Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
17 aylık oğlum bir aydır ağzına lokma bile almıyor dilyle tükürüyor mümkün değil yedirmek sadece anne sütü alıyo açlıktan bişey olur diye korkuyorum canım sıkılıyor duruma aynı şeyi
yaşayanlardan konu ile ilgili destek yardım bekliyorum
İştahsız ise sütünle yetiniyordur. Bence bir kaç öğün verme bakalım sütünü ufak tefek meyve yoğurt vs yemeye başlayacak mı?
.....
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Açlıktan birşey olmaz fakat anne sütüne çok düşmüş bu aylarda öyle oluyor.
Yine emzirin tabiki ama her istediğinde değil arada emzirmeyin meme isteyince çorba falan gösterin.
Hatta bir kere biraz deneyin emzirmeyin acıkınca yer herhalde.
Birde şekilli şeyler yapabilirsiniz.
Tabağına omlet yapıp peynir domates zeytinle süsleyin.
Bir şekilde uğraşacaksınız mecbur.
17 aylık oğlum bir aydır ağzına lokma bile almıyor dilyle tükürüyor mümkün değil yedirmek sadece anne sütü alıyo açlıktan bişey olur diye korkuyorum canım sıkılıyor duruma aynı şeyi
Diş çıkarıyor olabilir mi? 19 aylık kızım genelde diş çıkarma döneminde çok iştahsız olur.Hep mi böyleydi, sonrasan mı oldu?
Diş , hastalık gibi dönemler haricinde ( biliyorum çok zor olacak ama) biraz az emzirin acıkınca mutlaka yer.Yemeklerini onun seveceği şeylerden küçük küçük yedirmeye çalışın. Yada onu bişeyle dikkatini dağıtım öyle vermeye çalışın.
❤+❤ = ❤❤
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Bir doktoruna danışın bence.
En sağlıklı o şekilde yol alırsınız.
İştahsızlığa bir çok şey neden olabilir.
her bebeğinde bünyesi ve gelişimi farklıdır.
süt verme bak bakalm acıkınca nasıl saldırack yemeğe
şuan üç tane diş patlamış durumda azı dişler önceleri iyi yerdi sonra bi dönem ağzında tutmaya başladı iyi kötü yutturuyodum bi
şekilde bi aydırda hiç lokma bile almıyo sütlaç yerdi onuda istemiyo sabır çekiyorum sürekli benmiözorladım yada kızınca korktu bilmiyorum
süt verme bak bakalm acıkınca nasıl saldırack yemeğe
keşkeee ama onuda denedim aslında memedenmi kessem diyede düşünüyorum ama
keşkeee ama onuda denedim aslında memedenmi kessem diyede düşünüyorum ama
yemeye yöneleceğini düşünüyorsan kes
Canım diş çıkarma döneminde bebeklerin iştahsız olması normal ama hiç yemıormuş şu kaşık mamaları varya canım onlar hem çok besleyici hem tok tutup hemde bütün benekler severek yıyo belki bebeğinde onu sever en azından su diş dönemi geçene kadar ben onlardan vermiştim severek yıyodu
yemeye yöneleceğini düşünüyorsan kes
haklısınız aslında memeye de düşkğn olduğu için olabilir belkide
Canım diş çıkarma döneminde bebeklerin iştahsız olması normal ama hiç yemıormuş şu kaşık mamaları varya canım onlar hem çok besleyici hem tok tutup hemde bütün benekler severek yıyo belki bebeğinde onu sever en azından su diş dönemi geçene kadar ben onlardan vermiştim severek yıyodu
evet birde onu deneyeyim iyi fikir çok teşekkür ederim
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
anne sütü yetiyor demek ki.
benim kızım 22 aylık, o da emiyor ve sadece doymadığı zaman bir şeyler yiyor.o da 3-5 lokma. en sevdiği yemekleri bile yemiyor sütle doyunca.
anne sütü yetiyor demek ki.
benim kızım 22 aylık, o da emiyor ve sadece doymadığı zaman bir şeyler yiyor.o da 3-5 lokma. en sevdiği yemekleri bile yemiyor sütle doyunca.
yani sütten kesmenin zamanı yavaş yavaş geldi diyebiliriz değilmi
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
yani sütten kesmenin zamanı yavaş yavaş geldi diyebiliriz değilmi
eğer doyuracak kadar sütün varsa 2 yaşa kadar devam et derim. büyük kızımı 30 aylık olana kadar emzirdim. ortanca kızımı yani 22 aylık olanı da 30 aya kadar emzirmeyi düşünüyorum inşallah. küçük yani iki aylık kızımı da inşallah 30 ay emzireceğim.
eğer doyuracak kadar sütün varsa 2 yaşa kadar devam et derim. büyük kızımı 30 aylık olana kadar emzirdim. ortanca kızımı yani 22 aylık olanı da 30 aya kadar emzirmeyi düşünüyorum inşallah. küçük yani iki aylık kızımı da inşallah 30 ay emzireceğim.
işte yemek yemiyo sadece sütlede olmazki bilemedim bi doktora gidicem galiba
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
işte yemek yemiyo sadece sütlede olmazki bilemedim bi doktora gidicem galiba
gelişiminde sorun yoksa hasta değilse sütün doyurucu demektir. yine de içinin rahat etmesi için git tabi.
gelişiminde sorun yoksa hasta değilse sütün doyurucu demektir. yine de içinin rahat etmesi için git tabi.
halsiz gibi rengi bembeyaz olmaya başlası sanırım bunlar sinyal artık
kilosunu kontrol et zayıflamıyorsa artık yavaş yavaş sütü kes canım ,
buyumuş maşallah