• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1485 kiloluk kurbanlık ’Minik’

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
SAMSUN’da büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan bir firma tarafından Kurban Bayramı için 1485 kilo ağırlığındaki boğa, 45 bin TL’ye satışa çıkarıldı. ’Minik’ ismi verilen kurbanlığın 3 yıldır özel olarak yetiştirildiği belirtildi.
Sitene Ekle
1458-kiloluk-kurbanlik-minik--6060534.Jpeg

Atakum İlçesi’nde bulunan büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan bir firma tarafından 3 yıldır özel olarak yetiştirilen simental cinsi boğa 1485 kilo canlı ağırlığı ile görenleri şaşırtıyor. Kurbanlık olarak satışa çıkarılan boğa için 45 bin TL isteniyor. ’Minik’ adı verilen boğa için 2 kişinin talip olduğu belirtilirken dev kurbanlığa özel muamele uygulanıyor.

fft16_mf6060533.Jpeg

HER GÜN BİR SAAT MASAJ YAPILIYOR

Firmanın satış- pazarlama sorumlusu Ümit Çankaya, boğanın 3 yıldır özel yemlerle beslendiğini belirterek şunları söyledi: "Bu kurbanlığımız 3 yıldır özel olarak yetiştirildi. Besici ve yemi özel. Hatta her gün bir saat özel olarak ona masaj yapılıyor. Kurban bayramı için iki tane talibi var. Şuan kesinleşmedi. Tesisimize kurbanlık almak için gelenler boğayı gördüklerinde çok şaşırıyorlar. Bazen korkanlar bile oluyor. Dışarıdan gelen insanları gördüğünde bazen sorun olabiliyor. Heybetli bir boğa olduğu için kontrol altında tutmak kolay değil." >

http://www.milliyet.com.tr/1458-kiloluk-kurbanlik-minik-/ekonomi/detay/2117372/default.htm

uuufff bir türlü vejeteryan olamadim diye, kendimi cok sucluyorum.:KK43:
Eti az tüketsem bile yinede tam birakamadik. Cok iradesizim bu konuda ne yazikki...

Ben de. Yiyorum ama acaip vicdan azabı duyuyorum. Çok üzgünüm bu konuda:KK43:

harbiden hayvan sevimli yanlız, bunu yiyeceksem görmemem lazım:confused:

dünde bi deve vardı adı cabbar mış, bence kurbanlara isim koymak çok saçma, isim koyduğun an, duygu yüklemiş oluyosun hayvana

45 bin nedir yahu ?
Hayır normal kurbanlıklar için demiyorum da bunu bu kadar parayı ete vereceğine git dağıt millet kendi kurbanını kessin.

Ne kadar et yesemde görmeseydim keşke :( neyseki fakiriz de çok fazla yiyemiyoruz

dünde bi deve vardı adı cabbar mış, bence kurbanlara isim koymak çok saçma, isim koyduğun an, duygu yüklemiş oluyosun hayvana
Bende var o kötü huy:( hemen isim takarım, sadece hayvanlara değil, kullandığımız arabalara da.
Birşey olduğunda da üzüm üzüm üzülüyorum sonra. Uzun hikaye de kısaca bir zamanlar bir koç getirdi babamlar isim koydum ve ağlamaktan içim çıkmıştı:(

Bende var o kötü huy:KK43: hemen isim takarım, sadece hayvanlara değil, kullandığımız arabalara da.
Birşey olduğunda da üzüm üzüm üzülüyorum sonra. Uzun hikaye de kısaca bir zamanlar bir koç getirdi babamlar isim koydum ve ağlamaktan içim çıkmıştı:KK43:

canım arabaya konur, evdeki bitkiye pete konurda ne bileyim 2 gün sonra mideye indireceğin hayvana isim koymamak lazım, hele çocuklar için çok üzücü olur yani

Hem isim vermiş , hem göz göze poz veriyor, hem 3 yıldır yetiştiriyor hem de adı kurbanlık :)

Maşallah. eğer bunu bize bıraksalar kesebilecek bayan var mıdır emin değilim ama bence çok cesaretli, mangal yürekli bayanlar vardır diye düşünüyorum..

Son düzenleme:
Back