17. Hafta +1 kilo normal mi ?

gameover

Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2024
119
0
31
Yeme alışkanlığımda hiçbir değişiklik olmadı son iki haftada almışım o 1 kiloyu da. Boyum 1.68 61 ile hamile kalmıştım şu an 62yim. Burda görüyorum 26-27 haftalarda henüz kilo almaya başladığını söylüyor insanlar. Sizce normal mi ?
Sizde durumlar ne ?
Biraz da takıntılıyım kilo konusunda 😀

Kilo konusu çok değişken bence, ben doktora sorduğumda senin haftanda 15 kilo alarak gelen de oluyor dedi. 12'den sonra 2.trimesterde olması gereken ayda +1 diye biliyorum, çocuğun suyu iyiyse kilo alımı iyiyse sizin aldığınız kilo da normal

normal. ben de 19dayım ve +2 kilo aldim. hatta bazı sabahlar tartıldığımda +1 kilo oluyor 😂 doktorum kiloma hep normal dedi valla. o yüzden ben de hiç takmadım 😂

Kilo konusu çok değişken bence, ben doktora sorduğumda senin haftanda 15 kilo alarak gelen de oluyor dedi. 12'den sonra 2.trimesterde olması gereken ayda +1 diye biliyorum, çocuğun suyu iyiyse kilo alımı iyiyse sizin aldığınız kilo da normal
Suyu iyi dedi de kilo için bir şey demiyorlar zaten 160 gr mı neymiş 😀 ilginç gelen düzende değişiklik olmadığı halde iki hafta içinde alınmış olması belki de yemesek de alınıyor tecrübem olmadığı için bilemiyorum da 🤷‍♀️

normal. ben de 19dayım ve +2 kilo aldim. hatta bazı sabahlar tartıldığımda +1 kilo oluyor 😂 doktorum kiloma hep normal dedi valla. o yüzden ben de hiç takmadım 😂
Son iki haftada alınmış olunca korktum açıkçası bundan sonra böyle gider diye. Zaten kilolu da hamile kalmadım ama bakıyorum çok daha geç almaya başlayanlar da var.

Suyu iyi dedi de kilo için bir şey demiyorlar zaten 160 gr mı neymiş 😀 ilginç gelen düzende değişiklik olmadığı halde iki hafta içinde alınmış olması belki de yemesek de alınıyor tecrübem olmadığı için bilemiyorum da 🤷‍♀️
images

Tek büyüyen şey bebo değil çünkü ondan :)) bebek daha 160 Gr olsa da ona yeterli alanı sağlamak için rahminiz büyüdü, kan hacminiz arttı, memeler şişti. Bunlar bile + kilo 😅

O zaman kendi kiloma bir şey eklenmemiş diyebiliriz öyle mi 😀 ay işte benim de sıkıntılar 😆
Sjfkf ay yok bence diyebiliriz evet. Zaten bebeği besleyen ama size kilo yapmayacak şeyler yerseniz kilo hemen veriliyor diyorlar emzirme döneminde. Yani her gün mantı hamur işi yemezseniz alınan kiloların çoğu bebeğe gidiyormuş. Ne kadar doğru orasını henüz deneyimlemedim 😅

Sjfkf ay yok bence diyebiliriz evet. Zaten bebeği besleyen ama size kilo yapmayacak şeyler yerseniz kilo hemen veriliyor diyorlar emzirme döneminde. Yani her gün mantı hamur işi yemezseniz alınan kiloların çoğu bebeğe gidiyormuş. Ne kadar doğru orasını henüz deneyimlemedim 😅
Onları zaten yemiyorum sabah iki yumurta zeytin peynir akşam da salata, sulu yemek,çorba yaymadan da yersem bir porsiyon meyve. Hamile değilken de belki 2-3 ayda bir tatlı yerdim aram olmadı şükür hiç canım da çekmedi 😀
Umarım gidiyordur valla 😀

Son iki haftada alınmış olunca korktum açıkçası bundan sonra böyle gider diye. Zaten kilolu da hamile kalmadım ama bakıyorum çok daha geç almaya başlayanlar da var.

ben 2 kilomu ilk 1 ayda aldim 😂😂 sonra durdu kilo alımım. değişiyor ya mesela sağlık ocağına takibe gittim salı günü 67 çıktı kilom. bence ordaki tartı bozuk. cünkü hastanede ve evde 65 çıkıyorum hep. ama hemsire ona da kilo artışın normal dedi 😂😂

İlk gebeliğimde çok çok kilo aldım söylemeye utanıyorum 😄.

Bunda ise yeme alışkanlığım aynı kaldı 34. Haftaya gireceğim 3.5 kilo almışım

ben 2 kilomu ilk 1 ayda aldim 😂😂 sonra durdu kilo alımım. değişiyor ya mesela sağlık ocağına takibe gittim salı günü 67 çıktı kilom. bence ordaki tartı bozuk. cünkü hastanede ve evde 65 çıkıyorum hep. ama hemsire ona da kilo artışın normal dedi 😂😂
O zaman normaldir herhalde ne bileyim bizim gelin benim haftalarda 13 kilo almıştı mesela öyleleri de var 😆

1 kilo bence hiç birşey😍
21. Haftadayım +5.5 kilo ile devam 🙄
Öyle çok yediğim de söylenemez ama riskli bir olduğundan dolayı hep yatıyorum, herhalde +15 ile falan kapatırım konuyu 😁 yani öyle umut ediyorum 🤪

1 kilo bence hiç birşey😍
21. Haftadayım +5.5 kilo ile devam 🙄
Öyle çok yediğim de söylenemez ama riskli bir olduğundan dolayı hep yatıyorum, herhalde +15 ile falan kapatırım konuyu 😁 yani öyle umut ediyorum 🤪
Yaa ben de aslında hareketsizim hep evdeyim oturuyorum ama zaten çok çabuk kilo alıp veren biri olmadım 31 yaşındayım 20 yaşımdan beri 61-63 arası değişirdi hep 😀belki vücutla da alakalıdır bilmiyorum 🤷‍♀️hatta son 6 senedir kilomun küsüratı bile aynıydı 😆almayalım ya iyi bir şey değil ☺️ şimdi pilates topu falan sipariş verdim benim de öncesinde düşüklerim olduğu için doktor bekletti bu haftaya kadar şimdi izin verdi bakalım 😆

X