Bebek Beslenmesi 14 günlük bebegim icin yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

tedil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2010
80
26
98
mrb arkadaslar bebegım daha 14 gunluk..dogdugunda hastahanede meme mama şeklinde başlattılar bebegımde ona alıstı düne kadar hala aynı şekilde devam ediyorduk doktora gıttıgımızde gunde 1 veya 2 kere mama vermemızı soyledi.sütüm aktıgı icin ben sütüm geliyor sanıyordum ama bugun medelanın elektırık pilli pompasını aldım sagdım ama yokkkk 20 cc bile yokzaten bebegım memede cok kalıyordu ve bırakmıyordu hıc megersem sut yokkkmus..acil olarak sütünüzü artırmak icin neler yaptınızda fayda etti?ayrıca medela marka pompayı nasıl kullanıyorsunuz?

Bebeğin çok küçükmüş, allah analı babalı sağlıklı büyütsün. hastane de neden meme mama şeklinde başlattılar anlamadım. erken doğum muydu, küvez de mi kaldı? eğer böyle değilse neden öyle yaptılar ki.
Ben sezeryan oldum, çok ağrım olduğu için hemen emzirememiştim, dolayısıya sütüm ilk günler çok az geliyordu, hatta bana hiç gelmiyormuş gibi geliyordu. ama doktor bebeği memeden hiç ayrıma, sürekli emzir, emmese de memede uyut kokusunu alsın, birbirinize dokundukça o emer, senin de sütün gelir demişti. Öyle de oldu. zamanla sütüm bol bol gedi. Ne zaman istese emzirdim, aralar da stresten sütüm kesilme noktalarına geldi ama yine emzirdim yılmadan, sütüm arttı.
benimbildiğim ilk günler hatta ilk aylar bebek emmekte zorlanabiliyor, yorulabiliyor, doğum ağırlığını da kaybediyor bir miktar ama zamanla emzirme düzene giriyor. Doktor mamaya çok erken başlatmış. Bence başka bir doktora git eğer imkanın varsa. çünkü nasıl başlarsa öyle gidiyor. Sütün çok değerli eğer bebeğin biberona alışırsa bir süre emmeyi iyice bırakmasın. Ben de Medela kullandım çok rahat bir kullanımı var ama oradan sağdığın süt miktarı bebeğinin içtiğinden daha az. bebek emerken senin hormonlarını da uyarıyor, o yüzden daha çok süt üretiyorsun ama makinede öyle değil. ben her sağdığımda miktar az çıkıyordu ama ilk 5 ay sadece anne sütüyle gelişti bebeğim. yani orada çıkan miktarı kafana takma. Emzir ki sütün artsın.
Eğer imkanın varsa başka bir doktora git, bu zamanlar çok daha başındasın, yanlış bir hareket sütüne mal olmasın. sık sık emzir, hiç üşenme gece gündüz., saat başı... böyle emzirerek doğurmayan kadınlar bile süt üretiyormuş. Eğer mama vermen şartsa kaşıkla içir biberona alışmasın, çünkü biberonun emme tarzı farklı ve daha kolaymış. doktorunu da iyi seç onlara göre hava oş, olmadı hemen mama verin. Oysa ki anne sütü öyle önemli ki onlar için.
En önemlisi de moralini sakın bozma, sütüm bol geliyor, bebeğime yetiyor de emzirirken, mutlu ol. Umarım sütün yeter de bol bol emer bebeğin.

bende senin gibiydim canım. bebeğime ilk 3 gün sırf mama daha sonra sütüm geldi 15 gün sağarak verdim 20 ml 30 ml çıkardı ama göğsüm taşardı. 15 günlükken gittiğimizde doktor sütün taşıyorsa mama verme dedi bende 2 gün içinde azaltrak kesitim. bende sende kesebilirsin. şimdi keşke vermesydim diyorum.

vallaha bende o ağustos sıcağında oturup 2.5 saat kalkmadan emziridm tam ben yatagına yatrmaya kalkıyrdm o uyanıyrdn ben bir wc molas tekrar meme...ama tam 9 ay süper emzirdim.halada emziriyrm ama artk doyurucu olmuyr bende 8 aylıktan beri mama ile destekliyorum.24 saat çalıtgm için sütümü gözlemlemem kolay oluyr.umarım sütün bol bol gelmeye devam eder ve hiç desteklemek zorunda kalmazsın.gönül rahatlığı ile büyütrsn bebişini:)

merhaba ben süt arttırıcı çaylar içtim,bol bol su ve ayva üzüm kompostosu içmenizi tavsiye ediyorum bide fazla stres yapmamak gerekliymiş,stres sütü azaltıyormuş.

merhaba canım öncelikle bebeğin hayırlı olsun.sütün artması için özellikle sık emzirmek gerekiyor canım.benim doğumdan sonra ilk gün sütüm gelmedi desem yeridir.sık sık emzirdim annem dayadı yemekleri süt yapacak ne varsa yedim.sütüm geldi.mama bir kaç kere verdim sadece doğum yaptığım hastane mama vermeye karşı emzirmem için çok uğraştılar.çok şükür sütüm kızıma yetti ama varya sürekli yiyodum gece kalkıp yemek yedim.en çok süt içtim.marul,helva,taze sıkılmış meyve suyu,yulaflı bisküvi,sütlü tatlılar bunlar gerçekten çok süt yaptı bana.en önemlisi kaliteli beslenmek herşeyden yenmeli ki sütün de kaliteli olsun.bol sütlü günler dilerim canım.bebişin lıkır lıkır içer inşaallah sütünü.

bi de canım milupa steell tee çayı var ondan içtim gerçekten süt yapıyor.

bizde hastanede mecburen mama verdik hatta şırıngayla emzirirken sıktılar ki azar azar memeyi daha çok çeksin.gece sürekli kalkıp emziriyodum 1 saaat tuttuğumu bilirim benimde sütüm azdı makineyle ilk başlayınca 30 cc anca çıkıyodu ama ilk başlarda bebeğe yetiyor zaten.makineyle her gün çekmeye devam et benim 3.haftadan sonra doğru dürüst sütüm geldi makineyle çekip 150 cc doldurabiliyordum. bunun yanında steel tea,helva,kayısı kompostosu,sütlü tatlılar da tükettim pek iştahım yoktu ama sütüm gelmeye başlayınca geceleri çok acıkmaya başladım alllahtan kilo almadım ama.şimdi bebişim 5 aylık fakat geçen ay işe döndüğüm için günde bi kere devam sütü vermek zorunda kaldık buzlukta biriktirdiğim sütlerden veriyodu hergün babanesi akşam gelince emziriyodum hemde makineyle çekiyodum fakat bu ay sütüm iyice azaldı.artık yetmiyor kızıma kilosu çok şükür iyi artık ek gıdaya geçebilirz dedi doktorumuz gerçi grip olduğu için başlayamadık inşallah haftaya başlıycaz.
stresten üzüntüden uzak durun bu arada en önemlisi hemen kesiliyor süt ve bebiş uyuyunca mutlaka sizde dinlenin vücut dinlenincede daha iyi geliyor süt.

Bebeğini güle güle büyüt. Mamayı yavaş yavaş kesebilirsin artık. Çünkü;
1. Sütün hiç az değil. 20 cc süt 15 günlük bebeğin bir öğününü karşılar. Zaten ne geç 2-3 saatte bir emzirmen gerek. Onun mide boyutu şu anda bir ceviz ya da bir pinpon topu kadar. 20 cc süt doldurmaya yeter.
2. Her zaman bebek pompadan daha çok çeker. Pompa 20 çekiyorsa bebek en az 30 çekiyordur.
Yani sütün 15 günlük anne için bol sayılır.
Emzir, bol bol bol emzir. Emzirdikçe bebeğin midesi büyüdükçe süt de artacak.
Bir de bol bol sıvı tüket. Su en az 3 litre. Bol komposto. Ve de uyku. Bebeğin her uyuduğunda sen de uyu. En iyi süt yapan şey uykudur. Tabi bunların hepsi mutluluktan sonra. Mutlu olursan çok sütün gelir.

ilgiize tesekkur ederim kuvezde flan kalmadı 39 haftalıkken sezeryanla dogdu ama sutum az oldugu ıcın mama verdıler v alısmıs uyumuyo mama yemeden yatırınca 10 dk sonra aglıyor.mama yedigındede 3 veya 4 saat uyudugu oluo.peki o 3 veya 4 saat uyudugundadamı uyandırıp emzırıyım?

humana still tea yi kesinlikle bırakma pmpadan az gelik bebiş ona öyle bir masaj yapıyorki o getirir sütü. suyuda emzirmeden önce mutlaka iç

humana still tea yi kesinlikle bırakma pmpadan az gelik bebiş ona öyle bir masaj yapıyorki o getirir sütü. suyuda emzirmeden önce mutlaka iç

ilk mılupa almıstım doktor dedigın gıbı ozellikle humananınkini onerdi sımdı onu ıcıorum

zaten süt bir ayda anca yerine oturuyor ama dikkat et en ufak sitres yaparsan ben etkilenmiyorum desen bile hemen sütün azalıyor

Daha 15 günlük mamaya alışması iyi olmamış tabi, hastanenin yaptığı çok büyük bir hata ilk günden süt gelmiyor diye mama vermek. ilk gün gelen süt zaten süt bile değil bebeğin bağışıklığı için en önemli olan sıvı kolostrum deniyor. ilk bir kaç gün bu sıvı geliyor ve damla damla geliyor neredeyse ama bir damlası bile hiç bir ek gıdanın sahip olamayacağı kadar yararlı ve bebeğin en ihtiyacı olan şeymiş. sık sık emmeye başlayınca süt düzenli geliyor ve bir ayın sonunda dolu dolu süt oluyor. senin daha bir ay bile olmamış. Ben uzman değilim ama bir anne olarak ve zamanında bol bol da araştırmış, deneyimlemiş bir anne olarak elinden geldiğince emzir derim. mamaya alışmış olabilir ama bebek o daha süte de alışır, emmeyi de öğrenir. mamayı kesip sadece kendi memeni versen, ilk zamanla belki zorlanır ağlar ama o daha her şeyi yeni öğreniyor bence zamanla alışır ve sütün de bol bol gelir. 10 dk sonra uyanıyorsa yine emzir hç üşenmeden. zaten bir ayın sonunda kontrol var dedğim gibi daha bilinçli bir doktora gidersin.
Benim bir arkadaşıma da ilk doktoru 15 günde kilo almadı diye mamaya başlattı. bebek memeyi bıraktı, tabi mamayı içmek daha kolay geldi ona. Arakadaşım çok istemesine rağmen 3 ay zar zor emzirebildi. sonra başka doktora gitti. O doktor " ilk ay kilo verse bile bebekler tölare edebilirler, mamaya en son çare başlanırdı" demiş. Kaldı ki senin sütün geldiğine göre kilo vereceğini de sanmam.
Yine de bebeğin için en doğrusunu sen bilirsin, anne olarak içgüdülerine de güven.

güzel haberleri ve gelişmeleri bekliyorum.
sevgiler

Son düzenleme:
Bir şeyi daha söylemeyi unutmuşum. Benim bildiğim daha 15 günlük bebek öyle 4 saatlere kadar uyumaz, en geç 2 saatte bir emer. gece de gündüz de böyle olur ilk başlarda. emer-uyur-emer- uyur bu rutinle zaten süt üretimi de düzene girer, sütün bebeğin emme sıklığına ve ihtiyacına uygun olarak gelmeye başlar, bebeğinin midesi büyümeye başlar. arz talep meselesi yani. Zaten ilk zamanlar bebek istedikçe emzirin saatine süresine bakmayın derler.
Canım seni anlıyorum, ilk zamanlar böyle oluyor, heyecan, kaygı, her şey yeni, ama inan zamanla her şey düzene girdikçe rahatlıyor insan, biraz sabır ve de her şeyden önemlisi içini rahat tutmak.

cok tesekkur ederim ewt kaygılanıyorum goguslerım sutten dolayı sertlesıyordu ılk zamanlar sımdı ole olmuyor yumsak hepp

napacagımı sasırdım caylardanda ıcıorum suda ıcıorum ama nafıle kesılcekmı dıe korkuyorum bugun 16 gunluk nekadarda bır emzırmelıyım uyanmasını beklemeyımmı??????

bence uyanmasını bekleme. ne kadar fırsat bulursan o kadar emzir. benim kzıım düşük ağırlıklı doğdu. ben ilk 3 ay belki mübalağa değil, göğsümden düşürmedim. yemeğimi bile bebğim göğsümdeyken yedim. çünkü sürekli ağlıyordu ve çok zayıftı ama bunun faydasını gördüm hem sütüm arttı, hem de bebeğim her ay en az 1 kg aldı. her kontrolümde doktor çok iyi besliyorsun derdi bana:)şu anda da bir çok arkadaşım mama takviyesi yaparken ben 5 aylık kzıımı sadece anne sütüyle beslemeye devam ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…