bu ne yaaa hiç olmamışşş buuu şaşkınmısınız ayoll..1700 yıllık tarihi esere buzlu camdan kapı taktılar
2011 yılında oldu bitti ile cami olarak kullanıma açılan yaklaşık 1700 yıllık tarihi esere "restorasyon" çalışmaları kapsamında cam kapı takıldı.
Haber Merkezi
Çarşamba, 17 Haziran 2015 22:18
İznik'te bulunan ve Erken Bizans döneminde inşa edilmiş bir kilise yapısı olan Ayasofya, müze olarak işlev görmekteyken 2011 yılında oldu bittiyle minaresinden ezan okunup yapının içinde bayram namazı kılınmasıyla tekrar cami olarak kullanılmaya başlanmıştı.
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Kültür Mirası geçici listesinde de yer alan yapının adı İznik Ayasofya Orhan Camii olarak değiştirilmişti.
Bursa.com sitesinin haberi ise konuya ilişkin yeni bir skandalı ortaya çıkardı. Restorasyon çalışmaları süren yapıya buzlu camdan bir kapının takılması, yapının minaresinin betonla sıvanmış olması ve kubbelerinin betonla kaplanması tarihi eserin geleceğine dair önemli soru işaretleri doğuruyor.
Camiye takılan kapı ise şöyle:
Cam kapının üzerinde yazılı olan tarih yapının kiliseden camiye dönüştürülme tarihini ifade ediyor.
http://haber.sol.org.tr/turkiye/1700-yillik-tarihi-esere-buzlu-camdan-kapi-taktilar-119953
ah biz sanat tarihçiler ah. hep aslına uygun restore öğrendik.adamlar modernleştirmiş tarihi size de yaranılmıyor
tabi canım azcık modern düşünün, modern restorasyonlar öğrenin, onu da ben mi öğreteyim sizeah biz sanat tarihçiler ah. hep aslına uygun restore öğrendik.
bak ne yanlış şeyler öğretmiş hocalarımız bize:)
mesela picassodan esinlenerek kubist bir yaklaşım içinde bir cam mozaik olurmuş bak:)tabi canım azcık modern düşünün, modern restorasyonlar öğrenin, onu da ben mi öğreteyim size
şimdi tekniğini bilemicem ben tekniği ehline bırakıyorum ama fikir olarak greengate desenli, pembe yeşil basklı bi kapı tercihimdir :)mesela picassodan esinlenerek kubist bir yaklaşım içinde bir cam mozaik olurmuş bak:)
zavallı ayasofya camii. gelen vuruyor giden vuruyor:)şimdi tekniğini bilemicem ben tekniği ehline bırakıyorum ama fikir olarak greangate desenli, pembe yeşil basklı bi kapı tercihimdir :)
yuh. pes. .inanamıyorumNeyse ki alttakine benzetmemişler kapı sökülür en azından . Bir de şu modernliğe bakınGüler misin ağlar mısın bilemedim
Mimar Sinan yapısı Süheyl Bey Camii ve yeniden yapılmış hali
ay gercek mı bu.Neyse ki alttakine benzetmemişler kapı sökülür en azından . Bir de şu modernliğe bakınGüler misin ağlar mısın bilemedim
Mimar Sinan yapısı Süheyl Bey Camii ve yeniden yapılmış hali