• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

18 ay uyku problemi

gulcinasya

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
9
Puanlar
6
Kızlar merhaba.18 aylık bebeğimi uyuturken çok zorlanıyorum.1 gündüz uykusu yapıyor.uykularında bir problem yok ama uyutana kadar canım çıkıyor 3-4 ay öncesine kadar ya kucakta ya ayakta sallanarak uyuyordu o zaman da çok zor uyutuyordum.ama şuan ne ayakta sallanmak istiyor ne kucakta. kendi yatağında da yatmıyor uyuduktan sonra yatağına alıyorum .ben yanına yatıyorum ancak öyle uyuyor ama 1.5 2 saate ancak uyuyor. Bi çözüm bulan var mı uyku eğitimi almak istemiyorum. Çok pahalı geliyor.1.5 2 saat çok uzun geliyor bazen hiç gündüz uykusu yapmıyor 2 saati geçiyor zaten akşam üstü olmuş oluyor uyumuyor daha da.

1 saatte uyumuyorsa artık çıkın odadan . Hem ona hem size eziyet. Birde gece uykusu nasıl eğer gece çok uyuyorsa gündüz uymak istemiyor demekki. Benimki o aylarda Akşam yatış 20 -21 sabah 7-7,30 kalkış öğlen 13 de 1 saat uyku yapardık. Artık sisteme oturtmuştum şaşmiyordu. 3 yasda öğle uykusunu birakti

ben uyku eğitimi aldım fakat oğlum çok direndiği için bıraktım. öğle uykularında yarım saatte uyumuyorsa odadan çıkın fakat gece uykularında uyuyana kadar odadan çıkmamanız gerekiyor.

sabah kaçta uyanıyor? benimki öğle uykusu yapmadıysa veya az uyuduysa gece cok zor uykuya geciyor. benimki 7.30-8 gibi uyanıyor, uyanmasa da uyandırıyorum. 12-1 gibi tekrar uyuyor. maksimum iki saat, eğer aşarsa yine ben uyandırıyorum. saat 3ten sonra ne olursa olsun uyumasına izin vermiyorum hastalık vs yoksa. saat 8.30 gibi dandiş diye dolanmaya baslıyor zaten.

ben de cok zor uyuturdum bu yüzden uyku eğitimi almıştım. benim oğlumun uykuları yatağını değiştirdiğimizde ve memeyi tamamen kestiğimde tam düzene girdi. artık meme beklentisi olmadığı için sanırım uyku arkadasına sarılıp uyuyor. bazen yatakta dolanıyor, koşuyor biraz. ben onunla hiç konuşmuyorum ama, yatıyorum yatağında. gelip yattığında sırtını, yüzünü falan seviyorum hatta bazen ona da izin vermiyor ve uyuyor.

Sabah 9 da uyanıyor genel olarak.memeyi 10 aylıkken bırakmıştı.öğlen 1 gibi yatıyoruz uykusu geliyor.ama ancak 3 te uyuyor.geç kalıyor.4.4.30 gibi uyanıyor haliyle gece de geç kalıyor.9 da yatıyoruz uyuması 11 i buluyor.asla benim uyutmama izin vermiyor.bezen 7.30 8 de uyanıyor o zaman bile uyumuyor.uykuya geçişte bir problem var ama anlayamadım.nasıl kısalabilir bu süre sizce? Ve yarım saatte uyumuyorsa odadan çıkıyoruz yazmışsınız .onu da denedim ama uyumuyor ki dönüyor dolaşıyor.kafayı yiyeceğim vallahi.uykusu geldiği için uyuyamadığı içinde çokkkk sinirli oluyor

Sabah 9 da uyanıyor genel olarak.memeyi 10 aylıkken bırakmıştı.öğlen 1 gibi yatıyoruz uykusu geliyor.ama ancak 3 te uyuyor.geç kalıyor.4.4.30 gibi uyanıyor haliyle gece de geç kalıyor.9 da yatıyoruz uyuması 11 i buluyor.asla benim uyutmama izin vermiyor.bezen 7.30 8 de uyanıyor o zaman bile uyumuyor.uykuya geçişte bir problem var ama anlayamadım.nasıl kısalabilir bu süre sizce? Ve yarım saatte uyumuyorsa odadan çıkıyoruz yazmışsınız .onu da denedim ama uyumuyor ki dönüyor dolaşıyor.kafayı yiyeceğim vallahi.uykusu geldiği için uyuyamadığı içinde çokkkk sinirli oluyor
Siz sabah 7-7.30 gibi başlayın güne uyandırın ozaman saat 12-1 gibi uyur. 1,30 saati geçmesin öğlen uykusu uyandırın geçerse. aksamda 8 gibi uykuya dalar. Birde uyku Rutini hazırlayın bebekler güven ister mesela diş fırçalama pijama kitap okuma ışık kapama sonra sessizlik şeklinde . Yanına yatıp uyuyun artık .Ben mesela Spotify de çocuk kitapları şeklinde aratırsanız çok güzel kitapların seslendirmesi var. Onu açıyorum yanına yatıyorum uyuyunca kapatıyorum. Hergun aynı saatlerde uyutun şaşmayın . Birde ekran varmı sizin izlediğinizde dahil buna. sıfırlayın varsa.

Back
X