15 aylık bebeğimin yürüme sorunu

gulendam_34

inanmak yolun yarısıdır :)
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2012
15.317
18.055
498
Selam kızlar kardeşimin bebeği ile ilgili bir sorun. Belki bir bilen vardır diye buraya da yazayım dedim.. Lütfen konum taşınmasın

Kızım yakında 15 aylık olacak. 12 aylıktan beri yürüyor ama hala kendi haline bırakamıyoruz. Çünkü 2 dk dalmış olsam bile çok dengesiz bir şekilde düşüyor. 3 aydır hiçbir ilerleme olmadı hala aynı. Kendi halinde dört adım atsa beşincide sallanmaya başlıyor.artık bir problem olduğunu düşünmeye başladım.emekleme ve sıralama da yok bu arada. Oturduğu yerden kalkamıyor. Tek yapabildiği acemice yürümek. Oturtsam yerde kendi halinde de durmuyor sürekli yürümek istiyor. 3 aydır peşinde dolaşmak gerçekten çok yoruldum. Etrafında böyle olup sonra düzelen var mı ne yapmam gerekir

Acele etmeyin zamanı gelince kendi başına yürür. Her bebeğin gelişimi farklıdır.
benim kızım 8 aylıktan itibaren sıralıyordu ama 16 aylık olunca ilk adımlarını attı.

ilk adımını attıktan sonraki 3 ay hiç yürümedi. elimizden tutup gezmeye bayılırdı ama kendi başına hiç yürümüyordu.elinden zorla tutturur saatlerce dolaştırmaktan belimiz kopardı.

İlk adımdan 3 ay sonra koştu resmen.hem de düşüp kalkmadan.

Zamanla yürür elbet ama içiniz rahat etmesi için bir doktora götürün yine de.

çocuğun gezindiği alanlarda güvenlik önlemlerinizi alın sonra da peşinde dolanmayı bırakın. düşe kalka öğrenecektir. her düştüğünde dibinde iseniz ve kaldırıyorsanız tembellik yapıyor olabilir.
küçük çocuk ne anlar demeyin çakal ötesi oluyorlar. bende de var bi tane mini çakal ordan biliorm..

zaten güvenliksiz bişey yok ama nasıl anlatsam tam yürüyor küt diye koltuğun kenarına düşüyor
hani o kadar dengesini sağlayamıyor ki kendi haline bırakamıyor kardeşim

işte bizim kızda sıralama ve emekleme olmadı
emekleme kasları geliştiriyormuş dizleri falan kuvvetlendiriyormuş

haklısınız

tabanında düzlük var mı bilmiyorum
yalnız doktora sormuşlar çocuk doktoruna dalga geçmiş manken gibi mi yürüyecek demiş
görmeden anlamıyorlar diyor kardeşim

hiç yürümese bazı çocuklar geç yürür dicem ama dediğin gibi yürüyor ama devam etmiyor bi doktor kontrolü iyi olur. tahminim bir şey çıkmaz tembelliktir ama yine de göstermekte fayda var.

hiç yürümese bazı çocuklar geç yürür dicem ama dediğin gibi yürüyor ama devam etmiyor bi doktor kontrolü iyi olur. tahminim bir şey çıkmaz tembelliktir ama yine de göstermekte fayda var.
haklısınız
olmazsa bir çocuk nöroloji ye göstersin kardeşim

işte bizim kızda sıralama ve emekleme olmadı
emekleme kasları geliştiriyormuş dizleri falan kuvvetlendiriyormuş
Bazı bebekler emeklemeden,sıralamadan yürüyor sizin bebiş de öyleymiş.bacak kasları güçlenene kadar elinden tutarak yürütün bol bol antenman yapmış olur.
Annesi yada babası küçükken nasılmış acaba?Ben çok erken yürümüşüm eşime sorardım bilmezdi. kayınvalideme sorardım oğluna toz kondurmamak için hatırlamıyorum derdi.bu yazın dayısı ve komşularından öğrendim ki kızım babasına çekmiş.
Bacaklarına kremle hergün yumuşak masaj yapmak da bacak kaslarının güçlenmesine yardımcı olabilir.
Sağlıkla yürüsün,sağlıkla büyüsün inşallah.

Kesinlikle doktora goturun kaslarimda ayaklarinda hatta kulaginda bile problem olabilir dengesizlik yapiyor olabilir.

Umarim birseyi yoktur ama tedbir almak gerek.

amin inşallah
annesi yani kardeşim 9 10 aylıkken yürümüş babasını bilmiyorum
güzel öneriler.. teşekkürler

zaten güvenliksiz bişey yok ama nasıl anlatsam tam yürüyor küt diye koltuğun kenarına düşüyor
hani o kadar dengesini sağlayamıyor ki kendi haline bırakamıyor kardeşim
Daha çok küçük değil mi yürür yavaş yavaş çok evham yapıyorsunuz bence.

Daha çok küçük değil mi yürür yavaş yavaş çok evham yapıyorsunuz bence.
annelik işte :)
şöyle bir durum var çevremizde gördüğümüz bebekler nasıl diyim böyle güçsüz değillerdi yeğenim gibi
yeğenim dengesini sağlayamıyor gibi
o yüzden evham yaptık

annelik işte :)
şöyle bir durum var çevremizde gördüğümüz bebekler nasıl diyim böyle güçsüz değillerdi yeğenim gibi
yeğenim dengesini sağlayamıyor gibi
o yüzden evham yaptık
Annem bana 3 yaşına doğru yürüdün derdi. Hatta korkmuş bu kız yürümiycek mi diye tembelmişim biraz. 2 yaşına kadar yolu var. Annelik dediğiniz gibi insanı biraz evhamlı yapıyor. Yürür inşallah kuzucuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…