• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 15 aylık bebeğimin uyku düzeni yok lütfen yardım edin

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

farsena

Nirvana
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2008
36
0
611
Aksaray
15 aydır hayat işkenceye dönüştü uykusuzum her gün uyumuyor uyusada en fazla 2 saat sonra hiç uyumamış gibi uyanıyor doktora götürdüm kaç defa bi sorun yok dedi banyo yaptırıyorum yatmadan gene değişmiyor çalışıyorum beynim duracak artık yorgunluktan böyle bi sorun yaşayan oldu mu ne kadar daha devam edecek ne gece ne gündüz düzenli yumuyor yarım saat uyursa 40 kez başına gidiyorum hasta değil çok neşeli her zaman gülüyor

arkadaşım emziriyor musun? benm oğlumda böyle uykusuzdu.çıldıracak gibi olurdum.Ama emzirmeyi bıraktıktan sonra kendiliğinden düzene girdi uykusu

diş sıkıntısı felan olabilirmi yoksa süreklimi böyle .Valla seni çok iyi anlıyorum benımde kızım 13 aylık diş döneminde 2 hafta resmen canımızı okudu .Şöyle kesintisiz uyumuyo gözler yumuk ağlıyo burnumuzdan geldii.Çok şükür dişleri patladıda biraz rahatladık.Carsaflarda sallıyoduk uyusun diye allah herkese sabır versin uykusuzluk cok kötüüüü

benim bebeğimde 12 aylık doğduğundan itibaren uyku düzenimiz yok geceleri abartısız 15 20 kez uyanıyor gündüzleride 40 dk uyuyor.Ne yaptıysam olmadı.Sağlığıda yerinde bende bir çare bulamadım

bebeğinizin her hangi bir sağlık problemi olmadığı kesin ise;
Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler - Gün Yayıncılık isimli kitabı okumanızı tavsiye ederim. uyku sorununa en etkili çözümleri sunmuş. ben çok faydasını gördüm.
bu konulara vakit ayırıp, kitap karıştırmak en iyi fikir.

bebeğinizin her hangi bir sağlık problemi olmadığı kesin ise;
Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler - Gün Yayıncılık isimli kitabı okumanızı tavsiye ederim. uyku sorununa en etkili çözümleri sunmuş. ben çok faydasını gördüm.
bu konulara vakit ayırıp, kitap karıştırmak en iyi fikir.

Canım kitaptan biraz bilgiler aktarırmısın acaba? benim oğlum 5.ayını doldurdu gündüzleri 3-4 kez uyuyor ama 30 dak..1 saat uyuduğunu bilmem..ek gıdalarada geçtik halen aynı..geceleride saat başı kalkıyor..bende öldüm bittim işede başlıcam yakında nasıl olcak bilmiyorum..benim oğlumda emiyor memeyede çok düşkün..yemesindede bi sorun yok..gelişimi neşesi gayet iyi.bende dr a götürdüm bişey çıkmadı..bişeyde söylemiyolar..böyle deyip gönderiyolar insanı..bende banyosunu yatmadan önce yaptırıyorum o gün az bişey daha iyi uyuyor ama sonra yine saat başı kalkmalar başlıyo..bi çare yaa..15 aylık bebeği uyumayan arkadaşı okuyunca moralim dahada bozuldu :(( bende gün sayıyorum 6 aylık olunca veya yaşında değişir diyolar çünkü genelde..şimdi böyle okuyunca ümidim kırıldı:(((

aynı sorun bende de var bir buçuk aylık henüğz ama saat başı uyanıyoruz gündüz de uzun uyumuyor kafamı taşıyamıyorum artık önceden böyle deildi düzenliydi

benim bebeğimde 12 aylık doğduğundan itibaren uyku düzenimiz yok geceleri abartısız 15 20 kez uyanıyor gündüzleride 40 dk uyuyor.Ne yaptıysam olmadı.Sağlığıda yerinde bende bir çare bulamadım
Benim küçük bey 16 aylık bizde de durum böyle doktoruyla konuşunca ''kelin ilacı olsa başına sürer benim kızda uykuyu sevmiyor 'dedi neticede malesef yapacak birşey yok........

bebeklerde rutin çok önemlidir. bebeği uyutmak için yapılacak en büyük yanlış onu sallamak.
ne kadar uykusuz olursa olsun bebeği sallamadan uyutun.her gün aynı şeyleri yapın. bebeği uyutmak için farklı farlı çözümleri deneyip, iyice düzenini ve huzurunu bozmayın. bebeği hava çok kötü olmadıkça her gün mutlaka temiz havaya çıkarın.
her gün uykuya gitmeden önce aynı şeyleri yapın. aynı sözleri söyleyin.
benim oğlum şu an 1 yaşında başta biz de çok zorluklar çektik. bol bol bebek bakım kitaplarına başvurdum. bu okumaların bana çok faydası oldu. diş çıkarma, hastalık, hızlı büyüme vs. dönemlerin dışında bebeğimin uykusu düzene girmiş durumda. uykuya giderken bazı şifre sözcükleri sürekli tekrarlaya tekrarlaya buna alıştı. şimdi cok cook süt içicez, uyku lambayı yaktım, bak papi uyumuş vs. deyince kapıyı gösteriyor, odasına gidiyoruz. (ben 6 aylıkken odasını ayırmıştım. başta da hiç birlikte yatmadık. nadiren sabaha karşı uyandığında yanımıza alıyorum. aslında o bile yanlış.
bebeğiniz sizinle birlikte yatıyorsa yalnızken uyku düzenini sağlamak daha güç.)
sütünü içip yan dönüyor. biraz sırtını sıvazlıyorum. bacaklarını hafifçe kaşıyorum. kendiliğinden uykuya dalıyor. bir ara uyku tulumu giydiriyordum. onu giyince uyacağını anlıyordu.
hepinize kolaylıklar diliyorum.

Back