15 asırdır hiç eskimeyen, sürekli tazelenen tek kitap!

vera2020

Guru
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2009
1.315
1.864
333
50
Peki yaradanımızın bize hediye ettiği kitabı hiç merak ettik mi?

Kur’an-ı Kerim, indirilmeye başlandığından beri 15 asır geçmesine rağmen canlılığını, diriliğini, güzelliğini ve insanlara rehber olmayı devam ettirmektedir. Gaybi bilgileri bize sunmakta metafizik alanında en önemli ve en değerli bilgileri bizlerin zihinlerine aktarmaktadır.
herkesin farklı güzelliklere ulaşabileceği Kuran-ı Kerim, okumamız gereken, anlamamız gereken ve hayatımıza aktarmamız gereken ilahi bir kitaptır. Dünya ve ahiret mutluluğumuzun anahtarı kendisinde saklıdır. Bu sebeple okunmalı, manası anlaşılmalı ve hayata aktarılmalıdır."
umarım bana hak verirsiniz....
Belki hatta biraz vaktiniz varsa evinizde bir meal yok ise, internetten kuran meali açıp, herhangi bir surenin mealini okuyarak, size neler hissetireceğini burada benimle paylaşırsınız... ben mesela müddesir suresini okudugumda çok etkilenmiştim...

Son düzenleyen: Moderatör:
evet gerçekten en önemli ve en değerli kitap.kuran ı kerim deki gibi kafiye hiçbir şair tarafından yapılamaz.bu da düşünüldüğünde hem içerik olarak hemde edebi olarak muhteşem bir kitap.Aynı zamanda yol gösterici.

Tecvitlide okumasını biliyorum Kuran-ı Kerimi'i.Ve okurken müthiş huzur duyuyorum....................

Arapça okumak yanında, bir mealden Yaradanımızın bize neler söylediğini bilmek de gereklidir.
Hergün birkaç sayfa mealden okumak bile insanın çok ama çok huzurlu ve güçlü olmasında müthiş etki yapacaktır.
:Saruboceq:

ben diyanetin çeviriside olmak üzere hiç birinin çevirisine güvenmiyorum..keşke arapça bilsem..işte bu yüzden inançlarım havada kalıyor..

ben diyanetin çeviriside olmak üzere hiç birinin çevirisine güvenmiyorum..keşke arapça bilsem..işte bu yüzden inançlarım havada kalıyor..

canım hiçbir çeviri aslının yerini tutamaz ama arapça bilmediğine (ben de bilmiyorum) göre türkçe meal okuman gerekiyor. Elmalı hamdi yazır tefsiri meşhurdur ve güvenilirdir

Arkadaşlar o çevirileri yapanlar da iyi derecede arapça bilen,değerli insanlar.Dünyanın en kutsal kitabını sıradan kişilere çevirtecek halleri yok.Tabi ki arapça bilerek,anlayarak okumak gibisi olmaz.Ama biz de bilmediğimizden bu işin uzmanlarına güvenmek zorundayız.zaten yanlış olsa bile Allah kabul eder diye düşünüyorum,çünkü biz yanlış veya doğru o kutsal kitabı okumak niyetine girmişiz.Bu gibi sebeplerden okumaktan vageçmeyelim bence,elimizden ne geliyorsa onu yapalım. :1hug:

Evet eminik kardeş... çok haklısın. Ameller, niyetlere göredir. Yaradanım benim için ne yazmış, alıp inceleyip bir okuyayım, ve yap dediklerini yapıp, yapma dediklerinden kaçınmaya gayret sarfedeyim desek, hiç bizi okuduğumuza pişman eder mi? yeter ki bir merak edip biz onun bize sunduğu eşsiz ve kutsal kitabı bir okuyalım, sonra kimbilir içimizde ne açılımlar yaşatacak bize merhametliler merhametlisi yüce rabbim....
Hepinize sevgiler...:teytey:

Onlara söyle: o Kur'an iman edenler için hidayet ve şifadır. (Fussilet-44)

bence yanlış çeviriyi okumak bize hiç bir fayda sağlamaz ki sonuçta anlamak için yol göstermesi için okuyosun kendin için okuyosun başkası için değil anlamadığın harita bi işine yaramaz ama değil mi...

Elif. Lâm. MÎm.
O kitap (Kur'an); onda asla şüphe yoktur. O, müttakîler (sakınanlar ve arınmak isteyenler) için bir yol göstericidir. (Bakara 1-2)

lütfen önce yüreğine güven,kalbını bozma,ALLAH doğruyu karşına çıkaracaktır,ve ben almalının sadece yorumsuz birebir tefsirini okudum,tavsiye ederim

canım kuran arapça indirilmiş ve bütün insanlarında arapçayı mükemmel bilmeleri söz konusu değil maalesef.herkes senin gibi düşünürse kimse meal okumaz o zaman.arapçasınıda bişey anlamıyorum diye okumaz.bu nedenle bu konuda en iyi olanlara hazırlatılmış mealleri okumak hepimizin görevidir.

Rabbım aılemden razı olsun.. :Saruboceq: kucuk yaslarda tecvıtlı olarak ogrettıler Kur'an-ı Kerim okumayı.. daha sonraları annem evlendıkten sonra mealını almıs gelmıs canım benım okuyun anlayın evlılıgınızı bırbırırınıze olan yaklasımınızı tutumuzu Kur'an rehberlıgınde yapın dıyee.. okadar cok ayet ve sure varkı ..
--Meryem Suresi
--Mülk Suresi
--Kader Suresi
--Kıyamet Suresi...
etkısınde kalmamak mumkun degıl.. Rabbım Kur'an-ı hayatlarımıza yon rehber kalplerımıze huzurunu naksetsın onun yolundan ayırmasın..
:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…