• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

17 Aralık Günah İşleme Özgürlüğüne Bir Müdahaledir!..

• Konu Sahibi Konu Sahibi Usha
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Usha

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2011
2.810
210
173
[video=youtube_share;L38pw1Z6APw]http://youtu.be/L38pw1Z6APw[/video]

Aralık operasyonu ile ortaya çıkan yolsuzluk ve rüşvet olaylarına en ilginç yorum AKP İstanbulMilletvekili Metin Külünk'ten geldi. Külünk, 17 Aralık operasyonuyla “insanların günah işleme özgürlüğüne müdahale edildiğini” savundu.

17 Aralık siyaseti nasıl etkiledi? İşte son anket Metin Külünk,Habertürk'te Balçiçek İlter'in yayınladığı programda yolsuzluk iddialarıyla ilgili sorulara cevap verdi. Külünk, soulara cevap verirken 17 Aralık operasyonunun bir darbe girişimi olduğunu iddia ettikten sonra özetle şu ilginç ifadeleri kullandı:
“Bu noktada kaçırdığımız çok önemli bir ayrıntı var. Allah, insana günah işleme özgürlüğü vermiştir. Günahsızlık talep etme hakkı vermemiştir. Af dileme hakkıyla günah işleme özgürlüğü vermiştir. Hz. Peygamber günayları açan değil örtücü olan bir rahmet geleneğinin mimarıdır.

17 Aralık'ın felsefi boyutu konuşulmadı. 17 Aralık'la insanların günah işleme özgürlüğüne müdahale edildi. Günahları ortaya saçarak Allah'ın hududuna müdahale ediliyor.
”

Millet vekili düşüncesi böyle...bu saatten sonra suç işleyen ''günah işleme özgürlüğüm var'' diye savunma yapacak mahkemelerde vatana millete hayırlı olsun...

http://siyaset.milliyet.com.tr/-17-aralik-gunah-isleme/siyaset/detay/1847151/default.htm

Son düzenleme:
"Bireylerin özgürlük alanina müdahale edildi" diyor.
Burada kasdedilen yolsuzluk rüsvet degildir.
Operasyonun basladigi günde ortaya konan ve secime dogru birkez daha sergilenecek olan s.x kasetleridir.

Operasyonun basladigi günlerde, bir p.rn. filmden alinan görüntüler, Numan Kurtulmus a aitmis gibi gösterilmis ve ellerinde 15-20 milletvekilinin s.x kasedi oldugu söylenmisti.

Iste burada bahsedilen " günah isleme özgürlügü" budur.

Yoksa yolsuzluk ve rüsvet günah isleme özgürlügü olarak anlatilmiyor.

"Bireylerin özgürlük alanina müdahale edildi" diyor.
Burada kasdedilen yolsuzluk rüsvet degildir.
Operasyonun basladigi günde ortaya konan ve secime dogru birkez daha sergilenecek olan s.x kasetleridir.

Operasyonun basladigi günlerde, bir p.rn. filmden alinan görüntüler, Numan Kurtulmus a aitmis gibi gösterilmis ve ellerinde 15-20 milletvekilinin s.x kasedi oldugu söylenmisti.

Iste burada bahsedilen " günah isleme özgürlügü" budur.

Yoksa yolsuzluk ve rüsvet günah isleme özgürlügü olarak anlatilmiyor.

''17 Aralık darbe girişimi ile ortaya saçılan dinleme kayıtları'' diyor adamcağız...Videoyu tekrar dinleyin isterseniz Weiss...

Görüntü değil yani dinleme kayıtları....

Son düzenleme:
Dinledim merak etmeyin:))
"bireylerin özgürlük alanina girildi, bakin burada cok önemli birsey var, bireylerin günah isleme özgürlügüne müdahale edildi, burada diyanete cok büyük is düsüyor.
Bireylerin günah isleme özgürlügüne müdahale ederek siyaseti dizayn etmeye calisiyorlar, bu hic konusulmadi, bireylerin günah isleme özgürlügüne müdahale ederek yada iki kisi arasindaki özel konusmalari dinleyerek bunu bir darbeye dönüstürüyorlar, bu hicbir dine sigmaz " diyor.

Aslinda adamin ne söyledigi önemli degil, kisi anlamak istedigini anlar, bakis acisi yani.
Adam bireylerin özgürlük alani demeseydide s.x kasetleri deseydide farkli anlasilirdi:))

Son düzenleme:
Dinledim merak etmeyin:))
"bireylerin özgürlük alanina girildi, bakin burada cok önemli birsey var, bireylerin günah isleme özgürlügüne müdahale edildi, burada diyanete cok büyük is düsüyor.
Bireylerin günah isleme özgürlügüne müdahale ederek siyaseti dizayn etmeye calisiyorlar, bu hic konusulmadi, bireylerin günah isleme özgürlügüne müdahale ederek yada iki kisi arasindaki özel konusmalari dinleyerek bunu bir darbeye dönüstürüyorlar, bu hicbir dine sigmaz " diyor.

Aslinda adamin ne söyledigi önemli degil, kisi anlamak istedigini anlar, bakis acisi yani.

''Bireylerin günah isleme özgürlügüne müdahale ederek siyaseti dizayn etmeye calisiyorlar''

Çok garip söylemler duydum ama böylesini gerçekten ilk kez duyuyorum...

Daha öncede defaten burada yazdığım gibi; ben sıradan bir vatandaş olarak istediğim gibi konuşurum...ancak ülke yönetimine seçilmiş kişiler vatandaşların hassasiyetlerini, ülkenin genel yapısını ve içerinde bulunulan koşulları değerlendirerek ve ağızlarından çıkanı kulağı duyarak konuşmak zorundadırlar....

Sayın Milletvekili bu şekilde konuşursa hangi kesim ne şekilde algılar bilmiyor muydu...Gayette net bir şekilde bildiğini düşünüyorum...

Bu konuşmadan anlaşılan da benim açımdan nettir...

Din adamlarını göreve çağırıp, kayıtları ve dolayısı ile düşülen durumları ''özelidir, karışmayın günah'' kisvesi altında kapatma/aklatma çabasıdır....

Yoldan geçen adamdan bahsetmiyoruz burada ki ancak o durumda ''bireysel'' olabilirdi günah...Anacak kul hakkı var burada üzgünüm....

Devlet yönetimindeki ''bireylerin'' topluma karşı günah işleme özgürlüğünü - yani tüm toplumun hakkına girme özgürlüğünü ben kabul etmiyorum kimse kusura bakmasın....

Bence en doğru sözü en sonunda söylemiş :

''Ben siyaset adamı mıyım ? İşin bu boyutunu konuşması gerekenler din alimleri , felsefeciler....''

İnsanların günah işleme özgürlüğüne müdahale sadece Hak Teala tarafından mı gerçekleşiyor ? Buna ister medeni kanun çerçevesinde bak , ister şeri hukuk çerçevesinde . Suçun , günahın , kabahatin dünya üzerinde de cezalandırıldığı gerçeği yok mudur ?

Ha şuçu , günahı , kabahati ortaya çıkarmada kuralsızlık söz konusu ise , bu da ortaya çıkaranın günah işleme özgürlüğüdür .Bunu da engelleyemezsin o zaman .

Kisilerin bireysel özgürlük alanini ve günah isleme özürlügünü israrla yolsuzluk ve rüsvete cekmek istiyorsunuz, sonrasindada , siradan bir vatandas degil, sözlerinin farkli tarafa cekilecegini bilseydi / biliyordu gibi bir cümle kuruyorsunuz:)))

Iyide zaten insanlar yeterki fakli algilamak ve algilatmak istesiz, her sözü her tarafa cekebilir.
Ortada s.x kasedi gibi insanlarin gercekten bireyselini ilgilendiren konular varken israrla yolsuzluk ve rüsveti bireyselmis gibi lansettigini söylemek:)))

Neyse nasil algilanirsa algilansin zaten sartlanmis algi kolay kolay degismez!

Kisilerin bireysel özgürlük alanini ve günah isleme özürlügünü israrla yolsuzluk ve rüsvete cekmek istiyorsunuz, sonrasindada , siradan bir vatandas degil, sözlerinin farkli tarafa cekilecegini bilseydi / biliyordu gibi bir cümle kuruyorsunuz:)))

Iyide zaten insanlar yeterki fakli algilamak ve algilatmak istesiz, her sözü her tarafa cekebilir.
Ortada s.x kasedi gibi insanlarin gercekten bireyselini ilgilendiren konular varken israrla yolsuzluk ve rüsveti bireyselmis gibi lansettigini söylemek:)))

Neyse nasil algilanirsa algilansin zaten sartlanmis algi kolay kolay degismez!
Daha öncede defaten burada yazdığım gibi; ben sıradan bir vatandaş olarak istediğim gibi konuşurum...ancak ülke yönetimine seçilmiş kişiler vatandaşların hassasiyetlerini, ülkenin genel yapısını ve içerinde bulunulan koşulları değerlendirerek ve ağızlarından çıkanı kulağı duyarak konuşmak zorundadırlar....

Sayın Milletvekili bu şekilde konuşursa hangi kesim ne şekilde algılar bilmiyor muydu...Gayette net bir şekilde bildiğini düşünüyorum...

Bakın ne algıladığımı da yazdım açık açık ama ''Farklı tarafa çekileceğini biliyordu'' gibi bir cümle kurmadım...Cümlelerimi eğip bükmeyin lütfen...

Hayatımda çok farklı ve çeşitli düşünce yapılarına sahip insanlar var... Ve bu insanları anlayabilmek ve kendimi anlatabilmek için sürekli çaba sarf ettiğimden şartlanmış bir algım olmadığı gibi her çeşit algıya da saygı duyarım...Ama birde gerçekler var...

Nasıl algılanacağını sayın milletvekilinin bildiğini söyledim...

Çünkü nasıl bu ses kasetlerine hiç bir uzmanlığı olmadığı halde, bir kesim ''kesinlikle montaj'' bir kesimde ''kesinlikle gerçek'' diyorsa bu ve benzeri bir çok konuşmada da algı farklı olacaktır...Bu farklı tarafa çekilmesi değil düşünce sistemlerinin ve algının farklı olmasıdır...

Ayrıca bir milletvekilinin partisinin değil ülkesinin şartlarını göz önünde bulundurarak açıklama yapması gerektiğini söylemeye çalıştım

Bu arada hala seks kasedi diyorsunuz da sayın vekil açık açık iki kişi arasındaki dinlemeler diyor...

Hem Ausencia'nın da dediği gibi suç bu dünyada da suç değil mi, bir hukuk sistemi yok mu ve cezalandırılmıyor mu...

Velev ki konu seks kasedi diyelim...Dini hükümlere göre zina haram iken din adamlarından ''bireylerin özeline giriliyor, günah işleme özgürlüklerine karışılıyor'' diyerek fetva istemek komik olmuyor mu...

Din adamlarının ne demesi bekleniyor ''bırakın herkesin zinasının günahı kendine, konuşmayın böyle şeyleri ayıp'' mı...

Son düzenleme:
Günah işleme özgürlüğü :))) bu yaşıma geldim böyle özgürlük görmedim.
Sayın Baykal ve MHP li milletvekilleri kasetleri çıkınca bunları akıl edemediler.
Tutup onurlu davranıp istifa ettiler.Devir onur gurur devri değil.Pişkinlik devri :)))))))))))))) sırıtma devri.:))))
Biraz montaj biraz gühah yapma özgürlüğü,birazda bişey nikahı var ben anlamam muta mı ne.İmam nikahı olmaz galiba;
olsun işte atsalardı ne bilim :37:.Uydursalardı bir şeyler.
O kasetleri çok eleştirip kızmıştım gitmezlerse kesinlikle bu partilere oy vermem demiştim
ama yanlış yapmışım gördüm ki insanlar hiç bir şartta algılarını değiştirmiyor demek ki neymiş bir
takımını iki partini ölümüne savun ne olursa olsun değiştirme.

.

Yani bu cümlenin bile savunulduguna inanamiyorum. Insanlarin "günah isleme özgürlügü" bakin ben size bir sey söyleyeyim mi, bu cümleyi Arap ülkelerinin hicbirinde duyamazsiniz. Böyle sacma bir cümle kuramazlar, neden? Cünkü demokratik temeller üzerine kurulu bir ülkede, özgürlüklerle yetismedikleri icin.

Ama hem asiri dindar olup hem de demokratik bir ülkede yetisince insan, ikisini birbiri ile bagdastirmayi "günah isleme özgürlügü" olarak degerlendirip, isine geldigi noktada böyle kullanip insanlara sunabiliyor. :9:

Bunlar hep demokratlarin basinin altindan cikiyor ya. Fikir özgürlügü, ifade özgürlügü, cinsel tercih özgürlügü, kadinlarin secme ve secilme özgürlügü gibi böyle dag gibi bir liste yapabileceginiz özgürlüklerin talep edildigini duya duya vatandas "Günah isleme özgürlügü" kismina kadar gelebiliyor. :1:

Bu arada ister yolsuzluktan bahsetsin ister baska bir seyden, odaklanilmasi gereken nokta cümle bence.
"Günah isleme özgürlügü" adi altinda insanlara nelerin pazarlanabilecegini düsünebiliyor musunuz?

Son düzenleme:
Evet " günah isleme özgürlügü" yani zina, nikahsiz yasama yada esini aldatma gibi konular beni ilgilendirmez.
Zira müslümanim ama islamiyet beni kimsenin yatak odasi bekcisi yapmiyor.
Zina bir ülkede yasaktir yada degildir bunuda ancak devlet belirler kisiler degil.

Hani bazen burada evlenmeden iliskiye girmek, kizlik zari falan filan konu olunca " sanane kardesim benim namusumdan, günahimdan, günahsa bana günah" deniyor ya iste o günah isleme özgürlügü oluyor.
Bunlari söyleyenler hakli, kimseyi ilgilendirmiyor kimsenin yatakodasi.
Devlet zinayi yasalarda suc olarak belirlerse, o zamanda bu is devletin isi olur.

Ayriyeten islamiyette zina günahtir ama bir zinayi ortaliga dökmek neredeyse o kadarbir günahtir.
Islamiyet, zina sucunun ispati icin 4 sahit ister ki bunun nedeni zinanin islendiginin ortaya dökülmesini ve örnek teskil etmesini önlemektir.

Bu nedenleki herkesin günahi kendine yani " günah isleme özgürlügüdür" anlatabildim mi?

Son düzenleme:
zamanında yolsuzluğa ....zinaya....yetim hakkı yemeye..v.s v.s haram diyenler şimdilerde yapılan hatalara günah özgürlüğü diyor...ne yaman çelişki.....

zamanında yolsuzluğa ....zinaya....yetim hakkı yemeye..v.s v.s haram diyenler şimdilerde yapılan hatalara günah özgürlüğü diyor...ne yaman çelişki.....

:) Elbette öyle diyecekler baska bir cikar yolu mu var?
Günah isleme özgürlügü :)
Bu ülkede bugüne kadar "Haram, zina, yetim hakki, cehennemlikler..." diye saldirilan tabandan tavana kim varsa, bu bütün insanlara aciyorum valla...
Onlar cikip "günah isleme özgürlügüm" var deselerdi, simdi en büyük elestirenleri bu muhafazakar kesimdi ama birseylerin partizani olununca, insanlar yanlisa yanlis diyemiyorlar bir türlü.

Yani islamin temeli zaten "günah islememe" üzerine kurulu. Özgürlük yasasini da bunlar cikardilar. :27:

:9::9::9::9::9::9:

Her çıkan daha da batırıyor,dahada itiraf ediyor:9::9:

Anlamadığım ne gerek var bu kadar çırpınmaya,bizler gördük herşeyi açıklığıyla,artık toparlayamazlar,E belli bir grubada çıkıp ben çaldım arkadaş,bu benim hakkım diye basbas bağırsalar onlarda zaten iyi yapmışın padişahım :46:diye alkışlayacak.Kimsenin fikri değişmeyeceğine göre artık çıkıp daha fazla kendilerini açık etmesinler bari:27::27:

Evet islamiyet özgürlük üzerine kuruludur.
Herkesin bunu anlamasi imkansiz, herkes anlasa herkes müslüman olurdu.
Allah insanlari iradeli yaratmistir.
Buda insana karar verme kalibiyetini kazandirmistir.
Eger Allah isteseydi herkes tertemiz müslümanlar olurdu, melek gibi.

Yetim hakki yeme, calma, cirpma, yolsuzluk diye israrla ve bilerek bu icerisine "KUL HAKKIDA" giren konularida, bireysel günah isleme özgürlügüne katmaya calisilmasi cok komik geliyor.

Yetim hakki yemek, calmak, yolsuzluk, iftira gibi günahlar bireysel degildir bu nedenle insanlarin yaptigi kanunlarda bile affi yoktur.
Zina gibi günahlar ise bireyseldir.
Baska bir insanin hakki sözkonusu degildir.
Bir ülke seriatla ( yani Allah in hükümleri ile) yönetiliyorsa, zina isledigi 4 sahitle ispatlanan insanin cezasi bellidir.
Yok insanlarin koydugu kanunlarla yönetiliyorsa ve zinada suc degilse, siz cikip kimsenin zinasina karisamazsiniz.
Hele hele insanlarin yatak odasini gizlice cekip bunlarla santaj yapamazsiniz!

Su hale bak ya.
Yillardir AKP nin üzerine bizi Iran yapacak diye saldiran insanlar, simdi "bireylerin kendilerini ilgilendiren konularda günah isleme özgürlügü var" denilmesini kabul edemiyor:)))))
Yillardir "AKP seriati getirecek " diyenler, kisilerin özgürlük alani sözünü bile muhalif:)))
Saka gibi:)))

Madem öyle seriatla yani Allah in Kuran da belirledigi hükümlerle yönetelim ne dersiniz?
O zaman özel alan, bireysel günah falan sözkonusu olamaz.
Günah isleyen ve ispatlanan kim olursa ALLAH in hükümlerine göre cezasini alir.

Son düzenleme:

Yetim hakki yeme, calma, cirpma, yolsuzluk diye israrla ve bilerek bu icerisine "KUL HAKKIDA" diren konularida, bireysel günah isleme özgürlügüne katmaya calisilmasi cok komik geliyor.

Yetim hakki yemek, calmak, yolsuzluk, iftira gibi günahlar bireysel degildir bu nedenle insanlarin yaptigi kanunlarda bile affi yoktur.
Bir ülke seriatla ( yani Allah in hükümleri ile) yönetiliyorsa, zina isledigi 4 sahitle ispatlanan insanin cezasi bellidir.
Yok insanlarin koydugu kanunlarla yönetiliyorsa ve zinada suc degilse, siz cikip kimsenin zinasina karisamazsiniz.

Su hale bak ya.
Yillardir AKP nin üzerine bizi Iran yapacak diye saldiran insanlar, simdi "bireylerin kendilerini ilgilendiren konularda günah isleme özgürlügü var" denilmesini kabul edemiyor:)))))

Madem öyle seriatla yani Allah in Kuran da belirledigi hükümlerle yönetelim ne dersiniz?

Ya günah işleme özgürlüğü tabii ki var , dileyen dilediği günahı işler .

Ama yapılan bir günaha ( var olduğunu var sayarak konuşuyorum sadece ) bırakın insanları , onların günah işleme haklarına tecavüz ediyorsunuz ne demek ?

Özgür iradesi ile günahını işleyen Allah katında ahirette , yasalar gereğince de bu dünya da cezasını çeker .Suçu ispatlandığın da ... Suçu/günahı ispata giden yolda bir hukuksuzluk ya da kul hakkı varsa o da ceza alır ama suçun/günahın ceza almamasını sağlamaz bu durum .

Bak şuan kalkıp birini gasp edebilirim , gasp yasalarımızda da , inandığım dinde de suç / günahtır . Yani bunu yapmakta serbest miyim serbestim , özgür müyüm özgürüm :32: Ama benim bu suçumun / günahımın bir yaptırımı olacak değil mi ? Eee olacak ... Ne vakit ; ispatlandığında .

Anlamıyorum ben bu ''Güanh İşleme Özgürlüğü '' kavramanı nasıl bu kadar farklı pencerelerden tartışılabiliyor :44:

Yetim hakki yeme, calma, cirpma, yolsuzluk diye israrla ve bilerek bu icerisine "KUL HAKKIDA" giren konularida, bireysel günah isleme özgürlügüne katmaya calisilmasi cok komik geliyor.

Su hale bak ya.
Yillardir "AKP seriati getirecek " diyenler, kisilerin özgürlük alani sözünü bile muhalif:)))

Bak şuan kalkıp birini gasp edebilirim , gasp yasalarımızda da , inandığım dinde de suç / günahtır . Yani bunu yapmakta serbest miyim serbestim , özgür müyüm özgürüm :32: Ama benim bu suçumun / günahımın bir yaptırımı olacak değil mi ? Eee olacak ... Ne vakit ; ispatlandığında .

Anlamıyorum ben bu ''Güanh İşleme Özgürlüğü '' kavramanı nasıl bu kadar farklı pencerelerden tartışılabiliyor :44:

Bu mesaji yazmadan yukardaki mesaji okudugunuza eminmisiniz?

Zira " gasp etsem ederim, serbestmiyim serbestim" diyorsunuz.

Gasp kisisel bir günah degildir.
Karsinizdaki insana zarar veriyorsunuz.
Bu sizin " özgürlük alaniniz yada günah isleme özgürlügünüz" degildir.

Burada sözü edilen, yatak odasinda yasadigi cinsel iliskisi gizlice kaydedilip bununla santaj edilen kisilerdir.
Yani o cinsel iliski yasayan kisi müslüman olabilir ama ayni zamanda yasak bir cinsel iliski yada zina yapabilir.
Siz bu kisiye " sen müslümansin, nasil zina yapiyorsun" diyemizsiniz.
Zira islamiyette günah olmasina ragmen yasalarimizda suc sayilmiyor bu.
Bu cinsel iliskide bu nedenle kisinin "özel alani " oluyor yani müslüman olabilir ama zina ediyor olabilir.
Bu su an ülkemizde var olan yasalarin o kisiye verdigi özgürlüktür.

Hala nasil anlasilamiyor anlamiyorum.
Burada "müslümanim" diyen birsürü kisi zina ediyor.
Ama asla elestiremiyorsunuz / elestiremezsiniz.
Neden, cünkü ülkemizde var olan yasa o kisiye o günahi isleme özgürlügü taniyor.

Gasp, yolsuzluk, cinayet, rüsvet bu özgürlügün icine girmez!!
Zira islamiyette günahtir ayni zamanda suanki yasalarimizcada ceza gerektirir.
Neden? Cünkü karsidaki kisiye zarar veriyorsunuz!!

Bu videodaki beyefendinin bahsettigide, cinsel icerikli kasetleri olan milletvekilleri icindir!!

Son düzenleme:
fetva verir gibi ;efendim günah ikiye ayrılır 1: bireysel günahlar 2: bireysel olmayan günahlar....

Back