çok düşkün. Her çocuğun özel ilgi alanı oluyor doğuştan, bunu engelleyemeyiz. O sorarsa söyleyin, sormazsa özellikle öğretmeyin bence. Ben öyle yapıyorum.
Evet farkındayım da dediğiniz gibi bilinçli yapmadım hatta kağıt kalem vermeyi de sevmiyorum sınırlarını bilmediği her yere çizme eğilimi olduğu için. Bana da tuhaf geldi zaten anaokulunda staj yaptım 4 yaş grubu doğru tutamayan çocuklar vardı.Ben kendim 4 yaşında okuyup yazabiliyordum. Akademik olarak başarılı bir hayatım oldu ama doğalı bu değil. O yaşta çocuğun tutmaması lazım. Çocuk gelişimciler ve fizyoterapistler önermiyor.
Ama devamında katılıyorum.
Benim oğlum da öyle. Bazı sebeplerle de şüpheye düştük acaba ingilizce konuşulan, etkinlikler de yapılan bir kuruma mı devam etse diye. Siz memnun musunuz? Okulunuz 4 harfli miBenim oğlum Waldorf eğitim veren bir anaokuluna gidiyor ve eline asla kalem vermiyorlar. el kasları henüz kalem tutmaya uygun değil
Benim oğlum da öyle. Bazı sebeplerle de şüpheye düştük acaba ingilizce konuşulan, etkinlikler de yapılan bir kuruma mı devam etse diye. Siz memnun musunuz? Okulunuz 4 harfli mi
İstanbuldayız, bi an pişti olduk sandım ya ben sırf güvendiğim için gönderdiğim emin ellerde olacağını düşündüm. Oryantasyonda gösterdikleri kadar çocuk odaklı değiller gibi geldi, zorladılar bizi. O yüzden şüpheye düştük.Hahah 4 harfli değil. Neredesiniz siz?
Ben memnunum. Okula oynamaya gittiğini bilmek mutlu ediyor
İstanbuldayız, bi an pişti olduk sandım ya ben sırf güvendiğim için gönderdiğim emin ellerde olacağını düşündüm. Oryantasyonda gösterdikleri kadar çocuk odaklı değiller gibi geldi, zorladılar bizi. O yüzden şüpheye düştük.
Ebeveyn odaklı kesinlikle değiller, alışma sürecinde çok gerildim ben deBizimkiler bana çocuk odaklı geliyor ama kesinlikle ebeveyn odaklı değiller. Bizimle iletişimleri çok kötü. Farklı frekansta gibiler
Merhaba Kaç aylık suan peki, siz neler yaptınız gelişimi içinUstunde durun. Bızım kızda boyleydı ustunde durmak lazım
Eşimin abiside üstün zekalı suan Harvard üniversitesinde egitim görüyor. Pedagog bir arkadaşım yasına göre ileri gittiğini ama üstün zekalı mı yoksa ilgilenildigi için mi bu şekilde olduğunu ileri yaşlarında anlayacağımızı söyledi.Benim arkadaşımın oğluda rakamlara aşırı düşkündü 5 yaşında katrilyonları falan biliyordu ama üstün zekalı çıktı. Okulda öğretmenleri farklılığı görerek bir sınava tabii tuttular 1. Sınıf için şuan kendi gibi olanlarla aynı okula gidiyor sınıfı 9 kişilik. Çok zeki bir çocuk maşallah.
Bizim kızda okumaya çok meraklı ama matematiğe ilgi sıfır
Bazı şeylerin doğuştan olduğuna inanıyorum bende.
Ustun yetenekleri olduğunu düşündüğüm icin açmamıştım aslında bu postu son zamanlarda harflerle ilgilenmesini nasıl yönetmem gerektiğini bilemediğim icin fikir almak istemistim. Kendisi sordukça söylüyorumSon zamanlarda böyle postlar çok açılıyor . Sizin çocuğunuzu bilemem ama bu kadar çok üstün zekalı çocuk olduğunu düşünmüyorum. Ancak şu var biz yeni nesil aileler çocuğumuz ekran izlemesin diye veriyoruz da veriyorz . Evet doğru tv izlemesin ama bu kadar etkinlik vs boğarken çocuklarında ilgi alanları bunlar oluyor . Bence bol bol oyun oynamaya odaklanın. Harflere çok meraklıysa sorduğunda cevap verin tabi ki ama öğrensin diye siz sürekli tekrar ettirmeyin veya eline defter kalem vermeyin. Bu yaştaki çocuklar çabuk ezberler çabuk unutur . Siz bol bol oyunlarla destekleyin. Üstün yetenekleri varsa müziğe resme vs de ilgisi olur . Bu alanlara yönlendirin.
Anladım teşekkür ediyorumBence öğretmeyin harfleri ilerde sıkıntı yaşayabilir okula başlayınca bildiği için sıkılır ötekileşir sosyal olarakta sıkıntı yaşayabilir
Ahahahah benimkide hiç durmuyor ya sürekli hareket halinde, uykusuz ve iştahsızo sırada düz duvara tırmanan oğlum
Buna katiliyorum ki ben de zamaninda acmistim benzer bir post. Insan daha yeni agu bugu diyen bebegi birden sayilari harfleri ogrenmeye baslayinca bir sasiriyor. Halbuki artik cocuklar (hatta bebekler) kitaplarda, oyuncaklarda, yaptirdigimiz etkinliklerde surekli olarak bunlara maruz kaliyor. Zaten cok merakli olduklari bir donemde olduklarindan cogunun ilgisini cekiyor haliyle. O yuzden cok geriye cekildi bunlari ogrenme yasi. Ben de zamaninda susam sokagi izleyerek kendi kendime okumayi ogrenmisim, 4-5 yasa tekabul ediyor bu. Hatirliyorum o donemde herkes sasiriyordu cok erken ogrenmis diye ama bugun biliyoruz ki bu yasta cocugun okumayi ogrenmesi gayet normalmis aslinda.Son zamanlarda böyle postlar çok açılıyor . Sizin çocuğunuzu bilemem ama bu kadar çok üstün zekalı çocuk olduğunu düşünmüyorum. Ancak şu var biz yeni nesil aileler çocuğumuz ekran izlemesin diye veriyoruz da veriyorz . Evet doğru tv izlemesin ama bu kadar etkinlik vs boğarken çocuklarında ilgi alanları bunlar oluyor . Bence bol bol oyun oynamaya odaklanın. Harflere çok meraklıysa sorduğunda cevap verin tabi ki ama öğrensin diye siz sürekli tekrar ettirmeyin veya eline defter kalem vermeyin. Bu yaştaki çocuklar çabuk ezberler çabuk unutur . Siz bol bol oyunlarla destekleyin. Üstün yetenekleri varsa müziğe resme vs de ilgisi olur . Bu alanlara yönlendirin.
Buna çok katılıyorum bende. Benim kızımda okumaya çok meraklıyken hala 2+2=5 olabilir bence ben öyle biliyorum her şey sizin dediğiniz gibi olmak zorunda değil diyor çok gülüyorum acelesi yok okula başlayınca öğrenir zaten.Buna katiliyorum ki ben de zamaninda acmistim benzer bir post. Insan daha yeni agu bugu diyen bebegi birden sayilari harfleri ogrenmeye baslayinca bir sasiriyor. Halbuki artik cocuklar (hatta bebekler) kitaplarda, oyuncaklarda, yaptirdigimiz etkinliklerde surekli olarak bunlara maruz kaliyor. Zaten cok merakli olduklari bir donemde olduklarindan cogunun ilgisini cekiyor haliyle. O yuzden cok geriye cekildi bunlari ogrenme yasi. Ben de zamaninda susam sokagi izleyerek kendi kendime okumayi ogrenmisim, 4-5 yasa tekabul ediyor bu. Hatirliyorum o donemde herkes sasiriyordu cok erken ogrenmis diye ama bugun biliyoruz ki bu yasta cocugun okumayi ogrenmesi gayet normalmis aslinda.
Konu sahibi siz her ne kadar ustun yetenekli mi diye dusunerek acmadim deseniz de ben icinizde oyle bir suphe/inanc oldugundan eminim :) Bence boyle bir seyin suphesinin bile olmasi insanda bir beklenti yaratiyor. Ben bunu tehlikeli buluyorum. O yuzden en guzeli (biliyorum anne baba olarak zor ama) okula baslayana kadar akademik konular uzerinde hic dusunmemek bence.
Merhaba kızlar haftaya 18. Ayina girecek olan bebeğim son zamanlarda harflere karşı yoğun ilgisi var. A,N,E,O,S,İ harflerini nerede görürse söylüyor. Bilmediği harfleride tekrar tekrar soruyor. Gördüğü bütün yazıları inceliyor. Sizce ben bunu nasıl destekleyebilirim? Harflerle ilgili kitap almalı mıyım yoksa akışına bırakıp kendi sordukça mı söylemeliyim? Bu arada kitaplara merakıda çok fazla çok seviyor.