15 haftalık hamileyim ama yanlızım :(

Junkel

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2012
50
0
86
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

5 yıl önce almanyadan türkiyeye geldim 4 yıldır evliyim. Ailem almanyada. Eşimin aileside bize oldukca uzakda ayrıcada cok ilgisizler.
Burada cok fazla arkadaş çevreside edinemedim. Bütün günüm evde yanlız geçiyor akşam olsunda eşim gelsin diye bekliyorum.

Ailemlede aram cok ii sayılmaz annem kırk yılda bir arar daha cok kendini düşünür ... cok yanlız hissediyrum kendimi.
Ne bir yemek yapanım var nede canın birşey istiyormu diye soranım ;( üzülüyorum ...

uzulme canım bende senın gıbı gurbetteyım ne guzel hamıle kalmıssın benım yalnız gecırdıgım zamanlarda bebısımde olmuyodu kımseler bılmeden tedavılerde doktor kapılarındaydık bır bebegım olsa kımseyı takmam dıodum sukur allah verdı sımdı varya hangı gundeyız ayın kacı aksam nasıl olmus su gıbı gecıor zaman bebısın olsun senınde ole gecer allah senı yalnız bırakmamıs bak benım esımın aılesıde ılgısız bana cok cektırıolar uzak olmama ragmen yakın olsak kımbılır noeolur bence en ıyısı uzak olmak dusun bı yakın olsan hıc bıtmez sıkıntın bebısıne sevın dua et cok sanslısın bence ya bebısınde olmasaydı

Seni cok cok cok iyi anlayabiliyorum..

Bende ailemden cok uzakta yasiyorum..

Ama ne mutlu ki bebek bekliyorsunuz.. Insaalah kucaginiza da alirsiniz..

O geldikten sonra zaten insanlara eskisi gibi ihtiyac duymayacaksin cunku kendi ailene sahip olacaksin..

Bende hamileydim ve bebegimi kaybettim.. BU surecte esimde vardi tabiki yanimda ama yalnizdim... Boylesi bir yalnizlik daha kotu emin ol..

Sen bebegine emin ol.. onun icin yetistir kendini.. kitaplar oku.. Faydali programlar izle... Cocugunu dusun..

Zamanla cevrende olur arkadaslarin da olur..

Bebegine odaklan sen

Allah hiç kimseyi bu yolda yarıda bırakmasın çok zor gerçekten ben de 2 defa bebeğimi kaybetme noktasına geldim şu an 24 haftalık hamileyim ve hiçbir sorunumuz yok şükür.

Üzme kendini canım bende senin gibi almanyadan türkiyeye geldim hamileyken benimde yanımda kimse yoktu ama bebeğim her zaman benimleydi bpşver başkalarını düşünme sen kendini ve bebeğini düşün şimdi alşahın izniyle bebeğin dünyaya geldikten sonra inan onda başka birşey düşünmeye vaktın olmıcak.. Annenlerde bebek geldikten sonra birde gördükten sonra yelkenler iniyor torunun tadi farklı oluyor benim ailemde öyle oldu sen canını sıkma kendine uğraşıcak bişeyler bul kedine ve bebişine dikkat et

çok iyi anlayabiliyorum çünkü bende ailemden uzaktayım.bu yüzden yanlızlıktan ve korkudan çocuk yapmaya cesaret edemedim.evliliğimin ilk senesinde sürekli evde oturup ağlardım tek başıma sonra bu böyle olmaz dedim ve hemen kendime bir iş buldum biraz değişiklik, çevre ve sorumluluk yanlızlığımı unutturdu .Ve 5 yıl aradan sonra ancak kendimde cesaret bularak bebek yapmaya karar verdim.şu an 21 haftalık hamileyim ve hala çalışıyorum. inanıyorumki bu çocukla beraber bütün hayat değişecek.
Sende moralini yüksek tutki bebeğinin moralide yüksek olsun o dünyaya gelince yanlızlığını düşünecek vaktin bile olmayacak.

çok tşk ediyorummm hepinizee moral verdinizz bana )
buna o kadar cok ihtiyacım var ki şuan.. hamile olanar bilir ne kadar hassas bi dönem olduğunu
bide üstüne yanlızlık eklenince

allahım inşallah bütün hamilelerin bebeklerini kucaklarına almayı nasip eder ...

Haklısınız belkide bu bebek benim hayatımı değiştirecek, yanlızlığımı unutturacak bana .. herşeyin hayırlısı umarım daha kötüye gitmez hayatım (karamsar) .....

canım benim... seni duygusal gebe seni :)))
allah kolaylıkla ve sağlıkla kavuştursun bebeğine, kucağında gör yavrunu sağlıkla...

ben de yalnızım. istanbuldayım. kimsem yok. eşimden başka kimsem yok etrafımda. sabahtan akşama evde sıkıntıdan patlardım eskiden. yeni evliydik, can sıkıntısından sürekli halı kilim silerdim, her gün cam kapı silip temizlik yapardım. boş boş sıkıntıdan patlardım evde. kimsecikler yoktu.

sonra bebeğim geldi. şimdi 2 yaşında kızım. şu 2 sene nasıl geçti.. ne zaman akşam, ne zaman sabah... bugün ayın kaçı.... dünyada neler oluyor... hiç haberim yok. ilgilenmiyorum da zaten.

artık kızım var, yalnız değilim. oturup dedikodu yapıyoruz. ''bi kahve yap da dedikodu yapalım annecim'' diyor bana :))

üzme kendini. çok şükür, allah meleğini göndermiş göbüşüne... sen ona iyi bak, kendini üzme. kimseye de takılma. boşver, kimse olmasın etrafta. birileri olup, rahatsız olacağına, bırak yalnızlığın tadını çıkart :))
bebeğin için hazırlık yap. oku bol bol.... örgü ör mesela... bişeyler ör, bişeyler dikmeye çalış... uğraş işte :)) ne zevkli bi hazırlıktır bu bebek hazırlığı, keyfini sür bol bol...

Ayyy canım benim Üzülme canım eminim çok güç bi durumdur ama bak en azından seni seven yanında olan bir eşin var herşeyden önemlisin bir bebeğin olcak. Allahım herkese nasip etmiyor.Hem morleini yüksek tutmaısın 1 can daha taşıyorsun Eminim bebeğin olunca hayatınıza bambaşka tadlar çok farklı hazlar gircek şimdi üzülmeyi boşver ve gelecek o günü dua ile bekle ve Allahtan hep hayırısını dile canın sıkıldığında gelirsin buraya dertleşiriz bana istediğin kadar içini dökebilirsin iyi bir dnleyiciyimdir zaten kk de de çok iyi arkadaşlar dostlar var Kendine iyi davran Aşk ve Dua ile

Boşuna dememişler hamile olanlar duygusallaşır hormonlardan diye. Yazını okuduğumda yüzümde bir tebessüm oldu. Bırak tek sıkıntın bu olsun. Evinin sessizliğini dinle, çık dolaş, gez... Az kalmış bak hem bebeğine kavuşmana. O zaman da evin sessizliğini özlersin, ah bir yalnız kalsam dersin. Geçer bugünlerde. Hayatın tadını çıkar şimdi sadece.

aynen öyle, bezen ''bi yalnız kalsam, azıcık kendime zaman ayırabilsem'' diyorum şimdi. sürekli bi seslilik evde, sürekli bi gürültü-dağınıklık....... bazen sessizlik istiyorum hakikaten. yalnızlık istiyorum.
tuvalete bile yalnız gidemiyorum. o derece yapışık yaşıyoruz kızımla.

her dönemin getirisi, her dönemin şartları, kendi içinde güzel aslında. tadını çıkartmayı bilmek lazım. keyif almayı bilmek lazım. hayatı keyifle yaşamak lazım... hele hele gebelik kadar özel ve zevkli bi dönem... çok büyük mucize... bir büyük mucize var içinde gebe kadının. bir melek taşımak.... ne büyük bi güzellik..... keyfini çıkartmak lazım.

ah cnm yazını okuyınca kendime acıdım valla sen yanlız değilsin senin göbüşünde beklediğin bir bebeğin var o senin yanlızlığını alıcak ,yüzünü güldürecek , evine neşe ,huzur saçıcak ama bizim o bile yok..tüp bebek tedavisi görüyoruz inş. bizimde bebeğimiz olur en kısa zmnda . çünki bende ailemden uzağım evde yanlızım bana yoldaş olabilcek bir evladım olsaydı keşke(
sen şuan hamilelğin verdiği duygusallığı yaşıyorsundur ama sıkma canını sıkılma böyle şeylere Allahım sana en güzel şeyi vermiş ....

içime su serptiniz allah razı olsunn ;o)

allah tedavi gören herkeze sabır versin, herkeze evlat nasip etsin ..
Yanlızlık allaha masus, insan paylaştıkca hafifliyor, paylaştıkca mutlu oluyor bakın burda ki paylaşım en büyük kanıtı oldu iyi geldiniz bana )

hamileliğinin nasıl geçtiğini merak eden eşinden başka kimse olmayınca, kimseyle konuşamayınca, paylaşamayanınca ağlamaklı oluyor insan... zaten hassas ilgi bekliyor herhalde ...

Bana lutfen birileri mesaj atabilir mi ben burayi anlamadm fazla ve k9nusmam gereken bi konu var lutfen anne adaylari bana doner misiniz ???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…