• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

17 Aralık Günah İşleme Özgürlüğüne Bir Müdahaledir!..

• Konu Sahibi Konu Sahibi Usha
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
İster ortaya çıkmış ses kayıtları için olsun; ister çıkması muhtemel kayıtlar için önlem amaçlı zemin hazırlamak olsun; bana kalırsa çok talihsiz bir açıklama olmuş. Bir partinin milletvekilinin genel başkanını savunma ve koruma amaçlı bir takım söylemlerde bulunmasını anlarım; ama bu açıklama gerçekten çok ucu açık, çok yere çekilebilir. Bırakalım her şeyi bir kenara, "montaj ya da değil, benim için içeriği ne olursa olsun iki kişinin özel konuşmaları gizlidir, bu sebepten kamuoyuna yansıması yanlıştır" minvalinde bir söylemde bulunulsaydı; benim nezdimde yine kabul edilemez ama en azından mantıklı bir açıklama olurdu.

Benim bu söylemden anladığım, "insanların günah işleme özgürlüğü vardır ve bunun hesabı ancak ahirette sorulur" Nasıl ucu açık bir açıklama olduğu buradan belli; sırf ses kayıtları değil sözkonusu, o zaman kişiler istedikleri suçu işleyip bunun hesabını da bu dünyada değil, sadece Allah'ın huzurunda versinler demek. Medeni hukuk ya da şeriat hukuku, bu dünyada hiçbir hukukun işlememesi demek...

Bireysel günah ya da kul hakkını içeren günah; hangisi olursa olsun, eğer medeni hukuk ya da şeriat hukuku karşısında yaptırımı (suç yahut ağır kusur gibi) varsa, o zaman kimsenin de çıkıp bu günahı özgürlük olarak nitelendirmesi mantıklı olmaz, orada ciddi çelişki doğar...

Bu videodaki beyefendinin bahsettigide, cinsel icerikli kasetleri olan milletvekilleri icindir!!

Ben konuşmanın yani programın tamamını izleme şansına sahip olmadım , İzlediğim videoda da başı ve sonu yok doğal olarak . O sebeple konunun odak noktasının bahsettiğin kasetler olduğu çıkarımını yapamadım .

17 Aralık operasyonunu genel olarak değerlendiriyor benim izlediğim kısımda , tabii kırpılıp biçilmişse ve aslında Külünk ''kişilerin yatak odasına girip , çekim yapamaz , sonra da bunu şantaj olarak servis edemezsiniz ; bu kişilerin günah alanıdır , sizi ilgilendirmez '' demişse , o zaman şu ''günah işleme özgürlüğüne '' bir tık mantık dayatailirim weiss ...

Ama dediğim gibi sende sadece benim izlediğim kadar olan kısımdan bu çıkarımı yapıyorsan , orada öyle kişinin kişiyi ilgilendiren günahından bahsedilmiyor .

Kendinizce cevap bulamamis, yaziyi itibarsizlastirmak istemissiniz ama dogru bir noktaya parmak basmissiniz yada anlamissiniz nihayet:))

Icerisine KUL HAKKI giren günahlar ve bireyin kendini ilgilendiren günahlar vardir evet:))

Sükür anlasilmis:))

Son düzenleme:
Bahsediliyor.
Aynen söylenen su.
"bireylerin özgürlük alanina girildi, bakin burada cok önemli birsey var, bireylerin günah isleme özgürlügüne müdahale edildi, burada diyanete cok büyük is düsüyor.
Bireylerin günah isleme özgürlügüne müdahale ederek siyaseti dizayn etmeye calisiyorlar, bu hic konusulmadi, bireylerin günah isleme özgürlügüne müdahale ederek yada iki kisi arasindaki özel konusmalari dinleyerek bunu bir darbeye dönüstürüyorlar, bu hicbir dine sigmaz " diyor.

Bireylerin özgürlük alanina nasil girilmis, gördük, hatta dahada görecegiz bekleyin.
Otel odalarina bile kamera yerlestirmisler.

Farzedinki esiyle gitti o otele ve cinsel iliski yasadi.
Yahu nasil insanlar ki iki insanin günah yada suc olmadan bile özel alanina böylesine tecavüz edebiliyorlar!

“Bu noktada kaçırdığımız çok önemli bir ayrıntı var. Allah, insana günah işleme özgürlüğü vermiştir. Günahsızlık talep etme hakkı vermemiştir. Af dileme hakkıyla günah işleme özgürlüğü vermiştir. Hz. Peygamber günayları açan değil örtücü olan bir rahmet geleneğinin mimarıdır.
17 Aralık'ın felsefi boyutu konuşulmadı. 17 Aralık'la insanların günah işleme özgürlüğüne müdahale edildi. Günahları ortaya saçarak Allah'ın hududuna müdahale ediliyor.”

Yani konuyu öyle bir saptirdiniz ki el birligi ile, "Günah isleme özgürlügü" aldi basini baska yerlere tasindi. Savunmak icin savunmak buna dense gerek.

"Hz. Peygamber günayları açan değil örtücü olan bir rahmet geleneğinin mimarıdır.
17 Aralık'ın felsefi boyutu konuşulmadı. 17 Aralık'la insanların günah işleme özgürlüğüne müdahale edildi. Günahları ortaya saçarak Allah'ın hududuna müdahale ediliyor.
”

Bu cümleleri okuyunca ortaya cikan anlam cok bariz ortada yani. Hepimiz Türkce biliyoruz degil mi?

Adam resmen 17 Aralik`ta yasananlarin böyle acik secik ortaya konmasindan rahatsiz. Peygamberimiz bile günahlari acan degil örtücü olan bir rahmet geleneginin mimari diyor. Yani ne diyor? Insanlarin günah isleme özgürlügü var, böyle kasetlerle, dinlemelerle mahrem seyleri ortaya cikarmayin diyor. :9::9::9: Siz böyle ortalik yere dökerseniz, Allah`in hududuna müdahale edersiniz diyor. Böyle bir sacmalik olabilir mi? Kimsenin kirlileri ortaya dökülmesin bunun da adi günah isleme özgürlügü olsun, Allah ile kul arasinda kalsin, ohhh ne ala memleket.
Buradan sayin Baykal`a sesleniyorum: "Sayin Baykal, sizin durum günah isleme özgürlügü imis, kasedi ortaya cikaranlar, Allah`in hududuna girmis. Hatta bu kasetleri destekleyen, sizin kasetleriniz üzerinden "ahlak dersi veren, muhafazakar toplum yapisinda bu tarz seylerin yeri olmadigini söyleyen" Basbakan da bu durumda bu hududa girmislerden biridir. Cikin meydanlara konusun, Günah isleme özgürlügünüzü halka anlatin, insanlarin nasil Allah`in hududuna girdiginden bahsedin." :):)):):):):):):):):):):):)

Hatta günlük hayata dönelim, karisini öldüren adam da ortaya cikarilmasin mesela, günahi vebali boynuna diyelim, Allah cezasini verir. Ortaya sacilmasin adamin günahi, "Allah`in hududuna girmeye bizim hakkimiz yok cünkü" :D:D:D:D Haberlere cikmasin, yargiya tasinmasin, polis gelip bakmasin..

Bir sarki vardi "sus sus sus kimseler duymasiinn, sus sus sus sevgilim duymasin" adamin cümlesinin özeti bu, bunu da DIN catisinda "günah isleme özgürlügü, Allah`in hudutlari" adi altinda tamamlamis bir güzel, sunmus insanlara. (Sarkidaki sevgilim de; HALK oluyor bu durumda.)
Bireylerin özel hayatinda ne günah isledigi bizi alakadar etmez mantigi ile uzaktan ve yakindan hicbir alakasi yok bu konusmanin.

Yani bu kadar sacmalanmisken, Allah askina, Allah rizasi icin, konuyu baska yerlere cekmeyin, saptirmayin. Hersey ortadadir.

Gidip Türkce ve Edebiyat ögretmenlerine sorup, bu cümleden hangi anlam cikiyor diye mi soralim? :9:

Göz var nizam var, hepimiz egitimden gecmis insanlariz, yaziktir günahtir diyorum.

Son düzenleme:
Bahsediliyor.
Aynen söylenen su.
"bireylerin özgürlük alanina girildi, bakin burada cok önemli birsey var, bireylerin günah isleme özgürlügüne müdahale edildi, burada diyanete cok büyük is düsüyor.
Bireylerin günah isleme özgürlügüne müdahale ederek siyaseti dizayn etmeye calisiyorlar, bu hic konusulmadi, bireylerin günah isleme özgürlügüne müdahale ederek yada iki kisi arasindaki özel konusmalari dinleyerek bunu bir darbeye dönüstürüyorlar, bu hicbir dine sigmaz " diyor.

Bireylerin özgürlük alanina nasil girilmis, gördük, hatta dahada görecegiz bekleyin.
Otel odalarina bile kamera yerlestirmisler.

Farzedinki esiyle gitti o otele ve cinsel iliski yasadi.
Yahu nasil insanlar ki iki insanin günah yada suc olmadan bile özel alanina böylesine tecavüz edebiliyorlar!

Evet bu bahsettiğin konuşma benim dinlediğim kısımda da geçiyor zaten .

''Bireylerin günah işleme özgürlüğüne müdahale ederek ( burada senin bahsettiğin yatak odası kasetlerinden bahsediyor olsun,bireyin kendini ilgilendiren günahı yani ) ya da iki kişi arasındaki özel konuşmaları dinleyerek ( bu da bireyin sadece kendisini ilgilendirmeyen kısım olsa gerek ) bir darbeye dönüştürüyorlar , bu hiç bir dine sığmaz .

Biliyorum daha çok kaset gelecek , çok çirkin şeylere daha sahne olacak maalesef siyaset . 17 Aralık operasyonu adı altında Erdoğanın pisuvar mı ister bilmem ne mi ? tuvalet konuşmaları bile servis edildi . Bunlar çirkin ... Aksini iddia eden var mı bilemem ?

Burada altı çizilen nokta şu weiss , eli vicdana koyma noktası yani ; hangi ideolojide olursak olalım , karşıt tarafımızın ayıbını (bireysel ayıbı / topluma mal olmuş ayıbı) bize servis etseler ; ayyuka çıktığına sevinir miyiz yoksa hayır asla olmaz , bu o adamın özel alanı mı deriz ?

Bence Külünk olayı yanlış yorumlamıştır , şahsi fikrim de değişecek gibi durmuyor . 17 Aralık operasyonundan çok önce ortaya çıkan dinleme / gizli kaset çekimi , hele de paralel devlet adı altında bir oluşumun elinde bu şekilde bir güce sahipse , vah ki ne vah .Çirkindir , ayıptır , günahtır , usulsüzdür ...Artık boşluğu nasıl doldurursak dolduralım ... Ama karşı tarafın işine gelen dosyalarda da için için , iyi ki dinlemişler iç sesi çıkıyor meydana .

Vel hasılı kelam , bazı güçlerin insanların hayatı üzerinde her trülü kayıt gücüne sahip olmaları kadar eğer bu kayıtlar gerçekse onlarda çirkindir.

Ne kadar güzel açıklık getirmiş be adam, lügata yeni bir terim daha eklendi:
Günah işleme özgürlüğü :52:
Bundan sonra ben de bana oruç neden tutmuyorsun derse, sanane karışma benim günah işleme özgürlüğüme derim. :52:

toplumsal ahlaktan bahsediyoruz....'toplumu temsil eden kişilerin yaptıklarıyla'..hangi partiden olursa olsun yakıştıramıyorum....izzet ve şeref meselesi giriyor işin içine

Iyide burada bahsedilen zaten o kasetlerin cirkinligi yada bir tarafin kasedi cikinca diger tarafin "ohh" demesi degil ki.

Burada bahsedilen, bu konusma da " ya kardesim yolsuzluk ve rüsvet benim günah isleme özgürlügümdür" düsüncesi varmis gibi yansitilan carpitma.

Diger bahsetiginiz ayrica konusulabilir zaten.

Burada yakinda servis edilecek kasetlerin ne kadar igrenc ve insanlarin özel alanlarina nasil bir tecevüz oldugunu vurgulama var.

Zira Ciner in sahibi ayni kasetlerle tehdit edildi ve adam " tehditlerinize boyun egmeyecegim" dedigi anda adamin özel hayati yayinlandi.

Bu sadece siyasetle ilgili olmaktan cikti.

Yani karsi taraf olmaktan cikti.

Adamlar ayagina bag olan kim varsa bir eksigini bulup özel hayat falan demeden, dosyalamis, kasede almis.

Dikkat cekilmeye calisilan bu!
Videonun sonunda " ben siyasetciyim, ama bunu insanlar, din adamlari, felsefeciler konusmali" derkende bahsedilen sey bu.

Ayrica islamiyette örtülmesi ve aciga vurulmamasinda hayir oldugu düsünülen tek günah zinadir!!

Bu nedenlede zina sucu icin 4 sahit istenir.

Son düzenleme:
Deniz Baykal'ın kasedi çıkınca başta başbakan olmak üzere diline dolamayan kalmadı,"ne özel hayatı,genel o genel" oldu,şimdi kendi tarafındakilerin kasedi söz konusu olunca günah işleme özgürlüğümü oldu?!Güldürmeyin allasen...

Şu laf Kılıçdaroğlu'nun ağzından çıksa günlerce dalga geçilirdi burada belli kişiler tarafından.Ama başka biri söyleyince savunmaya geçiliyor.Subjektiflik ya da "nalıncı keseri sendromu" böyle birşey olsa gerek.

Yanlisa yanlis diyecegimiz güzel günlerin yakin olmasi dilegiyle... Güzel ülkemin yanlisi "günah isleme özgürlügü, Allah`in hududuna girilmesi seklinde ve peygamberin günahlari acma degil örtme geleneginden geldigini de özellikle belirterek" savunmayacak milletvekilleri ve vatandaslarla dolacagi günlerin yakin olmasi dilegiyle... Yanlisi "yuhhhh" diye suratlara carpacak güzel insanlarin ülkemde cogalmasi dilegiyle...

Yanlisa yanlis diyecek, birilerinin din magduriyetinden, dini kullanmalara kadar geldiklerini görecek kadar akilli, erdemli, haysiyetli cocuklarin bu ülkede yetismesi dilegiyle...

Ve bunun icin de kadinlar size büyük görev düsüyor, cocuklarinizi iyi yetistirin.

Konuyu açtığım mesaj dahil olma üzere sonraki hiçbir mesajımda da özellikle bir yerlere çekmeye çalışmadığım ve sayın Külünk'ün kullandığı cümleler üzerinden eleştiri yaptığım gayet net ortadadır...

Program videosunun tamamını izlemedim ama az sonra izleyeceğim....izlemek isteyenler için de benim videoyu bulduğum linki ekleyeyim...

http://tvarsivi.com/player.php?y=7&z=2014-03-03 19:25:00

Ancak seks kasetlerinden yola çıkmış bile olsa, zaten konuşmasının içerisinde ikili görüşme ses kayıtlarından da bahsettiği halde sonrasında geldiği ''17 aralık günah işleme özgürlüğüne bir müdahaledir'' noktası seks kasetlerini değil 17 aralık tarihi itibari ile düzenlenen yolsuzluk operasyonunu direkt olarak çağrıştırmaktadır...

Ve tekrar altını çize çize belirtiyorum ki bu 3 dakikalık videonun başı ne olursa olsun beyefendinin 17 aralık sürecini bir darbe girişimi olarak nitelendirmesinin sebebinin seks kasetleri olmadığını, ikili telefon görüşmesi kayıtları olduğunu HERKES BİLİYOR diye düşünüyorum...

Programın tamamını izledikten sonra görüşmek üzere...

insan suc da isler dini inancına gore gunah olacak seyler de yapar.
videoda neyin savunuldugunu anlamadım. ee varsın adı mudahale olsun, sonuc? dilediklerince soysunlar mı diyecegiz?

herkes isledigi sucun boyutuna gore de cezasını cekmeli.

gunahı varsa da bunu kendi inancına gore/ahirete gore yorumlar ve yine kendince karar verir. seriat kuralları uygulanan bir ullede de toplumsal cezalandırma zaten gunahlara gore yapılır.

işin icine gunahı da katıyorlarsa bunu daha buyuk bir sorun olarak gormesi gerekmez mi? "mudahale" diyerek yumusatmaya calısmak bile bu adamın dusuncesindeki carpıklıgı gosteriyor.

laf salatası baska bir sey degil.

Videoyu izledim ve günah özgürlüğünden dem vurmadan önce değil seks kasetlerinden bahsetmek ima bile etmiyor Külünk :52::52:

Son düzenleme:
17 Aralık'tan evvel kızlı erkekli olayına da müdahale vardı.Hani günah işleme özgürlüğü ? :23: Özgürlükse bu da özgürlük.

Valla açıklama yapmasınlar,yeter artık. Hele ilahiyatçılar hiç dahil olmasın işin içine,hepten trajikomik oluyor.

Allahım nasıl aklayacaklarını şaşırdılar Ya Rabbi :53:
o nasıl cümledir ''günah işleme özgürlüğüne müdahale '':27:

o halde neden hukuk kuralları var ki herkes çalsın çırpsın cinayet işlesin vs nasıl olsa günah işlemek de özgürüz. kimseyi hapse atmasınlar ceza vermesnler değil mi ama :ssz:

ay sinirlendim . adam yaptım dese yine de aklayacaklar ya anne babasını bu kadar savunmaz bu insanlar :53:

Ahmet Hakan bugün köşe yazısında bir fıkıh hocasının 2011 yılındaki kasetlerle ilgili
fetvasını yazmış.Okypete bununla ilgili konu açmış.Görmeyenler için özet geçeyim.

İslam’ın bu konudaki kuralını aktarıyorum:Prof.Hayrettin Karaman
-İslam ahlakına göre insanların gizledikleri davranışlarını bilmek ve görmek için teşebbüste bulunmak men edilmiştir.
-Ama gizlenen kusur ve günah kamuyu ilgilendiriyor ve bilinmemesi kamuya zarar veriyorsa devreye zaruret girer ve zaruri olarak tespit ve gerektiği kadar teşhir edilir.

İddialar doğruysa kamu zarara uğratılmıştır.Zararın neresinden dönülse kardır.

Soysun insanlar rahat rahat devleti ve halkı, niye günah işleme alanlarına müdahalede bulunuluyor hiç anlamış değilim:19:
Özgürlük yok resmen ülkede:19:

en çok neye sinirleniyorum biliyormusunuz,insanları küçümsemek değil ama normal şartlarda muhattap olmayacağım,lambur lumbur konuşan cahil insanlar benim vekilim oluyor ya bundan nefret ediyorum.aslında o adamıın bildiği hiçbirşey ve karacahil.

sen başka insanların haklarına tecavüz ediyorsan,insan öldürüyorsan,benim paramı çalıyorsan nasıl buna günah işleme özgürlüğü dersin.oldu o zaman bende onun evine gireyim parasını çalayım ve bir güzel işkence yapayım,sonrada diyeyimki ama günah işleme özgürlüğüm var.diyecek kelime bile bulmakta zorlanıyorum,bence vekiller önce bir psikiyatristten geçsinler,sonra eğitim durumuna bakılsın vs... vs...sonra benim vekilim olsun.

$rus.jpg

"terminolojiye yeni bir özgürlük kavramı daha eklediği için külün'ü tebrik ediyorum" :)))

Back