16 Aylık Bebeğim Hala Yürümedi

eticin16

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2011
49
0
36
Bursa
bebeğim 16 aylık gelişimi güzel ama yürümedi ben vakti gelince yürüyeceğini biliyorum ama okadar çok laf söyleyen varki özellikle kayınvalidem eltim özellikle eltimin o iğneleyici sözleri bıktım dayanamıyorum sanki hep beni takip ediyor yürüyemez tabii kucağından bırak bacakları taşımıyo çok şişman sende acaip basıyosun ondanmı acaba gibi bir çok söz ne istiyo bilmiyorum ki ben ona veya çocuklarına hep özel davranıyorum yapamadıkları bir konuda bile süpersiniz diyorum teşvik etme amacıyla çocuğu yürümemiş olan arkadaşlar bana yardım edinnn ne yapayımmmm

Bence üzme tatlı canını. Doktoruna sordun mu? Gelişimi normalse 18 ayına kadar yürümesi beklenir. Benim kızım 16 aylıkken yürümeye başlamıştı. Ben hiç üzülmedim çünkü yürümeye erken başlayan bebeklerin arkasından koşmak hiç kolay olmuyor. Tabiki taşımak zorunda kalıyorsun ama tehlikelerden uzak kalıyor.

bu kaynanalar herşeye maydanoz olmasa olmaz zaten.sakın onun söylediklerini kafana takma canım,salla gitsin.bebeğine gelince de o kadar çok örneği varki geç yürüyen bebeklerin bunu problem yapma geç olsun güç olmasın demişler. yürüme çabası var mı peki? mesela emekliyo mu? tutunarak yürümeye çalışıyo mu?

canım benim kızım 9 aylık ken 2-3 adım atıyordu babası aman zorlamayalım diye hiç yürüttürmediği cocuğu sonra bir yaşına geldiğinde (kızım 4,5 aylıkken emeklemeye başladı) hala emekliyor yüriyecek durum var tuttuğunda adım atıyor ama kendi kalkkıp yürümüyor çok iyi emeklediği için yürümeye ihtiyac duymuyor bizde elinde tutup sürekli yürüttük hiç emekletmedik iki üç gün sonra sürekli elimizden tutupbeni yürütün demeye başladı sonrada hemen yürüdü siz de deneyin derim bence sizin cocuğunuzda emekleyince yürümeye ihtiyac duymuyor ve yürümek istemiyor gibi geldi.

ayyy aynı sorun bizdede var, benim oğlumda 15. ayın içinde ama hala yürümedi yürümedi yürümedi kayınvalidem komşular herkes yürümediğinin derdinde .
doktorumuza sürekli soruyorum gecenlerde ortopedi doktoruna gittik hersey normal hatta kemik gelişimi 3 4 ayda önde dedi . laftan sözden bıktım usandım.

elinden tutup yürütüyorum playskool ilk arabam aldık ilk başlarda kullanamıyordu. şimdi çok güzel kullanıyor.

arkadaşım biizm hatamız oğlumu çok yere bırakmadık emeklemeye bile geç başladı.siizn nasıldı????

bu arada ben başım ağrımasın diye . yürümedi tembel vs diyenlere.

doktor amcamız herşey normal o ne zaman istese o zaman yürüycek dedi diyorum şıp diye ağızları kapanıyor.

daha diycek laf bulamıyorlar.

siz rahat bir insansınız demekki ben hem üzülüyorum hemde umursamaz davranamıyorum birde karşilaştırmazlarmı kendi annem bile yapıyor sununki yürüdü bununki konustu bıktım artık ben sizin gibi cevap veremeyip üzülüyorum bolca

kızım 11 aylıkken yürümeye başladı bacaklarının gelişmesi gerekiyor.bir elinden ben bir elinden teyzesi tuttu dışarıda yarım saat hiç durmadan yürüttük bunu bir kaç gün tekrarladık tabii arada birer gün arayla 1 hafta sonra yürümeye başladı buna devam ettikçe yürümesi kolay ve daha hızlı oldu şimdi resmen koşturuyor...Allah kolaylık ve sabır versin hazır ayaklanmamışken tuvalet eğitimini tamamlayın ayaklanınca zor oluyor:))
birde bu yarım saatlik yürütmelerden sonraki gün yürümesi için teşviklerde bulunun.ayakta duruken bir yere yaslayıp sevdiği bir oyuncağını yukarıdan gösterip almasını isteyin ve kendinizi yavaş yavaş geriye çekin oda onu yakalamak için kendisini yürüken bualacak bir-iki adım dahi olsa attığında alkışlayın sizi sevindirdiği mutlu ettiği için ve alkışı aldığı için çabası artacaktır kolay gelsin
korkmayın sağlık problemi yoksa yürür elbetteki

benim oğlumda 16 aylık yürüdü
çünkü babsı hiç kucağından indirmedi heryere götürdü
normal acele etme yürür
peşinden koşması çok zor yürüyünce

aaa üzülmez olur muyum o kadar çok üzülüyorumki anlatamam . sürekli bu tarz konuşmalarında biir karşılığı verilmeli dedim ve kendi kendime yürümüyor diyenlere hep bu karşılığı verdim.

karşılaştırma bizim ülkemiizde çok moda karşılaştırlmadan büyümeyen bir çocuk yoktur eminim.

sabırla beklemekten başka çaremiiz yok . doktora götürdüm her şey yolunda benım yapacağım tek şey antreman yaptırmak . playskool ilk arabamı tavsiye ederim.

bebegini yuz yukari yatarken ayaklarinin altindan tutup hafifce bastirarak ittir,bir zaman sonra o senin ellerini ittirecek ileriye dogru o zaman da ayaklarini bastirmayi ogrenecek,bebegim ile ilgili ebe bunu prova et demisti,sen de denemelisin.yani ayaginin altindan sen ittirdikce o da ayagini ittirecek ve tabanlarini kullanmayi ogrenecektir

benim oğlumda 16 aylık yürüdü
çünkü babsı hiç kucağından indirmedi heryere götürdü
normal acele etme yürür
peşinden koşması çok zor yürüyünce

he
Hepsini denedim birde bayram kalabalikti herkes elinden tuttu yuruttu bu arada arabayida aldim birazcik gelisme var umarim yurur herkese tesekkurler

allah sağlıklı ömürler versin çocuklarımıza
hiç üzülme canım benim oğlumda geç yürüdü doktora götürdüğümüzde doktor güldü bişey yok merak etmeyin demişti
sana şunu söylemeliyim çocuğun hakkında kim ne derse desin takmamayı öğren yoksa başedemezsin
kaynanalar nedense hep torunlarının eksik taraflarını görüyorlar
benim oğlumda geç yürüdü ama erken konuştu bülbül gibi inanılmaz kelime hazinesi vardır
ama ne var yani 1 kerecik demediki maşallah ne güzel konuşuyor demedide
yürümeye başlayana kadar demediğini bırakmamıştı sürekli laf vurdururdu
yok bu çocuğun bacakları güçsüz yok güneş almamış yok d vitamini eksikmiş neler neler demişlerdi
boşveeeerr
böyle yapmazsan kendini çok üzersin bunu sakın unutma
hep çocuğun eksik taraflarını görürler hiç güzel huylarını öğrendiklerine bişey demezler bunu bilirim ben
benim oğlum normal yaşıtlarından boyu çok uzun ilerliyor doktorumuz her defasında bunu söylüyor
ama gel görki kimse aa boyu uzamış demezde ayyy zayıflamış yazık derler

önemli olan sağlıklı olmasıdır sen bebeğinle mutlu keyifli zaman geçirmeye bak gerisinide salla gitsin

Son düzenleme:
bu kayinvalideleri anlamak mumkun degil gercekten,sanki cocuk sizin cocugunuz da onlarin torunlari cani kani degil gibi.Herhangi bir kusuru olsa nerdeyse memnun olacaklar havalrinda ve bu herkesin canini sikabilir dogal olarak.Benim kayinvalidem de en basindan beri ayyy emmiyor mu,ayyy donmuyor oturmuor mu,aaa ek gida almiyor mu vs vs...ve hatta 7 ayllik kizimin ayak ucuna bastigini gorunce ayy otistik mi acaba demisti :)) saka gibiler takmamaya calis

mrhb benimde oğlum onaltıncı ayını bitirmek üzere ve yürümedi daha, şimdiye kadar dile getirsemde fazla takmıyordum ama son zamanlarda bu duruma canım çok sıkılıyor rüyalarıma bile giriyor.elimizden tutup yürüyor ama bıraktığımız anda oturuyor bide her gören daha yürümedimi deyince hepten bozuluyorum.ne yapmalıyım gelçekten bilmiyorum bu korkusunu nasıl yenebiliriz tecrübesi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…