17 Ekim 2024 Koç Burcunda Dolunay - Etkileri

1728840346761.png

Screenshot_20241012-210327_Instagram.jpg

1728840346761.png

Unknown Artist

Resim: Unknown Artist​

17 Ekim 2024, KOÇ Burcunda DOLUNAY; Benlik Sınırlarımız ve Var Olma Hakkımız Üzerine Dersler!​

17 Ekim 2024 günü, İstanbul’a göre 14:27’de DOLUNAY adına verdiğimiz Güneş-AY karşıtlığı tam halini alıyor. DOLUNAY haritasını yorumlarken aşağıdaki göstergeleri dikkate alıyorum;
  • Ay KOÇ Burcu’nun 24 derecesinde ve haritanın 3’üncü evinde. Chiron ile kavuşuyor.
  • Güneş TERAZİ Burcu’nun 24 derecesinde. Juno ile kavuşumda. ARCTURUS ve SPICA Sabit Yıldızları bu kavuşuma eşlik ediyor.
  • AY’ın girdiği KOÇ Burcunun yöneticisi olan Mars Yengeç’te ve haritanın DC noktasında.
  • Pluto’nun da dahil olmasıyla, Mars, AY ve Güneş arasında bir Öncü Büyük Kare oluşuyor.
  • Güneşin girdiği Terazi Burcu’nun yöneticisi Venüs Akrep Burcunda. Mars’ta çıkan, kanatlara Venüs ve Neptünü alan bir UÇURTMA, Pluto’da uç noktasına varıyor.
  • Haritanın Yükselen Noktası 26 derece Oğlak. Yöneticisi Satürn Balık Burcunda retro hareketine devam ediyor.
Türkiye için uluslarası pazarlıklarda SINIRLARIN çok iyi çizilmesi ve korunması gereken bir zaman. Ne istenilirse vererek değil neyi korumak için neyi feda edeceğini bilerek yapılması gereken görüşmeler yaşanıyor olabilir.
Bireysel düzlemde SINIRLARIMIZI ve HAKLARIMIZ bilmek ve korumak konusunda deyenimler yaşayacağımız bir zaman.

Kendimize şu soruları sormamızda fayda var;
  • Sınırlarımı ve haklarımı bilmek ve bildirmek, kendimi zarar verici durumlardan korumak konusunda nasılım? İnsanların koruyucu, adil, merhametli ve dürüst olmasını umarak kendimi onların insafına mı bırakıyorum? İyi niyetli, saygılı ve sağlıklı iletişim kurulabilen kişiler olmadıklarını gördüğüm zaman mesafe koyuyor, kendi alanımı güvene alıyor muyum? Yoksa aynı zeminde kalmaya ve sorun yaşamaya devam ederken bütün sorumluluğu onlara yıkıyor ve kendimi çaresiz bir konuma mı sokuyorum?
  • Sınırlarım insanlarla uyumlu ve adil ilişkiler kurmama engel olacak kadar katı mı? Başkalarının farklılıklarına saygı göstermek, taleplerine duyarlı olmak ve haklarını dikkate almak konusunda zorluk mu çekiyorum? Benim arzu, hedef ve çıkarlarım söz konusu olunca, karşımdakilerin duygularını, ihtiyaçlarını, yaşayacakları muhtemel zararları görmezden gelmeyi normal mi buluyorum? Hatta hem kendimi hem de onları, olayı abarttıkları, tartışmayı fazla uzattıkları ve bana haksızlık ettikleri konusunda ikna etmeye mi çalışıyorum? Kendimi bu kadar çok korumak, uzun vadede doyumlu ve huzurlu bir hayat sürmemi sağlıyor mu?
  • Birileri açıkça saldırarak ya da suçlamak, sorumlu tutmak, vicdanen borçlandırmak, gözardı etmek gibi manipülatif yöntemler kullanarak sınırlarımı ihlal etmek istediğinde ben ne hissediyorum ve nasıl karşılık veriyorum?
  • Biri beni anlamsız bir çatışmaya çekince ona güçlü olduğumu ispat etmeye mi çalışıyorum? Sevimsiz olmamak için alttan mı alıyorum? Yoksa böyle bir tartışma ile ilgilenmediğimi belirterek mesafe mi koyuyorum?
  • Birileri benim için ”bunu yapmayı gözü yemedi” ya da ”kaçtı” veya ”beni ortada bıraktı” dese ne olur? Benim için uygun ve gerekli olanın ne olduğunu bizzat belirlemeye ve insanları istediğim mesafede tutmaya hakkım yok mu?
  • Önemli olan insanlara ONLARIN DEĞER YARGILARI ve BEKLENTİLERİ üzerinden kim olduğumu göstermek mi? Yoksa KENDİ DEĞERLERİMİ ve ÖNCELİKLERİMİ korumak mı?
  • İnsanlardan istediklerimi elde etmek için nasıl davranıyorum? Onların alanlarına fütursuzca giriyor, isteklerimi dayatıyor, kendi önceliklerini bir yana itip benimle ilgilenmelerini bekliyor ve bu yapılmayınca olay mı çıkartıyorum? Yoksa önce onların her istediğini yapıyor, bütün beklentilere uymaya çalışıyor, istenenler benim açımdan sıkıntı verici ya da zararlı olsa bile reddetmiyor, böylece onları borçlandırıyor ve son tahlilde kendilerini suçlu hissettirmeye mi çalışıyorum?
  • Reddedilmekten korkuyor muyum? Reddedilmek bana ne ifade ediyor? Biri bir konuda benim gibi hissetmediğinde, benim istediklerimi istemediğinde, benim umduğumu yapmadığında, kendimi değersiz ve hatta utanılacak bir hale düşmüş gibi mi hissediyorum? Bu yüzden isteklerimi, tercihlerimi, taleplerimi dile getirmekten kaçınıyor ve için için insanlara bana karşı duyarsız oldukları için bileniyor muyum? Ya da kendimi iyice kapatıp tam bir kendine yeterlilik ortamı oluşturuyor ve ulaşılmazlık görüntüsüne mi bürünüyorum?
  • Bir şeyden hoşnutsuz olduğum zaman bunu söylemek, istediklerimi ve istemediklerimi ifade etmek, olumsuz duygularımı ifade etmek bana zor mu geliyor? Bunun yerine bana sıkıntı ya da zarar veren bir hale katlanabildiğim kadar katlanıyor muyum?
  • Açıkça tartışma başlatmak, bir uyumsuzluğu veya sorunu ortaya dökmek, kendi bakış açımı dürüstçe ifade etmek ve karşımdakini de böyle olmaya teşvik etmek yerine gerilimi patlatacak dolaylı yollar mı seçiyorum? Sorunu karşımdakinin dile getirmesine hatta kavgayı onun başlatmasına neden olacak şekilde içime kapanmak, sinsi bir gerginlik enerjisi yaymak gibi pasif agresif yöntemler mi kullanıyorum?
  • Bana haksızlık eden birine yaptığının ne kadar yanlış ve korkunç olduğunu kabul ettirmek neden bu kadar önemli? Neden o insan bana ne yaptığını görmek istemeyince yeri göğü birbirine katmak istiyorum? Ya da karşımdaki bana kendince bahaneler getirdiğinde neden kendimden şüpheye düşüyor ve acaba özür mü dilesem diyecek kadar öteki uca savruluyorum? ”O katı ve olayları kendi açısından görmeyi tercih eden biri. Benim onu değiştirmem mümkün değil. Ama ben ne yaşandığını biliyorum. Şimdi de başkaları beni haklı bulsun ya da bulmasın bana göre uygun olanı yapacağım!” demek neden çok ama çok zor geliyor? Neden onaylanmak ve kabul görmek ya da bana sunulanı kabul etmek, böylece de ilişki zeminini korumak istiyorum? İlişki bozulsa hatta bitse ne olur?
Bu sorulara samimi cevaplar vermek, bizim için çok köklü bir yüzleşmeyi başlatabilir. İnsan ilişkilerde sorunu hep karşısındakilerde görmeye çalışır. Oysa hayatımızda tekrar eden sorun kalıpları varsa ipin bir ucu mutlaka bizdedir. Genellikle durumun üzerini örten ifadelerle kendimize bahaneler buluruz. Örneğin;
  • ”İnsanlar çok zalim. Almaya doymuyorlar. Vermeye de elleri varmıyor” deriz. Ama bizi buna rağmen sürekli veren ve sağlıklı sınırlar koyamayan biri olmaya teşvik eden sebebi hiç tahlil etmeyiz. ”Çok merhametliyim. Çok safım. Empatım empat!” demek bizim FEDA’dan KAR elde etmek, insanlar üzerinde dolaylı bir üstünlük elde etmek, onları kendimize bağlamak istediğimiz gerçeğinin üzerini örter. Sınırlarımızı korumanın sorumluluğunu üzerimize almak istemediğimizi, kendimize ebeveynlik yapmaktan kaçtığımızı, kendimizi başkalarının insafına bırakanın yani son tahlilde kendine zarar verenin biz olduğumuzu kabul etmeyiz.
YA DA…
  • ”O da abartıyor! Ne var o anda istediğini yapamadıysam. Bu kadar hassas olacak bir şey yok. Zaten benim işim başımdan aşkın. Bir de milletin duygusal iniş çıkışlarıyla uğraşamam valla!” deriz. Ama bize yapılmasından hoşlanmadığımız şeyleri insanlara yaptığımızı görmekten kaçarız. Kendimize o zaman içinde olduğumuz koşullara dayalı bahaneler buluruz. Uygunsuz davrandığımızı kendimize itiraf edemediğimiz için, karşımızdakilerden de dürüst bir özür dilemekten kaçınırız. Uzlaşmayı sağlayacak samimi bir yüzleşme yaşamak yerine, ortadan kaybolmak, topu karşımızdakine atıp onu suçlu duruma düşürmek, onun bize yaklaşmasını beklemek, hiç bir şey olmamış gibi davranmak türünden savunma yöntemlerine başvururuz.
İlişkiler insanların hayatlarındaki belirli alanları, zihinlerini ve kalplerini birbirlerine açmaları ile gelişir ve boyut kazanırlar. Biz bize ait olanları karşımızdakinin kullanımına açarız ama açtıklarımızı onun ellerine, insafına ve vicdanına terk edip bırakamayız! Kimse bizim ebeveynimiz, koruyucumuz ya da efendimiz değildir. Her birimiz kendi fiziksel, zihinsel, maddi, duygusal güvenliğimizi korumaktan sorumluyuz. Yaptığımız seçimlerinin bize bir alanda zarar verdiğini görünce geri çekilmeyi, tutum değiştirmeyi, mesafe koymayı becermek zorundayız. Aynı şekilde maddi, sosyal ya da özel alanda yakınlık içine girdiğimiz kişilerin tavır ve tercihlerinin bize bir şekilde zarar verdiğini fark ettiğimizde, önce onları uyarmak ve değişmelerini talep etmek için bir iletişim kurmaya çalışsak da tekrar eden bir sorun halinde kendimizi korumaya almakla yükümlüyüz.

Asla unutmamak gereken bir gerçek var: İNSAN KENDİNE YASAKLADIĞI BİR DUYGUYU BAŞKASI İÇİN HİSSEDEMEZ!
  • Bir insan dışardan bakılınca çok bencil ve kibirli görünüyorsa bu onun içte çok güvensiz ve özdeğer hissinden yoksun olduğunu ifade eder. Bir insan kendine veremediği bir değeri bize veremez. Ona kendimizi ne kadar ispat etmeye uğraşsak da insanları gözardı ederek davranmak onun bildiği tek savunma şekli olduğu için umduğumuz karşılık asla hakkıyla gelmez. Ve bizim ona ne kadar değerli olduğunu göstermeye çalışmamızla iyileşip bizim kıymetimizi bilemez! Yani ”Paspas Kurtarıcı” rolü sadece travma bağını güçlendirir ama kimseyi şifalandırmaz.
  • Bir insan kendi sınırlarını bilmiyorsa, başkalarının sınırlarını da görmemeye çalışır. Sizi kendi hayatına ”koşulsuzca” almış gibi görünen biri sizin alanınızı da beklentileri ve ısrarı ile işgal edebilir. Sevginin koşulsuz olması bir kişinin her istediğini yapmak ve hiç bir şeyden rahatsızlık duymamak değildir. Koşulsuz sevmek, bir insanı sevmek için ona ”değişme koşulu” koymamaktır. Lakin bazen bir kişiyi olduğu gibi sevsek bile onunla uyumlu olamıyorsak, hayatımızda olmayı talep ettiği yeri davranışları ile doldurmuyorsa, hatta bize bir şekilde sorun veya sıkıntı yaratıyorsa, o insana davranışlarıyla ilgili KOŞUL ve SINIR KOYMAYA hakkımız vardır!
İnsan TEK BAŞINA kalmaktan korktuğu için YALNIZ kalamaz. Oysa insan her ilişkinin içinde YALNIZDIR. Zira son tahlilde seçimlerini – bir başkasının dediğine uysa bile – kendisi yapar ve hesabını kendine verir. Bu anlamda YALNIZ olduğunu fark ve kabul etmeyen, hayatının sorumluluğunu almayan, varolmak için hep başkalarına yaslanmak, başkalarına bağlı süreçlere dahil olmak, başkalarından aldığı geri bildirimlere göre hareket etmek ve başkalarının ilgisi ile beslenmek zorunda olduğunu zanneden kişi, ilişkilerde daima hayal kırıklığına uğrar. Hasar alır ve hasar verir!

Esasen kendine tahammülü olmayan, kendiyle iyi geçinemeyen, kendine dürüst olmayan, kendine şefkat veremeyen, kendine adil davranmayan biri diğerlerine de açık veya örtülü haksızlık edecektir. Sadece YALNIZ olmayı iyi beceren insan ilişkilerde sağlıklı bir alış-veriş içine girmeyi de becerebilir.

Sınırlarımızı ve haklarımızı bilmek ve sakinlikle ortaya koymak, başkalarının hoşumuza giden ya da gitmeyen sınırlarına ve haklarına da efendice saygı göstermek, kolay kazanılmayan bir olgunluktur. Bu DOLUNAY bizi bu konuda olgunlaştıran deneyimleri kapımıza getirmektedir. Hepimiz için olanı görmek ve onunla büyümek mümkün olsun.

Junoastroloji

Krizli bir dolunay! Tıpkı yaşadığımız dönem gibi!

Screenshot_20240930-104553_Instagram.jpg

Koç ve Yükselen Koçlar: Bu dolunay sizi tamamen ön plana çıkarıyor. Kendi ihtiyaçlarınız ve hedefleriniz üzerinde yoğunlaştığınız bir dönemdesiniz. Özellikle kişisel projelerinizde hız kazanabilir ve dikkat çekici başarılar elde edebilirsiniz. Ancak bu süreçte ev ve aile hayatındaki gerginlikler ya da geçmişten gelen çözülmemiş meseleler sizi zorlayabilir. Özellikle iç dünyanızda bir huzursuzluk ya da duygusal patlamalar yaşayabilirsiniz. Sabırlı olmak ve tepkilerinizi kontrol altında tutmak, hem kişisel hem de ilişkiler açısından daha sağlıklı sonuçlar getirecektir. Duygusal patlamalardan kaçının ve diplomatik olmaya özen gösterin.

Boğa ve Yükselen Boğalar: Dolunayla birlikte iç dünyanızda önemli farkındalıklar yaşıyorsunuz. Bilinçaltınızdaki derin korkular, kaygılar veya geçmişte bastırdığınız duygular yüzeye çıkabilir. Bu durum, kendinizi daha hassas ve kırılgan hissetmenize neden olabilir. Özellikle yakın çevrenizle olan ilişkilerinizde dikkatli olmanız gereken bir süreç. Yanlış anlaşılmalar, yanlış ifadelere yol açabilir, bu yüzden açık ve net bir iletişim kurmaya özen göstermelisiniz. Sağlık ve günlük işlerinizde de bir denge kurarak, enerjinizi iyi yönetmeye çalışmalısınız. Bilinçli kararlar alarak, bu süreçte daha sakin bir yol izleyebilirsiniz.

İkizler ve Yükselen İkizler: Sosyal hayatınız bu dolunayla birlikte büyük bir hareketlilik kazanıyor. Arkadaş çevreniz, ekip çalışmaları ya da sosyal projeler gündeminizde ön plana çıkabilir. Ancak finansal konularla ilgili beklenmedik gelişmeler ya da stresli durumlar yaşanabilir. Ani harcamalar, gelir-gider dengesi konusunda dikkatli olmanızı gerektirebilir. Riskli yatırımlardan kaçınmak ve bütçenizi daha disiplinli bir şekilde yönetmek sizin yararınıza olacaktır. Sosyal çevrenizden ya da arkadaşlarınızdan gelebilecek yardımlar size bu dönemde destek olabilir. Planlı hareket ederek finansal stresleri en aza indirebilirsiniz.

Yengeç ve Yükselen Yengeçler: Kariyerinizle ilgili önemli bir döneme giriyorsunuz. İş yaşamınızda sorumluluklarınız artabilir ve daha fazla görünür hale gelebilirsiniz. Ancak bu süreç, ev ve aile hayatınızda da bazı zorlayıcı etkiler yaratabilir. Özellikle iş ve ev arasında denge kurmakta zorlanabilirsiniz. Evdeki sorumluluklar ya da aile içindeki gerginlikler sizi strese sokabilir. Bu dönemde duygusal dengenizi koruyarak, profesyonel alanda daha güçlü bir duruş sergileyebilirsiniz. Ailenizle olan ilişkilerinizi de ihmal etmeden, her iki alanı da dengede tutmak için çaba göstermeniz gerekiyor. Kendinize zaman ayırarak dengeyi bulabilirsiniz.

Aslan ve Yükselen Aslanlar: Bu dolunay size hayat felsefeniz ve inançlarınızla ilgili yeni farkındalıklar getirebilir. Hayatınıza daha geniş bir perspektiften bakarken, geçmişte çözmediğiniz bazı korkular ya da içsel kaygılar gün yüzüne çıkabilir. Kendinizi geliştirmek, öğrenmek ve büyümek adına büyük bir istek duyabilirsiniz. Ancak bu süreçte, ruhsal dengenizi sağlamak için biraz daha içe dönmeniz gerekebilir. Yurt dışı bağlantılı işler, eğitim ya da uzun vadeli planlarla ilgili adımlar atabilirsiniz. Sabırlı ve dikkatli bir şekilde ilerlerseniz, bu süreç size büyük fırsatlar sunabilir. Kendinizi daha iyi tanıma ve potansiyelinizi keşfetme fırsatınız olacak.

Başak ve Yükselen Başaklar: Maddi kaynaklar, paylaşımlar ve derin ilişkiler bu dolunayın ana temaları olacak. Ortak finansal konular, borçlar, yatırımlar ya da miras gibi meselelerde bir netlik kazanabilirsiniz. Aynı zamanda ruhsal anlamda da bir dönüşüm süreci içerisindesiniz. Yakın arkadaşlarınız ya da sosyal çevrenizle ilgili bazı zorlayıcı durumlarla karşılaşabilirsiniz. İlişkilerde gerginlikler yaşanabilir, bu yüzden dengeyi korumak çok önemli. Maddi konularda risk almadan, daha planlı ve stratejik bir şekilde ilerlemek size avantaj sağlayacaktır. Krizleri yönetebilme kabiliyetinizin artacağı bu dönemde, içsel güç ve dayanıklılığınızla öne çıkabilirsiniz.

Terazi ve Yükselen Teraziler: Bu dolunayla birlikte ilişkilerinizde büyük bir dönüm noktasına geliyorsunuz. Hem iş hem de özel hayatınızdaki ilişkilerde önemli gelişmeler olabilir. Karşı tarafın talepleri ve beklentileriyle başa çıkarken, kendi ihtiyaçlarınızı da göz ardı etmemelisiniz. Özellikle iş birliği yaptığınız kişilerle olan ilişkilerde dengeyi sağlamak zor olabilir. Ancak kariyer alanında, önemli fırsatlar ve sorumluluklar karşınıza çıkabilir. İlişkilerde dengeyi bulmak ve karşılıklı anlayışı güçlendirmek, bu dönemin en büyük getirilerinden biri olacak. İşinizde ya da kişisel hayatınızdaki ilişkilerde sınırları doğru çizerek ilerlemekte fayda var.

Akrep ve Yükselen Akrepler: Gündelik yaşamınızda yoğun ve stresli bir dönem sizleri bekliyor. İş hayatınızda sorumluluklar artabilir, günlük rutinlerinizde ise ani değişiklikler yaşanabilir. Sağlığınıza ve enerji dengenize dikkat etmeniz gereken bir dönemdesiniz. Özellikle iş ortamında çıkan zorluklar sizi yorabilir. Ancak bu süreçte, öğrenmeye ve kendinizi geliştirmeye de açık olmalısınız. Yurtdışı bağlantılı işler, eğitim fırsatları ya da uzun vadeli projelerle ilgili yeni adımlar atabilirsiniz. Zihinsel yorgunluğu azaltmak için meditasyon ya da doğayla iç içe vakit geçirmek iyi gelebilir. Sabır ve azimle ilerlemek sizi daha güçlü kılacak.

Yay ve Yükselen Yaylar: Yaratıcılığınızı ve romantik ilişkilerinizi yoğun bir şekilde deneyimleyeceğiniz bir süreçten geçiyorsunuz. Hobilerinize ve keyif aldığınız aktivitelere daha fazla zaman ayırmak isteyebilirsiniz. Ancak bu süreçte maddi kaynaklarınızla ilgili beklenmedik harcamalar ya da ani masraflar sizi zorlayabilir. Dikkatli olmanız gereken bir dönemdesiniz, bu nedenle riskli maddi kararlardan kaçınmanız faydalı olacaktır. Romantik ilişkilerde tutkularınız artabilir ancak aynı zamanda bazı gerginlikler ve çatışmalar da yaşayabilirsiniz. Dengeli ve sabırlı olmanız, hem ilişkilerde hem de finansal alanda daha sağlıklı sonuçlar almanıza yardımcı olacaktır.

Oğlak ve Yükselen Oğlaklar: Aile ve ev konuları bu dolunayla birlikte ön plana çıkıyor. Aile içindeki sorumluluklar artabilir, evde değişiklikler ya da taşınma gibi konular gündeme gelebilir. Aynı zamanda kariyerinizde de önemli gelişmeler olabilir, bu da sizin için iş ve ev arasında bir denge kurma ihtiyacını doğurabilir. Kariyer hedeflerinize ulaşmak için daha fazla çaba göstermeniz gerekebilir, ancak aile içindeki gerginliklerle de başa çıkmanız zorlayıcı olabilir. Bu dönemde, içsel huzurunuzu koruyarak, dengeli adımlar atmanız çok önemli. Hem kariyer hem de aile hayatında başarılı olabilmek için dengeyi bulmak sizin için en büyük görev olacak.

Kova ve Yükselen Kovalar: Bu dolunay, iletişim, seyahatler ve eğitimle ilgili konuları gündeminize taşıyacak. Yakın çevrenizle olan ilişkilerde beklenmedik gelişmeler yaşanabilir, bu da zihinsel olarak yorulmanıza neden olabilir. Aynı zamanda günlük işlerinizi daha verimli bir şekilde yönetme ihtiyacınız artabilir. Yoğun bir iletişim trafiği içinde olabilirsiniz, ancak doğru bir şekilde kendinizi ifade etmek ve yanlış anlaşılmalardan kaçınmak önemli olacak. Sağlığınıza dikkat etmeli, iş hayatınızdaki sorumlulukları dengeli bir şekilde yönetmelisiniz. Zihinsel yorgunluğu azaltmak için biraz dinlenmeye zaman ayırmanız faydalı olabilir.

Balık ve Yükselen Balıklar: Bu dolunay, maddi kaynaklarınız ve sahip olduğunuz değerlerle ilgili önemli farkındalıklar getirecek. Gelirlerinizi daha dikkatli yönetmeniz gereken bir döneme giriyorsunuz. Beklenmedik harcamalar ya da ani maddi fırsatlar gündeminize gelebilir. Ayrıca romantik ilişkiler ya da çocuklarla ilgili konularda da beklenmedik gelişmeler yaşanabilir. Bu dönemde, kendinizi güvenceye almak için daha planlı hareket etmek ve riskli kararlardan kaçınmak faydalı olacaktır. Aynı zamanda yaratıcılığınızı ortaya koyabileceğiniz projelere odaklanarak, hem maddi hem de manevi tatmin sağlayabilirsiniz.

Sevgilerimle

Berna Atay

Screenshot_20241013-165916_Instagram.jpg

17 Ekim Perşembe günü saat 14.26’da Koç burcunda bir dolunay gerçekleşecek. Etkileri hissetmeye başladık bile.

Bu dolunay oldukça gergin enerjiler barındırıyor. İçsel gerilimin dışa yansıması oldukça şiddetli durumları açığa çıkarabilir. Hayatımızdaki tüm toksinlerden arınıyoruz, yeni olana yer açıyoruz.

Bu dolunay neler getirecek?

* İçimizde sabırsız, aceleci, öfkeli bir ruh hali var.

* Geçmişe takılı kalabiliriz, geçmişle ilgili konular ortaya serilecek, konuşulacak…

* Ailevi sırlar, aile ile ilgili meseleler, duygusal olarak bağlı olduğumuz kişilerle ben-sen kavgaları gündeme gelecektir.

* Geçmişe ait söylenmemiş sözler dile gelebilir. Ve 2009 yılından beri sakladıklarınız, biriktirdikleriniz öfke ile dışa yansıyabilir…

* İş-düzen-aile-iletişim ekseninde muhalif, karşıt duyguların açığa çıkması, itirazların dile getirilmesi olasıdır.

* Aile içinde, yakın arkadaş ilişkilerinde, evlilik veya birlikteliklerde, hatta iş hayatında maddi manevi yerinizi, değerinizi görmek, sorgulamak isteyebilirsiniz.

* Hukuksal hakları dile getirebilir, yeni hedefler koyabilir, haklılıklarınızı önünüze koyarak ilerlemek isteyebilirsiniz.

* Ortak gelir kaynaklarından hakların talep edebilir, kendi maddi kaynaklarımız konusunda yeniden bir düzenlemeye gidebilirsiniz.

* Özgüveninizi tazelemeye ihtyacınız var ve bu dolunay sizi dönüştürmek için biraz zorlayabilir.

* İster iş, ister aşkta toksik olana hoşçakal demek istiyoruz ama kendimizi o kadar da özgür hissedemiyoruz. İlişkilerdeki krizler son kez dile gelecek. Ve pek çok ilişki değişip dönüşecektir.

* Sağlık açısından ise; bu dolunay dört burcun bulunduğu alanlarda sert etkiler barındırıyor, buna göre; bel, böbrekler, dizler, deri ve kemikler, baş bölgesi, baş ağrıları kadın hastalıkları, iç hastalıklar, kistler ilgili son durumların açığa çıkması ve ameliyatlar gündeme gelebilir(menapoz, düşük, kistik rahatsızlıklar)

Dolunaydan Olumlu etkilenecek Burçlar

İKİZLER, KOVA, YAY, ASLAN

Dolunaydan en sert etkiyi alacak olan burçlar ise

TERAZİ, KOÇ, OĞLAK VE YENGEÇ BURÇLARI..

Sanem Moğulkoç

Screenshot_20241013-141507_Instagram.jpg

YÜKSELEN KOÇ:

Kendi yeteneklerinizi daha fazla ön plana çıkaracağınız, dış görünüşünüzü, imajınızı yenileyebileceğiniz bir dolunay geliyor. Kendi değerinizi ortaya koyarak ilişkilerinizdeki gerginlikleri sona erdirmek isteyeceksiniz. Kaybetmeyi göze alıpnhayatınızda bitişler yaşayabilirsiniz. Aile içi ilişkilerde agresif olmamaya çalışın. İş veya toplumsal hayatınızdaki krizli durumlar son kez açığa çıkıyor. Yaın çevrenizden, kardeşlerinizden, eğitimli kişilerden destek alabilirsiniz. Kısa bir seyahat, sözleşme, ticari bir anlaşma konuları tekrar gündeme gelebilir.

YÜKSELEN BOĞA:

Manevi farkındalığıa ulaşacağınız bir dolunay geliyor. Sizden gizlenen bazı konular veya bilinçaltına attığınız bazı düşünce ve duygular bu dolunay ile açığa çıkabilir. Sağlığınız ve tedavi ile ilgili konuları gündeminize gelebilir. Kardeşleriniz, komşularınız, eşinizin kardeşleri ile ilgili yaşanan gerilimler sonucunda bazı fikirleriniz netleşecek. Yurtdışı, seyahatler, eğitimler gibi alanlarda artık tıkanma noktasına gelmiş işlerinizi çözmek isteyebilirsiniz. Kaçırılan bazı mali fırsatlar tekrar önünüze gelebilir.

YÜKSELEN İKİZLER:

Geleceğe yönelik hedef ve hayalleriniz değişebilir ya da neyi hedeflemeniz gerektiğinin, hangi çizgide gitmeniz gerektiğinin farkına varabilirsiniz. Arkadaş ve sosyal çevrenizde değişimler olabilir. Organizasyonlar, etkinlikler, grup toplantılarında bazı gerginlikler yaşanabilir. Mali olarak işbirliği yaptığınız kişilerle bazı anlaşmazlıklar çıkabilir; finansal açıdan gelir- gider dengenizi iyi ayarlamanız gerekebilir. Eğitim, yurtdışı, kişisel gelişim gibi konularda kaçırdığınız fırsatlar tekrar önünüze gelebilir.

YÜKSELEN YENGEÇ:

Kariyer hedefinizde başarı yakalamanız için önemli bir fırsat ayağınıza gelmiş olabilir. Toplumsal alanda önemli bir görev elde edebilirsiniz. İlişkileri çıkmaza sokmadan direk ve net olmaya, tepkilerinizi, düşüncelerinizi net ifade etmeye çalışmalı, mümkün olduğunca kaotik düşüncelerden ve geçmişe takılı kalmaktan uzak durmalısınız. Aile içi anlaşmazlıklar evde huzursuzluklara karşı temkinli olun. Manevi açıdan destekleniyorsunuz. Hastaneler, yurtdışı gibi alanlarda bazı tamamlanması gereken işler tekrar önünüze gelebilir.

YÜKSELEN ASLAN:

Bu dolunay ile birlikte yaşam vizyonunuz değişiyor. Kariyerinize yatırım yapacak bir eğitim almaya karar verebilir, yurtdışı bağlantıları kurabilir, hukusal taleplerinizi ve haklılıklarınızı daha net ortaya koymak isteyebilirsiniz. Gizli düşmanlıklara açık bir dönem. İş ortamında bazı krizli konular tekrar görünür hale gelse de gururunuz üstün gelebilr. Tepkilerinizi ve duygularınızı bastırabilrisiniz. Geçmişten bir arkadaş size destek olabilir veya hayal ettiğiniz bir fırssat tekrar önünüze gelebilir.

YÜKSELEN BAŞAK:

Gelir- gider dengenizi nasıl ayarlamanız gerektiğini net olarak görebileceğiniz bir dolunay geliyor. Kredi, miras, nafaka, ortaklıklar dolayısıyla kimi başaklar rahatlarken, kimileri de sıkıntılı pozisyonları çözmek durumunda kalabilir. Arkadaş ve sosyal çevrenizde değişimler yaşanabilir. iş hayatınızda bir projenin sonuna gelmiş, bir ekip çalışmasını tamamlayabilirsiniz. Geçmişte kaçırdığınız bir iş fırsatı veya tamamlanmamış bir proje tekrar başlayabilir.

YÜKSELEN TERAZİ:

İlişkilerinizde farkındalık ile birlikte yüzleşmeler yaşayabilirsiniz. İlişkinizde çıkmaza giren konuların akıbeti artık belli olacak. Devam ya da tamam kararı alabilirsiniz.Kendi aileniz, düzeniniz, eşinizin ailesi düzeni, kendi ev- iş dengeniz veya eşinizin ev – iş düzeni konusunda dengeye girmesi gereken konular su yüzüne çıkacaktır. Bu süreçte hukuksal haklarınız ile ilgili bazı bilgiler sizi rahatlatacaktır. Kaçırdığınız bir eğitim, yurtdışı veya seyahat konuları tekrar gündeminize gelebilir.

YÜKSELEN AKREP:

Sağlık ve günlük yaşam rutinleri konusunda bazı durumlar daha net hale gelecektir. Diyet, spor veya bir tedaviye başlayabilirsiniz. Günlük rutinlerinizi değiştirebilir, yeni bir yaşam ve çalışma düzenine geçebilirsiniz. Fikirsel olarak dönüşüm yaşadığınız bir süreçtesiniz. Hedeflerinizi, vizyonunuzu belirlerken kendinizi ifade etmekten kaçındığınız noktalar olabilir. Pasif agresif olmaktansa net olmalı, iletişimde krize yer vermeden hareket etmelisiniz. Eğitim, akademi, yurtdışı, seyahat gibi konuarda girişimler yapabilirsiniz.

YÜKSELEN YAY:

Riskli yatırımlara girilmemesi gereken bir dönemden geçiyoruz. Aşk ve çocuklar ile ilgili konularda da agresif tutumlardan, düşüncesizce yapılan harcama ve tutumlardan mümkün olduğunca uzak kalmalısınız. Mali krizler konusunda eşinizden, ortağınızdan, miras, emlak, kredi gibi alanlardan destek alabilirsiniz. Hobilerinizden, yaratıcı olduğunuz konulardan gelir elde edebilir ve bunu sosyal ortamlarda tanıtabilirsiniz. Flörtünüz varsa arkadaşlarınızla tanıştırabilir, sosyal hayatınıza dahil edebilirsiniz.

YÜKSELEN OĞLAK:

Ev-iş- aile-ilişkiler ekseninde farkındalıklar yaşayabileceğiniz etkiler alıyorsunuz. Birlikteliklerinizin yönü değişiyor. Uzun süreli birlikteliklerde tamam veya devam kararları alınabilir, problemli konular masaya son kez yatırılabilir. Bastırılan duygular açık net ve manüplasyona izin vermeden, taraf olmadan dile getirilmelidir. Ortak mallar, emlak konuları konuşulabilir, hakkınız olanı talep etmek ve açıkça dile getirmek isteyebilirsiniz.

YÜKSELEN KOVA:

Dolunaydan en rahat etkileri alan burçlardan biri de kovalar. Yeni plalarınız ve fikirleriniz var, bunları uygulamak konusunda uzun zamandan beri planlar yapıyorsunuz ve artık günyüzüne çıkarmak isteyeceksiniz. Kendi güvenli ve konfor alanınızdan çıkmanız gerekiyor. İş konusunda yeteri kadar hazırlık yaptınız. Ayrıca sağlığınız ile ilgili ihmal etmemeniz gereken kontrolleri de bu dolunay ile birlikte yaptırmalısınız. Yaratıcılık, aşk ve çocuklar konusunda kaçan fırsatlar ve tamamlanmayan işler tekrar gündeminize gelebilir.

YÜKSELEN BALIK:

Maddi konularda yaptığınız harcamalar, kazanımlarınız konuları gündeminizde olacak. gelir gider dengenizi tekrar gözden geçirmek durumunda kalabilir, geleceğe yönelik hedefleri buna göre yeniden revize edebilirsiniz. Çocuklar veya aşk hayatınızla ilgili bazı problemli konuları aşmak durumunda kalabilirsiniz. Tatil planlarınız aksayabilir veya yeniden revize edilmesi gerekebilir. Aile içi, hukuksal ve seyahatler ile ilgili bazı konuları yeniden değerlendirmeniz gerekecektir.

Sanem Moğulkoç

X