bebeklerde rutin çok önemlidir. bebeği uyutmak için yapılacak en büyük yanlış onu sallamak.
ne kadar uykusuz olursa olsun bebeği sallamadan uyutun.her gün aynı şeyleri yapın. bebeği uyutmak için farklı farlı çözümleri deneyip, iyice düzenini ve huzurunu bozmayın. bebeği hava çok kötü olmadıkça her gün mutlaka temiz havaya çıkarın.
her gün uykuya gitmeden önce aynı şeyleri yapın. aynı sözleri söyleyin.
benim oğlum şu an 1 yaşında başta biz de çok zorluklar çektik. bol bol bebek bakım kitaplarına başvurdum. bu okumaların bana çok faydası oldu. diş çıkarma, hastalık, hızlı büyüme vs. dönemlerin dışında bebeğimin uykusu düzene girmiş durumda. uykuya giderken bazı şifre sözcükleri sürekli tekrarlaya tekrarlaya buna alıştı. şimdi cok cook süt içicez, uyku lambayı yaktım, bak papi uyumuş vs. deyince kapıyı gösteriyor, odasına gidiyoruz. (ben 6 aylıkken odasını ayırmıştım. başta da hiç birlikte yatmadık. nadiren sabaha karşı uyandığında yanımıza alıyorum. aslında o bile yanlış.
bebeğiniz sizinle birlikte yatıyorsa yalnızken uyku düzenini sağlamak daha güç.)
sütünü içip yan dönüyor. biraz sırtını sıvazlıyorum. bacaklarını hafifçe kaşıyorum. kendiliğinden uykuya dalıyor. bir ara uyku tulumu giydiriyordum. onu giyince uyacağını anlıyordu.
hepinize kolaylıklar diliyorum.