- 12 Temmuz 2006
- 55.832
- 214.521
- 52
Yeni Ekonomi Programı (YEP) kapsamında kurulan 16 bakanlıktan temsilcilerinde yer aldığı Maliyet ve Dönüşüm Ofisi, ABD’li danışmanlık şirketi McKinsey emanet.
ABD’Lİ DANIŞMANLIK ŞİRKETİ İLE ANLAŞTI
New York’ta, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenen 9. Türkiye Yatırım Konferansında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Programı (YEP) bünyesinde kurulan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için ABD merkezli uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile çalışmaya karar verdiklerini söyledi.
AK Parti hükümetinin 14 yılda önceliği ekonomiye verdiğini söyleyen Albayrak, fakat son birkaç yıldır, önceliği bir süreliğine ulusal güvenliğe vermek zorunda kaldıklarını vurguladı. Türkiye’nin 24 Haziran 2018’den itibaren yeni bir döneme girdiğini vurgulayan Albayrak, “ Yeni hükümet sistemi çerçevesinde bakanlık sayısı 26’dan 16’ya düşürüldü. Para politikaları ve mali politikalar birbirleriyle koordineli hale getirildi. Çünkü enflasyonla sadece birini kullanarak savaşamazsınız.” dedi.
MERKEZ BANKASI’NIN ADIMI BAĞIMSIZLIK TARTIŞMALARINA SON VERDİ
Enflasyon ile mücadele konusunda gerekli tüm adımların atıldığını vurgulayan Bakan Albayrak, Merkez Bankası’nın Eylül ayı içerisinde güçlü bir adım attığını bununda bağımsızlık tartışmalarına son verdiğini vurguladı. Bakan Albayrak konuşmasının devamında, yeni program bünyesinde kurulan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile çalışmaya karar verdiklerini açıkladı. 16 bakanlıktan temsilcilerin bulunduğu bu ofisin tüm hedefleri ve sonuçları her çeyrek dönemde kontrol edeceğini ifade etti.
http://ipahaber.com/2018/09/28/16-bakanlik-abdli-danismanlik-sirketi-mckinseye-emanet/