Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
15 yaşında ilk kez ve yalnız ABD seyahati için önerilerinizi bekliyorum
- Konu Sahibi Ntdt
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 25 Ağustos 2014
- 6.767
- 8.892
- 448
Pasaport kontrolünden geçerken gereken tüm evrak yanında olsun, el çantasına birer kopya koyun. Kuzenlerin davet mektubu, sağlık sigortası, dönüş biletinin çıktısı vs. Vize için gereken evrakın hepsinin bir kopyası olsun.
Kızınıza bu yaşta böyle bir deneyim yaşatmanız güzel, kendi başına iş halletmeyi deneyimler.
Kızınıza bu yaşta böyle bir deneyim yaşatmanız güzel, kendi başına iş halletmeyi deneyimler.
Amerika yolculuğumdan hatırladığım tek şey türbülans ve çocuklarımın kusmasıydı. Elimdeki poşetleri atmak için bile 3 saat bekledim çünkü çok şiddetli sallıyordu ,yerimden bile kalkamadım. Kızınızı bu konuda bilgilendirin ve mutlaka mide bulantısı önleyici ilaç alsın yanına. Benim tatildeki 3 günüm mide bulantısoyla geçmişti iyi tatiller diliyorum kızınıza
- 4 Temmuz 2016
- 3.335
- 10.502
- 208
Ne güzel yazmışsın :) annelik kaygılarını bi kenara bırakıp çocuğuna bu fırsatı tanıman çok hoş,Çok teşekkürler.Bütün isteğim şimdiden seyahati sırasında aksaklık yaşatmamak adına tedbirler almak.önerileriniz bu anlamda benim için çok değerli.Bu seyahat eminim ki ona çok şey katacak.kişisel kaygılarımla onu daraltmak istemiyorum.yoksa bu zamanda evden çıkartmamak lazım neredeyse.bizleri hiç üzmeyen kızımıza anı biriktirme şansı verdik.umarım keyifli bir seyahat olur
güle güle gitsin güle güle gelsin
- 16 Haziran 2016
- 570
- 643
- 18
- 39
- 17 Mayıs 2010
- 4.224
- 14.070
- 408
Uzun bir yolculuk, bence mide bulantisi icin ilac alin ucaga binerken ve inmeye yakin icsin zira bazen felaket salliyor ve midesi alt ust olabilir.Ote yandan THY sirasindayken Amerika ekstra guvenlik istedigi icin bir gorevli gelip " valizinizi kendisiniz mi hazirladiniz, yaninizda baskasina ait birseyler tasiyormusunuz gibi" sorular soracak, hayir yok desin gecsin. Amerika'da kalacagi yerin adresini soracaklar, onu yaninda bulundursun. Ote yandan ucakta bir sey olmaz, sadece uzun bir yolculuk o kadar. Indikten sonra vize kontrolunu gectikten sonra geriye bir sey kalmiyor valizi alacak sadece. A unuttum, ucagin icinde "custom form" diye bir sey dolduracak yaninda kalem olsun. Amerika'ya yas meyve sebze, tohum, et urunleri falan sokmak yasak, bunu ucakta verilen custom form da belirtmek zorunda. Yaninda kuru gida varsa, ya da lokum belirtsin. Gereksiz esya yuklemeyin ugrasmasin, olur biter, rahat seyler giysin bir de. Simdiden iyi yolculuklar, tebrikler size harika bir is yapmissiniz, cok guzel bir deneyim olacak onun icin ve gittigi yer de cok guzel:)
- 10 Kasım 2015
- 2.900
- 3.258
- 53
- 23 Ağustos 2012
- 49.905
- 1
- 231.580
- 798
- 16 Aralık 2011
- 13.791
- 13.671
- 498
aa anladım yolculuktan bişey olmaz yahuYolculukta tekbaşına.Orada kuzenlrrimin yanında olacak onlar alandan alacaklar.malum yol uzun alan ve uçağa dair tavsiyeleri rica ederim
güvenlidir gayet :)
- 12 Ocak 2015
- 6.013
- 10.920
- 198
bu şansı onlara vermek lazım inanın çok işe yarıyor sadece gezme tatil değil birçok yeni durumla karşılaşıyorlar kendilerine olan güvenleri artıyor yeni insanlar yeni hayatlar tanıyorlar keşke bizede zaöanında bu fırsatlar verilseydiBen 15 yaşımda keçiörenden kızılaya gidemezdim(Ankara yı bilenler anlar)kızınız çok şanslı. Düşünüyorumda sanırım ben kızımı bu yaşta gönderemezdim.
*custom formu önceden araştırıp ne yazacağını öğretin bence, İngilizcesi yeterli değilse zorlanabilir.
*pasaportuna çok iyi sahip çıksın, kaybolması büyük sorun.
*abd girişinde pasaport polisine ne söyleyeceğini de önceden çalışsın, niye geldin, nerede kalacaksın gibi sorular soracaklar, davet mektubunu elinde hazır bulundursun.
*ben de tek başıma elimde 2 valizle abdye 1 yıl boyunca yaşamak için gitmiştim. şimdi düşününce ne cesaret diyorum ama çok iyi bir hayat deneyimi oluyor.
*pasaportuna çok iyi sahip çıksın, kaybolması büyük sorun.
*abd girişinde pasaport polisine ne söyleyeceğini de önceden çalışsın, niye geldin, nerede kalacaksın gibi sorular soracaklar, davet mektubunu elinde hazır bulundursun.
*ben de tek başıma elimde 2 valizle abdye 1 yıl boyunca yaşamak için gitmiştim. şimdi düşününce ne cesaret diyorum ama çok iyi bir hayat deneyimi oluyor.
- 23 Haziran 2016
- 1.024
- 821
- 38
nesi guzel ki şu abd nin ..Birinden duydum cocugunu aynen bu yaslarda abd tatile gondermiş cocuk trye dondugunden beri mutsuzmuş o kadar begenmiş yani
yahudi dolu hepsi o kadr..
ben oyle ulkeler gordum ki amerikaya on basar..
bizim ulkemiz avrupa meraklisi yok fransa yok italya..
esas gidilecek ulkeler uzakdiguda cennet ulkeler var..
insanlari mutavazi kibar...
- 24 Ocak 2014
- 16.691
- 9.728
- 248
- 32
Merhaba,kızımı sömestr tatilinde abd'ye gönderiyorum.Yolculuk için ,havaalanı ve uçak için neleri gözden kaçırmamalıyım ...deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşabilirmisiniz.
Merhaba ben 16 yaşımda İngiltere'ye dil kursuna gitmiştim ilk defa yurtdışına çıkmıştım epey de ağlamıştım
Ama ben yaşıtım kuzenimle gittim öyle iyi oldu zira orda bisikletle kaza geçirdim, ambulans ile hastaneye kaldırıldım ve bir sürü dikiş atıldı kuzenimle olmak faydalı oldu
Sağlık sigortası yaptırın yani mutlaka
..sonradan okudum orada akrabalarınız varmış ben annemle babama çok tşk ediyorum beni yurtdışına gönderdikleri için bence harika bir deneyim ben bir de 18 yaşımda İrlanda ya gittim dil okuluna
Çok iyi oluyor annen baban olmadan ayaklarının üzerinde durmaya çalışıyorsun
Yemek yaptım, market alışverişi yaptım, ne bileyim çamaşır yıkadım (makinede ama olsun), tek başına dil okuluna gidip gelmek bile bir hayat tecrübesi biniyorsun otobüse öyle nerede duracak nerede ineceğim doğru otobüste miyim:)), tamamen ingilizce sinemaya gitmek:), orda gezilere katılmak fln
Çok güzeldi ya gerçekten
Havaalanı için mesela işte uçağa alınması yasak şeyler var bir de valizi çok ağır olmasın ordan oraya taşımak gerçekten zor süre kısaysa el valizi alsın sadece bagaja vermesine gerek kalmaz uçak içindeki el bagajı koyma yerine koyar hiç öyle beklemesine gerek kalmaz valizini uçaktan iner gider hemen yoksa valiz beklemek fln 1 saat sürüyor
Abd yolculuğu çok uzun zorlanabilir biraz
Aktarmalı olacaksa diğer uçağa sakın geç kalmasın bilirsiniz siz de uçak kalkış saatinden yarım saat önce fln kapılar kapanır
Check in i online yapın sıra çok olur belki yetişemezsiniz check in en erken kalkış saatinden 24 saat önce açılıyordu yanlış hatırlamyorsam
Çok sık wc ye giden bir tip ise (benim gibi) cam kenarı değil koridor tarafına otursun ve tuvalete yakın olsun
Son düzenleme:
- 12 Ocak 2015
- 6.013
- 10.920
- 198
hiç işte saçmalıyoruznesi guzel ki şu abd nin ..
yahudi dolu hepsi o kadr..
ben oyle ulkeler gordum ki amerikaya on basar..
bizim ulkemiz avrupa meraklisi yok fransa yok italya..
esas gidilecek ulkeler uzakdiguda cennet ulkeler var..
insanlari mutavazi kibar...
isteyen uzakdoğuyada gitsinde sizin yahudilerle ne probleminiz var bir yahudi şimdiye kadar size zarar verdimi