• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 14 yaşındaki oğlumu nasıl zayıflatabilirim?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ayferak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2012
15
0
36
Çanakkale
Benim oğlum var 14 yaşında çok yakın bi arkadaşı var bebeklikten beri arkadaşlar oğlum 14 üne kadar ondan hep 1-2 cm uzundu ve iriydi şimdi ise oğlum 168 boyunda o 170-171 boyunda oğlum 80 kilo o 56 kilo flan arkadaşının vücut yapısıda baya iri kaslı oğlumu uzatıp nasıl zayıflatabilirim yardım ???

Benim oğlum var 14 yaşında çok yakın bi arkadaşı var bebeklikten beri arkadaşlar oğlum 14 üne kadar ondan hep 1-2 cm uzundu ve iriydi şimdi ise oğlum 168 boyunda o 170-171 boyunda oğlum 80 kilo o 56 kilo flan arkadaşının vücut yapısıda baya iri kaslı oğlumu uzatıp nasıl zayıflatabilirim yardım ???

oğlunuzu o çocukla kıyaslamayın hele de bunu oğlunuza yansıtmayın bu ergenlik çağında çok çabuk psikolojisi bozulur ...15-16 yaşına gelince lisenin son senelerinde ya da zaten üniversite çağlarında mutlaka uzayacaktır. o kilosu zaten boya gider. spor yapmaya özen göstersin arada yürüyüse çıkarın ve en önemlisi panik yapmayın mutlaka boyu çıkar tabi genetik de bir durum sizin ve babasının boyu nasıl acaba?
bu arada bazıları çabuk uzar ve sonra durur bazıları da yavaş yavaş uzar benim kardeşim de öyle yani panik yapmanıza gerek yok daha 14 yaşında...ne bu heyecan????
sakın bu endişenizi çocuğa yansıtıp onun psikolojisini bozmayın bu ergenlik çağı çok tehlikeli kendi kardeşimden biliyorum kendine güvensiz çocuklar yetiştirmeyin

Son düzenleme:
bir arkadaşımın çocuğununda aynı sorunu vardı.
aşağıda yazacağım şekilde hareket etti.

öncelikle çocuğunuzun bu durumunu çocuk doktoruna bir danışın.
ENDOKRONOLOJİ ye götürün çocuğunuzu. neden kilo alıyor bu önemli...
çocuğun gelişimi için yemeğe ihtiyacı var ama bu düzensiz yemek demek değil.

hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama

İZMİR deki çocuk hastanesinde böyle bir bölüm var.

İstanbul Göztepe SGK da çocuk endokronolojisi diye bir bölüm var.

çocuğunuzun diyet yapıp yapmayacağına en iyi onlar karar verir.

baştan tedbirli olmak iyidir.

Sayın konu sahibesi lütfen oğlunuz yada yeğeniniz (hangisi ise artık:44:) ile ilgili aynı konuyu defalarca açıp durmayınız...
Diğer konularınız yorumlara kapatılmıştır.
Bu konunuzdan devam ediniz...

Son düzenleme:
Back