Hayvanlar belki şimdilik cok dikkatini cekmemiştir, simdilik algıladikları o kadar fazla şey var ki, hepsi ayrı ayrı onları etkiliyor ve tetikliyor. Hareketli çocuklar için hayat daha zor, çünkü hem heyecanlılar hem de meraklılar hayatı yakalamk için. Çevresinde gördükleri renklere, eşyalara, doğaya, yiyecek- giyeceklere, insanlara, kara- hava taşıtlarına, seslere, hareketlere dokunmak, onları anlamak ve kavramak istiyorlar. Belki bir yandan korkup çekinip bir yandan keşfetme hevesindeler.
Çocuğunuzun sevdiği seyler üzerinden odaklanma denemesi yapabilirsiniz belki( mesela sevdiği bir oyuncak ile sizinle kaç dk oynuyor başka bir şey olmadan- tek başına kac dk oynuyor--gerci bu yaş için tek oynama durumları henüz gelismiş değil ama yavastan başlayabiliyorlar. )
Sevdiği seyler üzerinden renkler, hayvanlarla bağdaştırmalar, eşlestirme oyunlarina baslanabilir belki
şarkı & dans eşliğinde hayvanlar ve sesleri eklenebilir.( minik kurbağa minik kurbağa kuyrugun nerede, minik kurbağa vrak demiş falan- ben dans edip oynuyorum
)
Ben çocugumun öğrenemediklerine değil de daha cok öğrendiklerine odaklanıp onun üzerinden ilerlemeye çabaliyorum. Elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz hepimiz.
bol eğlenceli bir gun olsun