*veronika*, Kadın , 34 , Ankara
Tamirci istemiyorum
Eve boya-badana işleri için gelen işçinin mala ve leğen istemesinden sonra işyerine musluk tamiri için çağırdığımız tesisatçı da "Musluk contası var mı apla?" dedi ya artık hiçbir şeye şaşırmam diyordum. Ama elektrik işi için gelen elektrikçi "gonturul galemi" isteyince gene şaşırdım gene şaşırdım. Her seferinde tamirci değil de yoldan geçen birini çağırmış gibi hissediyorum.
serdarizm, Erkek , 26 , ıstanbul
Bir kamyon gül
Sevgilime bir kamyon gül sözüm vardı. Gülmüştü söz verdiğim zaman. "ınatlaşma" dedim. Dün bir oyuncak kamyonun içini gül doldurup yolladım. Gelen mesaj da teşekkür ettiğini söyledi. Hani ince zekamın ürününün takdir edilmesi? Hani feraset? Hani asil bir davranışın ödülü? Hepsi bu mu?
surgeon, Erkek , 52 , Ankara
Benim babam var
Annesiyle evlendiğimde 4 yaşında olan "Annemle evleniyorsun ama sana baba demeyeceğim, çünkü benim kendi babam var" diyen fıstığım, 1.5 yıl "Surgeon" dedikten sonra babalığı hak ettiğime karar verip bana "baba" demeye başladığında da babasına telefon edip "Ben artık Surgeon'a baba diyorum sakın üzülme, sen de benim babamsın." demeyi ihmal etmeyerek hepimizi hayat okuluna göndermişti...
ağlayanmelek, Kadın , 30 , ıstanbul
Paranın hatrına
Yurtdışına çıkması nedeniyle kocam, maaş kartını bana bıraktı. Kayınvalidem tarafından yıllardır "gelin hanım" olan sıfatım birden "kızım" şekline dönüştü ya, ey para sen nelere kadirsin.
revise, Erkek , 33 , Ankara
Kesmece bunlar
Yoğun bir günün ardından akşam eve gidilir. Giderken marketten de çok güzel bir karpuz alınır. Kapı çalınır ve makyajını yapmış, güzel bir kıyafetle karınız karşılar. Yemek masası tüm ihtişamıyla, mumlarıyla salonda kuruludur. Aranızda evlilik yıldönümünde karısına karpuz alan benden başka bir genetik facia varsa, bir adım öne çıksın lütfen.
benli_dilber, Kadın , 32 , ıstanbul
Ağzımın suyu
"Ağzımın suyu aktı." dedikleri böyle bir şey olsa gerek. Üç keredir küçük oğlumu severken üzerine salyam akıyor. Artık nasıl bir iştahla seviyorsam?
balıktutanşaşıkedi, Erkek , 39 , Ankara
Gönlümüz zengin
7. sınıfa giden kızım karne hediyesi olarak Avrupa tatili, 1.sınıfa giden oğlum da havuzlu villa istiyor. Bu durumda ben de soyadımı Sabancı ya da Koç yapmak istiyorum. Aşağısı kurtarmaz bizi!