15 haftalık düşük yapanlar ...

yarengl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2022
4
2
1
31
15 haftalık düşük yaptınızmi ne hissettiniz riskli bir gebelik için soruyorum nasıl anlarım ne hissederim çok korkuyorum sonrası ne oluyor Allahm herkesin yarmcimcisi olsun kimsenin kucağını boş brakmasn.🤲🏻

15 haftalık düşük yaptınızmi ne hissettiniz riskli bir gebelik için soruyorum nasıl anlarım ne hissederim çok korkuyorum sonrası ne oluyor Allahm herkesin yarmcimcisi olsun kimsenin kucağını boş brakmasn.🤲🏻
Allah korusun kötü düşünmeyin benim 21 haftalık kaybım var öyle kolay kolay düşmüyo yani kolay dediğim bildiğin doğum gibi olur anlaman imkansız 12 haftalıkken çok yoğun kanamam olmuştu bende doktora sormuştum o söylemişti 12 haftadan sonra normal doğum gibi oluyo diye

Merhaba
öncelikle çok geçmiş olsun. ve hiç kimsenin hamileliği bir olmaz bunu bilerek oku lütfen yazdıklarımı olur mu. dua et bütün hamileliği kanamalı geçip sağlıklı doğuranda var unutma. SAKIN strese girme.

ben 14 haftalık düşük yaptım. 12. haftada şiddetli kanama başladı. iğne ve fitil verildi. 2 hafta boyunca sadece tuvalet için yataktan kalktım. başlarda ağrım sızım yoktu ama düştüğü günün akşamı adet ağrısı gibi kasıklarımda sabaha kadar ağrı oldu. sabah doktora gidecektim son bir kez tuvalete gidiyim dedim. ve tuvaletimi yaparken bebeğimi gördüm. 14 haftalık bebeğin artık kolları bacakları başı varmış bu kadar belirgin olacağını düşünmemiştim hiç. Ben evde düşük yapmış oldum yani.
Sonrasında hastane süreci başladı tabi. 14 haftalık büyük olduğu için mecburen kürtaja aldılar. ben istanbul zeynep kamil hastanesine gittim ama şimdiki aklım olsa borç falan bulup buluşturup özele giderdim. çok çektirdiler. kürtaj sonrası kanamam 3 ay sürdü normalde 3 haftada bitmesi gerekiyodu. her kontrole gittiğimde sorun yok sorun yok diyip gönderdiler taki özel hastane doktoru benden rahim filmi isteyene kadar. rahim filmini çektirdim ve rahmimin kalp şeklinde olduğu ve kürtaj sonrası parça kaldığı tespit edildi. hemen özel bir doktor bulduk Allah ondan razı olsun.
kalp şeklinde rahmimi 30.09.2022 de düzeltti içerde kalan parçayıda aldı. ve ben 2 ay sonra tekrar hamile kaldım :) şuan 9+4 günlük hamileyim Rabbime Binlerce Kez Şükürler Olsun.

Demem o ki SAKIN SAKIN üzülüp kendinde bir sorun arama. herşeyin bir zamanı ve sebebi var Rabbim zamanı ne zamansa o zaman sağlıkla versin. Hiç düşük olmayacakta olabilir sen dua et kendini yorma ve bekle

3 aylıkken kalbi durmuştu suyu azdı. O sebeple kürtajla alındı ilk bebeğim. İstiyorduk eşim kalp sesini dinlemek için aramıştı gurbette doktor kalbi durmuş dedi. Aslında bunu hissettim yani kötü bşy olduğunu gitmedim doktora. Kayınvalide zorla götürdü öyle öğrendik. Bu sadece benimle değil tüm geniş aileyi üzmüştü herkes istiyordu çünkü. Büyük üzüldük. Neyse sonrasında 2 sağlıklı çocuk doğurdum hatta şimdi kızım beni çağırıyor :)

Merhaba
öncelikle çok geçmiş olsun. ve hiç kimsenin hamileliği bir olmaz bunu bilerek oku lütfen yazdıklarımı olur mu. dua et bütün hamileliği kanamalı geçip sağlıklı doğuranda var unutma. SAKIN strese girme.

ben 14 haftalık düşük yaptım. 12. haftada şiddetli kanama başladı. iğne ve fitil verildi. 2 hafta boyunca sadece tuvalet için yataktan kalktım. başlarda ağrım sızım yoktu ama düştüğü günün akşamı adet ağrısı gibi kasıklarımda sabaha kadar ağrı oldu. sabah doktora gidecektim son bir kez tuvalete gidiyim dedim. ve tuvaletimi yaparken bebeğimi gördüm. 14 haftalık bebeğin artık kolları bacakları başı varmış bu kadar belirgin olacağını düşünmemiştim hiç. Ben evde düşük yapmış oldum yani.
Sonrasında hastane süreci başladı tabi. 14 haftalık büyük olduğu için mecburen kürtaja aldılar. ben istanbul zeynep kamil hastanesine gittim ama şimdiki aklım olsa borç falan bulup buluşturup özele giderdim. çok çektirdiler. kürtaj sonrası kanamam 3 ay sürdü normalde 3 haftada bitmesi gerekiyodu. her kontrole gittiğimde sorun yok sorun yok diyip gönderdiler taki özel hastane doktoru benden rahim filmi isteyene kadar. rahim filmini çektirdim ve rahmimin kalp şeklinde olduğu ve kürtaj sonrası parça kaldığı tespit edildi. hemen özel bir doktor bulduk Allah ondan razı olsun.
kalp şeklinde rahmimi 30.09.2022 de düzeltti içerde kalan parçayıda aldı. ve ben 2 ay sonra tekrar hamile kaldım :) şuan 9+4 günlük hamileyim Rabbime Binlerce Kez Şükürler Olsun.

Demem o ki SAKIN SAKIN üzülüp kendinde bir sorun arama. herşeyin bir zamanı ve sebebi var Rabbim zamanı ne zamansa o zaman sağlıkla versin. Hiç düşük olmayacakta olabilir sen dua et kendini yorma ve bekle
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun 😔

Benim bebeğimde sıvı azalması vardı sonra hiç kalmadı, malesef hastanede 13+6 haftalıkken düşük yaptım. Ayrıntı vermek istemiyorum çünkü ben de senin gibi cevaplar aradım, ararken türlü türlü dertler öğrendim. Hastanede suyunun az olduğunu dolayısıyla şansının az olduğunu söyledi dr, sonra hayatımda hiç görmediğim bir stres yaşadım. Olacak mi olmayacak mi, ev işi yaptım ondan mi böyle oldu, ilaçlardan mi oldu, doktor hatası mı vs vs sebep arayıp durdum. Zamanı geri alabilsem herşeyden önce stresi def ederdim kendimden. Şu an sadece diyorum ki daha ferah olsaydım takmasaydım sonuç farklı olur muydu? Çünkü artık strese girecek ota çöpe canımızı sıkacak lüksümüz yok. Ne öncesinde ne sonrasında.
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun 😔

Ben de iki gün önce 12 haftalık ilk bebeğimi kaybettim. Henüz ctesi kontrole gitmiştik her şey yolundaydı. Bu haftaya kadar da en ufak sancı lekelenme olmamıştı. Bir anda hafif kahverengi leke oldu akşama doğru doktoruma söyledim yarın gel bakalım dedi. Aradan 3 saat geçti tuvalette aniden şiddetli kanamayla bebek de düştü resmen gördüm o halini çok kötüydü. Kanamam çok şiddetli diye yakındaki bir hastaneye gittik kürtaja aldılar plesanta ve bazı parçaları içeride kalmış alındı. Yani her şey yolundayken sebebi neydi diye kendi kendimi yiyorum resmen. Bir de 5 cm e yakın rahimin arka duvarında miyomum vardı. O mu sebep oldu bebek mi sağlıklı değildi benim mi hatam oldu kafamda sürekli bu sorular dolaşıyor. İlk gebeliğimde 1,5 sene uğraşın sonunda olmuştu çok üzüldüm

16 haftalık bebeğimi kaybettim ben de. Hiç bir sorun yoktu, her şey iyi ilerliyordu, tarama testleri güzel çıktı, cinsiyetini öğrendik, sonraki kontrolde kalbinin durduğunu öğrendik ne yazık ki.. Hiçbir neden de bulamadık.. Ben hala düşünüyorum ağır mı kaldırdım, temizlik yaptım ondan mı, ters falan mı yattım kendimi suçlama listem uzar gider.. Allah kimseye yaşatmasın.. Siz de güzel düşünün sağlıkla alın kucağınıza inşallah

Back
X