amerikan pediatristlerin tandem nuring yada breastfeeding adı altındaki tıbbi,paramedik insanlara da hitap eden sitelerini lütfen gezin hanımlar.sütün tadı gebelilkte ya da regl sırasında bebeğin emmeyi reddetmesini sağlayacak şekilde değişmez.
ayrıca gebelikte emzirme devam edilir.
2 sıkıntısı vardır:annedede vitamin ve kalori eksikliği yapabilir.beslenmeye daha çok önem verilmeli,vitamin alınmalı
2.sıkıntısı
ksitosin yani rahim kasıcı madde salgılattığından gebelikte istenmeyen kasılmalar olabilir.bakın olablilir diyorum ,eğer emzirirken düşük tehdidi veya erken doğum riski yoksa emzirme kesilmez.
malesef bizim ülkemizde gebelikte cinsellik ve emzirme konularında taş devri tabuları var.dinde ve bilimde hiçbir mantığa oturmayan...
anne en az 2 tam yıl bebeği emzirsin deniyor İslami kaynaklarda. Eğer baba ve anne ortak karar alırsa daha önce kesilmesine de izin veriliyor.anne için hiç bir zorlayıcı durum olamaz.zaten bebişinizi uzun bir süre başarıyla emzirmişsiniz,sizi tebrik ediyor ve size özeniyorum.
sorunuz zaten bu değildi.yoruma cevap verdim sadece..
sorunuza gelince doktorunuz haklı bence.ya ek gıda yada sizden geçen birşey alerji yapmıştır.sizin sütünüzden geçmişse gıdanın çeşidine göre 1-2-3 haftada sütten uzaklaşabilir alerjen madde.emzirmemeyi tercih ederseniz,süt kesilmesin istiyorsanız boşa sağarsınız bi dönem.