• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

17 aylık oğlumun tuvalet eğitimi

kikelomo

Meet me in Montauk
Pro Üye
18 Ağustos 2022
3.134
10.566
138
Oğlum 18 aylık olmak üzere. Son iki haftadır sürekli çişini gösteriyor, çişi geldiğinde bezini tutuyor ıh ıh ıh bana işaret ediyor. Kakasını da aynı şekilde söylüyor kendince. Ama her defasında da değil ya da ben farketmiyorum. Bu sabah uyanınca yine ısrarla çişini gösterdi, lazımlığa oturttum yapmadı. Ayağa kalktığı an yere işedi. Hani havalar biraz ısınsaydı denerdik ama şimdi çok zor. Kendini de tam anlamıyla ifade edemiyor, bir gösteriyor bir göstermiyor. Nasıl hareket etmeliyim bilemedim, görmezden gelsem ve çişini gösterdiğinde bezine yapmasına zorlasam kötü mü etkilenir. Kafam karışık, yorumlarınızı bekliyorum.

Allahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.

Tuvalet eğitimi zor bir iş. Yani ben zorlanmıştım.

Sürekli takip edeceksiniz,tuvalete götüreceksiniz, illa ki kaçaklar oluyor.

Allahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.

Tuvalet eğitimi zor bir iş. Yani ben zorlanmıştım.

Sürekli takip edeceksiniz,tuvalete götüreceksiniz, illa ki kaçaklar oluyor.
Siz kaç aylık başlamıştınız? Şu an yapmak istemiyorum aslında çok erken.

Siz kaç aylık başlamıştınız? Şu an yapmak istemiyorum aslında çok erken.
Tam 2,5 yaşındaydı.
Tam 30 aylıktı.

Bizimki güzel konuşuyordu,ama çok inatlaşma yaşadık,tuvalete asla oturmak istemedi ilk zamanlar.

Burada günlerce ağladım…

bizde 22 aylııken filan başlamıştık. daha doğru düzgün konuşamıyordu bile ama kah ağladık, kah halıya işedik sonra yine ağladık, yine işedik. 10 gün bilemedin 20 günde oluyor, bitiyor. çok çok çok sabır gerektiriyor. en zorlandığım level buydu. kaka da görüyorsun, çişde görüyorsun.
ama başlarsan tavsiyem ; mesela gece bez takayım, gündüz çıkarayım diye düşünme. çıkardın mı bezi tamamen çıkart. baktın yaşı küçük geri döneceksin olabilir ama tak çıkar yapma. çocuğun kafası karışıyor, süreç uzuyor

Oğlum 18 aylık olmak üzere. Son iki haftadır sürekli çişini gösteriyor, çişi geldiğinde bezini tutuyor ıh ıh ıh bana işaret ediyor. Kakasını da aynı şekilde söylüyor kendince. Ama her defasında da değil ya da ben farketmiyorum. Bu sabah uyanınca yine ısrarla çişini gösterdi, lazımlığa oturttum yapmadı. Ayağa kalktığı an yere işedi. Hani havalar biraz ısınsaydı denerdik ama şimdi çok zor. Kendini de tam anlamıyla ifade edemiyor, bir gösteriyor bir göstermiyor. Nasıl hareket etmeliyim bilemedim, görmezden gelsem ve çişini gösterdiğinde bezine yapmasına zorlasam kötü mü etkilenir. Kafam karışık, yorumlarınızı bekliyorum.
Ara ara denemistim bende baktım çok kaçırıyor vaz gecmistim. Ama tuvaletini dışarda bile oturup yolun ortasına yapmaya başlayınca kesin bıraktım bezi .27 aylık başladım. Gece mükemmel hiç kacirmadi 1 aydır fakat gündüz kaçaklar oldu başta . Şuan 1 ay oldu ve güzel gidiyor. Cisi söylüyor. Hatta kendi gidip yapıyor fakat Kakayi başta güzel soyluyordu bir kac gündur iyi bir gün kaçırıyor hala tamamlanmis değil yani. Bazen kakayida kendi yaptigi oluyor yani belli olmuyor.her yemekten sonra hatırlatıyorum kaka gelebilir söyle diye. Zor bir süreç.
Eğer merdiveni desteksiz çıkıyorsa gece bezi kuru cikarsa tutma reflexi gelişmişse neden neden olmasın. Hazırlayın bu sürece bu konuda kitaplar alın . Bez cisi tutar kilot ıslanır şeklinde anlatın. Hazırlık aşamasını atlamayın.

Desteksiz merdiven çıkmaya başladığı dönem kasları tam gelişmiş oluyormuş bu da 2.5 3 yaşa denk geliyor bence acele etmeyin derim. Benim oğlumda sizin bebeğinizle aynı ayda şuan için o ışığı göremedim ben😁🫩🫩

Yegenim o yaslarda birakti kendi gostere gostere tuvalet istedi yapmamaya baslamisti ztn bir kac ayda tamamen bitti
Kardesi de denedi ama o hazir degildi dil gelisimi oturmamisti tuvaleti istiyor ama tam da tutamiyordu 2.5 yas civarini beklediler

Bence söyleyip gösteriyorsa çok iyi başlayabilirsiniz tuvalette biraz daha kalıp yapmasını bekleyin bence tam kalkacakken yapıyorsa. Sonra çok zor oluyor hiç söylemiyor

Benim de oglum 21 aylik. Ayni seyleri yapiyor. Bezini cikartip lazimliga oturtmaya calistigimda oturmuyor. Bir iki kere yere cisini ve kakasini yapti maalesef kasla goz arasinda. Ben de nasil yol izleyecegimi bilemiyorum. Annem kulot giydir hemen bezini cikart sonra lazimliga oturt oyle yapsin cisini dedi ama mantikli mi bilmiyorum. Bu firsati da kacirmak istemiyorum. Gormezden gelip bu davranisini da engellemek istemiyorum. Bir cozumunuz olursa buradan bizimle de paylasin lutfen

Kuzenimin oğlu 18 aylıkken kendi bıraktı bezi. Oğlum 30 aylık daha bırakma niyeti yok. Hiçbir bilgim ve fikrim yok. Sadece dün şöyle bir şey okudum. Çocukları tuvalete alıştırırken bezi de külodu da giydirmeyecekmişiz. Külot da bez hissiyatı veriyormuş kaslara. Otomatik olarak işiyormuş çocuklar.

Yarım saatte bir siz götürün. Biraz beklesin yapar. Bir iki kere yaparsa alışır. Tuvalet eğitiminde sabır lazım

Yarım saatte bir siz götürün. Biraz beklesin yapar. Bir iki kere yaparsa alışır.Bez veya kilot giydirmeyin,tuvalet eğitiminde sabır lazım

Teşekkürler hepinize, şu anda denemek hiç istemiyorum aslında gerçekten onunla uğraşacak güçte hissetmiyorum kendimi. Haftaya doktor randevumuz var ona da soracağım. Bezi kuru kalkıyor sabahları, merdiven çıkıp inebiliyor elimi tutarak ama. Demin kakasını söyledi ama lazımlığa oturtmadım bezine yaptı. Bilmiyorum sanki sinyalini veriyor ama tam manasıyla da hazır değil. 20 aylığa doğru denemek var kafamda, havaların ısınmasını bekliyorum biraz da. Yazın bu işi halledebiliriz belki 🙏🏻

Back