• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranış Bozuklukları 16 aylık oğlum çok sinirli

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
sanırım benim oğlum hiperaktif.. gerçi abartıyor da olabilirim.. umarım öyledir. gün içinde oturup oyuncaklarıyla 15 dk oynadığına şahit olmadım. dikkati çok çabuk dağılıyor 2 dk birşeyler ilgileniyor sonra fırlatıp atıyor ve bir müddet sonra sıkılıp ağlamaya başlıyor. kilosu ayına göre sınırda şu an 10 kilo civarında çok güzel yemek yiyor ancak kilo almıyor. aslında şaşırmamalı bu kadar harekete kimse kilo tutmaz. elimden geldiğince yapma dememeye çalışıyorum ancak en twhlikeli zamanları koltukların üstünde zıplıyor, çekmeceleri boşaltıyor kapı aralarında geziniyor.. zor gerçekten..
aynısının tıpkısı bende de var.şimdi 27 aylık ve 4 5 aydır bunların hiçibirini yapmıyor.tek sorunumuz 10 aylık kardeşine her fırsatta zarar vermeye çalışması ve çok çabuk sinirlenmesi.ben diyorumki hepsi bi evre aslında çocuk yapması gerekeni yapıyo bazı çocuklarda bu evre abartılı yaşanıyor sadece...ayrıca hiperaktivite çok farklı bişey.böyle çocukların takıntıları olur normal dışı hareketler yaparlar sizinki sadece haylaz bi ufaklık...ben sabırla 3 buçuk yaşı bekliyorum çok büyük ölçüde düzeliyorlarmış...

merhaba benim oglumda bir yaşında çok hırçın durdan yapmadan hayırdan anlamıyor :sinifsinif:üstelik sinirlenince kafayı nereye olursa vuruyor bazen saçımı çekiyor tokat atıyor apartmandayız birbirini hiç tanımayan komşuluk ölü tabi çocugada arkadaş yok çocukları çok seviyor arkadaşı çocukları ğeldigi zaman o gün akşam gülerek uyuyo uykusunda bile gülüyor arkadaşa her zaman gidemiyorum ki senağlama bazen deli ediyor beni uzun oldu kusura bakmayın çook doluyum aglamak üzereyim nerdeyse ve çıldırmak :oklava:

2 yaş sendromu:teytey: hayırlı olsun biz de aynı durumdayız.. netten bi bak tüm sorularına cevap olur süt hariç:smiley-cool:

merhabalar....

yazdıklarınızı okuduğumda biran acaba benim oğlumumu anlatmış duygu hanım dedim...malasef aynı sorunlarla bende karşı karşıyayım...benim oğlumda 16 aylık ve söylediğiniz herşeyi yapıyor....son 1 haftadır artık sinirlerim iyice bozulmuş durumda herşeye ağlıyorum...sürekli benle inatlaşıyor..istediği olmadığında sinirleniyor... ama istekleride öylee makul istekler değil...herşeye tamam diyemiyorum bu yüzden..hayır kelimesinden nefret ediyor...olabildiğince sakin olmaya çalıyorum fakat bu ara başarılı olmamıyorum...benmi bir yerde hata yapıyorum diyee düşünüp çok üzülüyorum...ne yapacağımı bilemiyorum..çok mutsuzumm :(

Back