• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 14 günlük bebegim icin yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bence 2 ya da 3 saatten fazla uyumasına izin verme. fırsat buldukça emzir. dediğim gibi 2 saate bir emebildiği sürece tut memede. İnşallah sütün çoğalır.
Ayrıca dediğim gibi eğer sürekli sütünle ilgili kaygı duyarsan, ne çay içersen iç yaramaz. sen sürekli tekrar et "sütüm bol bol geliyor, sütüm bebeğime yetiyor" ve gülümse:) işe yarıyor gerçekten...

cok tesekkur ederim ewt kaygılanıyorum goguslerım sutten dolayı sertlesıyordu ılk zamanlar sımdı ole olmuyor yumsak hepp:43:

napacagımı sasırdım caylardanda ıcıorum suda ıcıorum ama nafıle kesılcekmı dıe korkuyorum bugun 16 gunluk nekadarda bır emzırmelıyım uyanmasını beklemeyımmı??????

selam canım...durumumuz aynı bende 39. hafta sezeryan yaptım...hastane de ağız sütü denilen şey hemen geldi kızımı hemen emzirmeye başladım.ilk 3 gün pek bir şikayetim olmadı çünkü karnımda aldığı besinlerle sütüm olmasa da idare edebiliyormuş..ama sonra emzirmeden sonra(çok da güzel emiyor bazen saatlerce mememi bırakmak istemiyor) sütüm yetmediği için ağlıyordu..sonra doktora götürdüm...doktorumda çok güvendiğim biri ,bir çocuk hastanesinin başhekimi..o yüzden o nerde gözümü kırpmadan uygularım..ben 4. gün gittim doktora hemen..sütüm hala gelmiyordu...o yüzden kan şekeri düşmesin diye bana bir plan hazırladı..günde üç kere mama vermemi söyledi 60 ml 2 ölçek.ve mamayı her 3. emzirmeden sonra vermemi söyledi.yenidoğan bebeklerin ortalama 2 saatte bir emzirilmesi gerektiğini ve her üç emzirmeden sonra bir mama verirsem sütüm yeterli değilse ne kilo alacağını ne de vereceğini söyledi..bence sakın mama verme diyenler bebeklerine işkence ediyor...sen emzirdikten sonra 2 saatte bir sütün kesilmesi diye birdurum yok.benim doktora gitmemin ertesi günü 20 ml kadar sütüm geldi sağdığımda.doktora 3 gün sonra tekrar gittim ve bebeğim 3 günde 100 gr almış olduğunu öğrendim...doktor sütümün iyi olduğunu söyledi biberonla emizrmeme rağmen asla da emmekten vazgeçmedi...önemli olan emzirmeden sonra mama vermek..şimdi sabah akşam ve yatmadan önce hala mama veriyorum 60 ml...gece 11 den sonra kaldırmamamı söyledi büyüme hormonu bu zamanda salgılanıyormuş...uykuyu bölmek iyi değil uyanmazsa sakın uyandırma dedi..geceleri çok nadir kalkıyor bebeğim..sabah 7 gini uyanıyor normalde.

stres yapma bol bol su süt iç...doktor bana yememem gereken besinleri söyledi...bunlar sütün acı olmasına ve bebeğin emmek istememesine sebep oluyormuş...soğan sarımsak baharatlar turşu sucuk pastırma kızartma,acı ,ekşi şeyler yemek yasak ve günde 2 bardak süt içmemi söyledi..süt için sütün olsun dedi..umarım yardım edebilmişimdir.

Allah analı babalı büyütsün canım
bol bol su ve malt içeçeği öneririm

cok tesekkur ederim ewt kaygılanıyorum goguslerım sutten dolayı sertlesıyordu ılk zamanlar sımdı ole olmuyor yumsak hepp:43:

napacagımı sasırdım caylardanda ıcıorum suda ıcıorum ama nafıle kesılcekmı dıe korkuyorum bugun 16 gunluk nekadarda bır emzırmelıyım uyanmasını beklemeyımmı??????

bana da hep kaygılanma derlerdi de anlamazdım bir türlü,sürekli ellerim göğsümde,sert mi,yumuşak mı..bebeğim her yuttuğunda sayıyorum,3 çekişte yuttu,5 çekişte yuttu...ne eziyetler etmişim kendime.
kızım şimdi 4 aylık ve emmeyi bıraktı,sütümü sağarak veriyorum.ve inan,göğüslerimin en yumuşak olduğu zamanda bile kızıma yetecek miktar çıkıyor.mesele kafaya takmamaktaymış.kesilecek falan diye de düşünme lütfen.dönem dönem azalıp artar sütün.ben bazen 4 saatte bir sağıyorum,20 ml çıktığı oluyor.bazen 2 saat sonra tekrar sağıyorum 150 ml çıkıyor.yani 20 yi görünce aman hep 20 var içerde diye düşünme.
ve ben şükrediyorum ki mamalar var.en kötü ihtimalde mama verebilirim,çocuğum aç kalmaz diye düşünüyorum.süt varken değil bak,yoksa,çok açsa ne zararı olsun,aç olmasından iyidir diye düşünüyorum.

Back