Konuşma Problemleri 16 aylık kızım

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

HAYAT13

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2012
1.935
281
163
kızım çok hareketli bir bebek hep masa tepelerinde çok tehlikeli işler peşinde olan sürekli kaza geçiren yürürken bile koşarak yürüyen bir bebek bunlara gelince maşallahı varda iş konuşmaya anlamaya gelince yok adına bakmıyor hala derin yok kızım yok sesimi yükseltip bağırınca bakıyor oda sesin yüksekliğinden sanki bir ara de de de diyordu onu unutup ba ba ba dedi onu unuttu aniiie dedi hepsini bir arada yapmıyor kesinlikle dönem sanki geçiriyor unutuyor en sonda ditti diyor herşey ama ditti oluyordu tv kapansa ditti bir şey düse ditti alakasız bile olsa herşey dittiydi :) sık olmasa da komutları yene getiriyor ama nesleri sık sık tekrarlamamıza rağmen hala öğrenemedi telefonu getir kızım diyorum bakınıyor ne istediğime telefon diye sürekli işaret ederek gösteriyorum zar zor anlıyor getiriyor yada yanlış birşey getiriyor getirmeyi okadar iş edindi artık istememe gerek kalmıyor eline ne geçerse bana vermesii gerektiğini düşündüğü herşeyi getiriyor.Aslında kızımı zorluyorum konuşma konusunda birşey istediğini anladığımda ne istiyorsun annecim şu mu bu mu diye ama gene yok gene anlatamıyor derdini anlatamayınca sinirli bir bebek oluyor benimde sinirlerim bozuldu bir sorun mu var niye aydaşları şakır şakır her kelimeyi söylerken derin bişey söylemiyor oyuncaklarlada hiç arası yok aldığımız oyuncağı ilk geldiğinde bakıyor kurcalıyor sonra üstüne oturuyor bir sopası var sadece küçük vileda sopası elinden düşürmediği hep gezdirdiği , son zamanlarda şunuda farkettim derin elinde gezdireceği birşey muhakak oluyor kasık mesela o elinden düşmeden tek elle işlerini hallediyor hep tek eli dolu oluyor kafam allak bulllak oldu benimde 2 aylık olmadan daha çok mu zorladım kızımı diye düşünüyorum agulaşıyorduk sürekli konuşuyordum gören herkes dil istiyor bu diyordu o zaman ile agulayan çocuk ne olduda şimdi hiç beni tınlamıyor anlamıyor gibi davranıyor yada gerçekten anlamıyor

canım abartma benim de oğlum 15 aylık konuşmuyor sen devam et bol bol konuş kitap oku gezdir anlat bak kedi bak köpek su mu istiyorsun bak su diye yavaş yavaş başlar

bizim konuştuklarımız

dus (su )mama baba dede nede napıooo naptı aba bunlardan başka bir şey yok bide bazen gitti diyo düştü yede gitti yede aynısını söylüyor

her çocuk farklı kardeşimin kızı oğlum kadarken gayet net konuşuyordu bizimkiler çok hareketli oyüzden belkide konuşmaları gelişmiyor dolap tepesinden indiremiyorum bende

Konusmamasi sorun degil ama komutlari yerine getirmemesi ve adina bakmamasi onemli.. lutfen bi doktora gorunun. Benim oglum 17 aylik anne baba gel diyor baska konusmuyor ama ne istesem getiriyo adina bakiyo cok sukur ornek olsun diye yazdim. Benim cocugumda gec konustu diyenlere bakmayib lutfen konusmasi icin gec degil ama dedigim gibu diger yazdiklarim onemli gec kalmadan bi doktora gorunun..gecmis olsun

Sizin bebeginizde konusmuyor anladigim kadariyla ama mesele konusmasi degilki bi sey istediginizde getiriyor mu adina bakiyormu onemli olan bunlar

Bebeğiniz henüz küçük, bence panik yapmayın.Gelişimini gözlemleyin bir kaç ay.18 ay öncesi için çocuk psikiyatristleri teşhis koymuyor diye biliyorum.Anlattığınız kadarıyla şu an için anormal bir durum yok bence.Her çocuğun gelişimi davranışları farklı sonuçta.birşey isterken veya ilgisini çeken birşey için işaret parmağını kullanıyor mu peki?

komutları daha iyi yerine getiriyor artık kapı ört dediğimde örtüyor kumandayı getir dediğimde kumandayı bulabiliyor çoraplarınıda biliyor en azından :) anne babasını bilmiyor ama top ne adı ne çok iyi biliyor kız bebk olduğuna emin olamıyorum bazen :) :) aşırı hareketli kızım hiç yerde duramıyor sürekli kaza geçiriyoruz uyuyana kadar bakalım ne zaman konuşacak hayırlısı sıkıntı olmasında geç konuşssun hem geç konuşan bebekler zeki olurmuş başka şeylere dikkat ettikleri için konuşmayı önemsemezlermiş :) böyle diyip avutayım kendimi :)

çoklu alıntı yapamadım bir türlü yeni kk yı anlayamıyorum bulamıyorum hiçbirşeyi kendi konularımı bile bulamıyorum bildirimlerden giriyorum son yazdığım mesajı çoklu alıntı olarak yazdım aslında :) bu arada kızım adına nadir dönüyor dönmese de sırıtıyor kendine seslenildiğini biliyor bence

Birşey isterken işaret parmağını kullanıyorsa ve fön makinası süpürge gibi seslere kulağını kapatmıyorsa sorun olma olasılığı oldukça düşük.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…