Bebeğin çok küçükmüş, allah analı babalı sağlıklı büyütsün. hastane de neden meme mama şeklinde başlattılar anlamadım. erken doğum muydu, küvez de mi kaldı? eğer böyle değilse neden öyle yaptılar ki.
Ben sezeryan oldum, çok ağrım olduğu için hemen emzirememiştim, dolayısıya sütüm ilk günler çok az geliyordu, hatta bana hiç gelmiyormuş gibi geliyordu. ama doktor bebeği memeden hiç ayrıma, sürekli emzir, emmese de memede uyut kokusunu alsın, birbirinize dokundukça o emer, senin de sütün gelir demişti. Öyle de oldu. zamanla sütüm bol bol gedi. Ne zaman istese emzirdim, aralar da stresten sütüm kesilme noktalarına geldi ama yine emzirdim yılmadan, sütüm arttı.
benimbildiğim ilk günler hatta ilk aylar bebek emmekte zorlanabiliyor, yorulabiliyor, doğum ağırlığını da kaybediyor bir miktar ama zamanla emzirme düzene giriyor. Doktor mamaya çok erken başlatmış. Bence başka bir doktora git eğer imkanın varsa. çünkü nasıl başlarsa öyle gidiyor. Sütün çok değerli eğer bebeğin biberona alışırsa bir süre emmeyi iyice bırakmasın. Ben de Medela kullandım çok rahat bir kullanımı var ama oradan sağdığın süt miktarı bebeğinin içtiğinden daha az. bebek emerken senin hormonlarını da uyarıyor, o yüzden daha çok süt üretiyorsun ama makinede öyle değil. ben her sağdığımda miktar az çıkıyordu ama ilk 5 ay sadece anne sütüyle gelişti bebeğim. yani orada çıkan miktarı kafana takma. Emzir ki sütün artsın.
Eğer imkanın varsa başka bir doktora git, bu zamanlar çok daha başındasın, yanlış bir hareket sütüne mal olmasın. sık sık emzir, hiç üşenme gece gündüz., saat başı... böyle emzirerek doğurmayan kadınlar bile süt üretiyormuş. Eğer mama vermen şartsa kaşıkla içir biberona alışmasın, çünkü biberonun emme tarzı farklı ve daha kolaymış. doktorunu da iyi seç onlara göre hava oş, olmadı hemen mama verin. Oysa ki anne sütü öyle önemli ki onlar için.
En önemlisi de moralini sakın bozma, sütüm bol geliyor, bebeğime yetiyor de emzirirken, mutlu ol. Umarım sütün yeter de bol bol emer bebeğin.
bi de canım milupa steell tee çayı var ondan içtim gerçekten süt yapıyor.
humana still tea yi kesinlikle bırakma pmpadan az gelik bebiş ona öyle bir masaj yapıyorki o getirir sütü. suyuda emzirmeden önce mutlaka iç
ilgiize tesekkur ederim kuvezde flan kalmadı 39 haftalıkken sezeryanla dogdu ama sutum az oldugu ıcın mama verdıler v alısmıs uyumuyo mama yemeden yatırınca 10 dk sonra aglıyor.mama yedigındede 3 veya 4 saat uyudugu oluo.peki o 3 veya 4 saat uyudugundadamı uyandırıp emzırıyım?
cok tesekkur ederim ewt kaygılanıyorum goguslerım sutten dolayı sertlesıyordu ılk zamanlar sımdı ole olmuyor yumsak heppBir şeyi daha söylemeyi unutmuşum. Benim bildiğim daha 15 günlük bebek öyle 4 saatlere kadar uyumaz, en geç 2 saatte bir emer. gece de gündüz de böyle olur ilk başlarda. emer-uyur-emer- uyur bu rutinle zaten süt üretimi de düzene girer, sütün bebeğin emme sıklığına ve ihtiyacına uygun olarak gelmeye başlar, bebeğinin midesi büyümeye başlar. arz talep meselesi yani. Zaten ilk zamanlar bebek istedikçe emzirin saatine süresine bakmayın derler.
Canım seni anlıyorum, ilk zamanlar böyle oluyor, heyecan, kaygı, her şey yeni, ama inan zamanla her şey düzene girdikçe rahatlıyor insan, biraz sabır ve de her şeyden önemlisi içini rahat tutmak.
cok tesekkur ederim ewt kaygılanıyorum goguslerım sutten dolayı sertlesıyordu ılk zamanlar sımdı ole olmuyor yumsak hepp
napacagımı sasırdım caylardanda ıcıorum suda ıcıorum ama nafıle kesılcekmı dıe korkuyorum bugun 16 gunluk nekadarda bır emzırmelıyım uyanmasını beklemeyımmı??????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?