Bebek Beslenmesi 16 aylik bebek blw

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

wassermeloneblume

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
22 Mart 2019
1.032
1.116
83
32
Merhaba,
Bebeğime blw yaptım zaman zamn,kimi zaman kendisi yedi,Çoğu zamanda ben yedirdim.Bir haftadır önüne koyuyorum herseyi.Hem minciklayip atıyor hem de ne kadar yiyeceğini bilmiyor.Kocaman şeyleri ağzına götürüyor. Yiyemeyince hepsini çıkarıyor.Yemekte yemiyor zaten iştahı da yok.Ne yapabilirim bu saatten sonra,uğraşmayalım kendim mi yedirmeye devam edeyim?İşin kötü yanı şu sıralar kendim verincede yemiyor.Cok bunaldım!

Bebeğin kafası karışmış olabilir. Ya blw yapın ya da siz verin bir oyle bir böyle yapmayın bence

Bence 16 aylık bir bebek büyüdü kendi yiyebilir denecek yaşta değil. 2 yaşında oğlum çorbasını yalnız içmiyor. Aslında beceremediklerinden değil annenin ilgisin i istediklerinden .
Bence öncelikle sabırlı olun . Televizyon ve telefondan uzak ortamda ailecek yemeye çalışın. Sohbet edin. Yemek saatine alışsın.
Gerçekten zamanla herşey yoluna girecek
Doktorumuz bize demişti kimse gıda almadan yaşayamaz. Bırak aç kalsın sabırlı ol. Arada abur cubur yemesin. Yemek saatlerini iple çeker demişti .
Birde bizimki dikkatini birşeylere verince daha güzel yerdi o aylarında. Mesela önüne nar koyardım o tanelerdi uğraşırdı falan o ara yedirirdim. Tv den telefondan daha iyi bence. Zamanla o alışkanlıgı bıraktı zaten

Benimki de 16 aylık az önce kendi yesin diye hazırladım her şeyi ama hep yere atıyor ve kendini doyurmak yerine oyun yapıyor. Yukarıdaki arkadaşa katılıyorum kendi kendilerini doyurmak için henüz küçükler, simit kraker verince kemiriyor zaten ama evde ana öğünleri kendim yedirmeye devam edeceğim ben. Arkadaşlarım hep blw yapıyor ama napayım, benimki böyle

Ya benim bebeğim de 12 aylık ve bizden özenip kaşık tutmak istiyor baya kavramış kaşığı döke saça ağzına bişeyler atıyor ama doymuyor sanırım . Diğer türlü kesinlikle yediremiyorum.kafayı yicem kilosu da geride zaten ama elimden bişey gelmiyor Hani takılan gezicem artık .bimavuç yiyor doyuyor

O öğün yedireceğiniz yemeğin bir kısmını önüne koyun mıncıklasın yesin döksün, bir yandan da siz yedirin. Ben hep bu şekilde yediriyorum kızım 14 aylık. Artık çoğunlukla kendisi yemek istiyor kaşık çatal tutmak istiyor. Ona kendi sandalyesinde ortamını hazırlayıp bir yandan doyabileceği kadar ben yediriyorum. Başta yiyemiyor oynuyor gibi geliyor ama zamanla alışıp hevesleniyorlar

Altına örtü veya muşamba seriyor musunuz peki, ben sermek istiyorum ama bu sefer onunla oynayacak diye henüz cesaret edemedim

Altına örtü veya muşamba seriyor musunuz peki, ben sermek istiyorum ama bu sefer onunla oynayacak diye henüz cesaret edemedim
Mama sandalyesinin altına sofra bezi açıyorum oynayıp bozma şansı olmuyor yüksekte olduğu için. Etraf duvarlar kendisi batıyor tabi ona engel olmak mümkün değil

Merhaba, ben de blw annesiyim. Küçük küçük kesip önüne koyun, çeşitleri sınırlı tutun çünkü çok çeşit kafa karıştırıyor. Çorbasını bile kendi içsin. Siz doymadığını düşündüğünüz zaman en son yardımcı olabilirsiniz. İştahı kapalıysa bu aralar çok üstüne gitmeyin, gelip geçici bu. Mesela o gün meyve yediyse kahvaltısını da yaptıysa bırakın akşam yemeğini yemesin istemiyorsa. Zorlarsanız yemekten daha da soğutursunuz veya zorla yedirirseniz çocuğun kendine olan güveni sarsılır ve ileride obez olma riski artar. Yaşı blw için çok uygun. Ve çocuklar bir şeylerı kendileri deneyip başarmayı çok severler, kendileriyle gurur duyarlar ve böylece kendilerine olan güvenleri artar.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim Böyle bir yoruma ihtiyacım vardi:)çünkü yemediği dönem artık ağzına bir kaç kaşık zorla vermeye başlamıştım.Cocugu hep ac zannediyorum.Yedikleride gözüme az geliyordu

Ben de arada veriyorum ama kafasını çevirip sinirleniyor , çok açsa iki üç kaşık karnı yer biraz içi toparlanıyor ya artık yemez ,gerektiği kadar kullanıyor yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…