14 günlük bebeğim uyuymuyor

Diamoond

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2024
8
2
26
Kızlar tecrübeli anneler yardım edebilir mi? 14 günlük bebeğim uyumuyor. Geçen hafta sariliktan 1 gece fototerapi görerek hastanede yattı çok şükür şimdi iyi ama bu seferde doğru düzgün uyumuyor. Önceden sariliktan dolayı iştahı yoktu sürekli uyuyordu. Şimdi çok iştahlı ve doğru düzgün uyumuyor. Emzirip yatiriyorum 5 dk demeden uyanıyor. Kucakta sallıyorum gezdiriyorum uyuyor yatirinca uyanıyor. Deliricem uykusuzluktan bi tavsiye verin. Ne yapabilirim. Lohusaliktan bunaldım zaten çocuğun bu durumu iyice bunaltıyor. Bu dönemi hiç böyle hayal etmemiştim.

Kızlar tecrübeli anneler yardım edebilir mi? 14 günlük bebeğim uyumuyor. Geçen hafta sariliktan 1 gece fototerapi görerek hastanede yattı çok şükür şimdi iyi ama bu seferde doğru düzgün uyumuyor. Önceden sariliktan dolayı iştahı yoktu sürekli uyuyordu. Şimdi çok iştahlı ve doğru düzgün uyumuyor. Emzirip yatiriyorum 5 dk demeden uyanıyor. Kucakta sallıyorum gezdiriyorum uyuyor yatirinca uyanıyor. Deliricem uykusuzluktan bi tavsiye verin. Ne yapabilirim. Lohusaliktan bunaldım zaten çocuğun bu durumu iyice bunaltıyor. Bu dönemi hiç böyle hayal etmemiştim.
Koymayın yatağa koynunda yatır . Yaslan arkaya yatakda yastıkla destekle öyle uyusun. Yani bebek o yenidoğan sicakligini güvenli kucağını en güzel sıcak memenin kokusunu istiyor. yepyeni bir dünya onunicin alışması memenden yaka iğnesi gibi durmali 3 ay. Sonra oda sende alışıyorsun herşey rayına girer. 14 guncuk olmuş daha Allah'ım Melek o Melek. Kendine bu durumu eziyet olarak görme eşinle paslaşın geceleri az uyumana izin versin.

Geçecek bu yorgun günler. Daha yeni doğum yapmışsınız zaten sizin hormon dengeleriniz de yerinde değil, ekstra kendinize stres yapıyorsunuz doğal olarak. Evde size yardım eden birisi varsa ona bırakın geceleri ve uyuyun. Çünkü siz dinlenemedikçe bebeğinize stresli bir anne olacaksınız. Bebeğiniz yeni emip hemen acıkıyorsa belki sütünüz yetersiz olabilir, 30 cc mama hazırlayarak bi deneyebilirsiniz. Eğer bebeğiniz mamadan sonra uyuyorsa büyük ihtimalle açlıktan uyanıyordur. İlk 4 ay bizde koyun koyuna uyuduk, suan 8 aylık kucakta uyutamıyorum. Geçecek her şey :)

Koymayın yatağa koynunda yatır . Yaslan arkaya yatakda yastıkla destekle öyle uyusun. Yani bebek o yenidoğan sicakligini güvenli kucağını en güzel sıcak memenin kokusunu istiyor. yepyeni bir dünya onunicin alışması memenden yaka iğnesi gibi durmali 3 ay. Sonra oda sende alışıyorsun herşey rayına girer. 14 guncuk olmuş daha Allah'ım Melek o Melek. Kendine bu durumu eziyet olarak görme eşinle paslaşın geceleri az uyumana izin versin.
Tam olarak ben de böyle yaptım. Üzerimde uyuyodu. Asla bırakamıyodum. Sonra yavaş yavaş yanıma bıraktım. Tabi dümdüz değil kendi alanı vardı.

Reflu yatağıyla kendi yastığınızın yanına koyun bi eliniz üzerinde olsun. Ben bir gece belki yatırabildim beşiğinde hic yatmadı. Hep yanımda yattı.

Doyduğundan emin ol, memede duruyor ama yutkunma sesi geliyor mu?
Sarılık yüzünden hastaneye gitmiş gerilmiştir güvende hissetmiyordur. Korktuğu için seni istiyor. Sarıl kokunla dursun sakinleyince zaten bir süre sonra düzene girer
İlk üç ay böyle geçecek sabretmek gerekiyor hem kendi vücudunu hem dış dünyayı anlamaya çalışıyor korkuyor tedirgin tek huzurlu hissettiği yer sensin.
Evinizin ısısı nasıl bilmiyorum ama eli kolu çok serbest olunca yeni doğanlar sıkışık geliştikleri için anne karnında sere serpe yatınca huzursuz hissediyorlar. Eviniz sıcakca tülbent veya ince bir örtü veya ortamın derecesine göre güzelce elini kolunu sarın yarım kundak gibi daha uzun uyur. Yan yatırın. Ara ara yönünü değiştirin sırtı kolu ağrır bebeğin ona da uyanır, nasıl bizim aynı yöne yatınca ağrıyorsa ınun da ağrır. Gazını mutlaka çıkarın masaj yapın. Banyo sonrası masaj yaparak kremleyin tabi oda sıcaklığını ayarlayın üşümesin. Bol bol koynunda yatır sakince konuş strese girmeden

X