14 aylık bebek uyku problemi acil

fridabaci

Yağmur, kahve, müzik
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2021
701
1.670
63
Bu aya kadar herhangi bir uyku problemi yaşamadık. 4. Ayda zorlandık sadece. Emziği yaklaşık iki ay önce bıraktık şuan diş gaz vb. Bir sorunumuz yok hasta da değil. Fakat bebeğim uykuya geçmiyor. Emzirerek uyutuyordum artık olmuyor gözleri kapalı. Her yolu denedim balkonda ağlıyorum şuan. Var mı bu durumu yaşayan atak döneminde değil neden oluyo anlamadım. Delirmeme ramak kaldı. Gece gündüz uykusu hiç farketmez. Dua açıyorum emziyorum pş pş diyorum yok. Bu durumu yaşayan sebebi bilen var mı ne yapabilirim lütfen yardım edin

Kaçta yatıp kaçta kalkıyor kaç uyku yapıyor?
Uyku düzeni değişmeden önce 20:30 gece uykusu sabah 9 da uyanırdı. Aralarda emmek için kalkardı. Öğlen tek uyku yapıyor iki uykuyu uzun süredir bıraktık ona da 1de yatıp 3te kalkardı. Şuan ise akşam uykusu 23:30 hatta bazen 12-1 i buluyor uyuyamadığı için öğlen uykusu da 3. Mesela onu 3 te uyuttum bugün 50 dakika sonra uyandı şuan emerek uykusuna devam ediyor. Ocakta da yemek var. Memeyi kestiğim an ağlayacak

2 den sonra uyuttuğunuz için sarkmalar başlamış. Tabikide düzensizlik heryere sıçramış. Diş gelen var mı? Bu dönemde yapışırlar. Emzik bırakmış onun etkiside olabilir nasıl bıraktırdığınuz önemli. Tek çözüm emme uyku ilişkisini kesmek uyumadan önce emzirin sonra boş ve loş bir odaya geçip meme taklif ettiğinde sarılın. Şimdi memelerde uyuyup dinlenecek deyin. Sarılıp öpün mayıştıracak şeyleri yapın. 1,5 -2 hafta zorlanırsınız ama sonra oturur. Bu arada erken kaldırın. Bir de gün içinde dışarııkarıyor musunuz? Aynı zamanda tv tablet gibi uyaran var mı bir gününüzde?

Diş sıkıntısı yaşamıyoruz şuan. Emziği bırakalı 2 ay oluyor. Travmalı bi emzik bırakma olmadı kendisi de atıyodu son zamanlarda. Gün içerisinde iki defa dışarı çıkarıyorum bahçemizde salıncağı var oyunlar oynuyoruz. Evde de balkona havuzunu kuruyorum. Tv tablet hiç yok. En fazla klipsiz müzik açarım tv den bu kadar. Erken kaldırma işin deneyceğim belki işe yarar

Tek uykuya biraz erken geçmişsiniz galiba..
Gündüz uykusu yetersiz geliyorsa, akşamlar aşırı yorgunluktan uykuya geçemiyor olabilir?
Öğlen uykusu için 3 çok geç, hele daha 1 yaşı yeni geçmiş bir bebek için. Onu biraz daha öne çekin, 1-1:30 gibi yatsın, 2 saate kadar uyuyorlar öyle olunca. Akşam uykusuna da daha rahat geçer.
Uyku uykunun mayasıdır derler, gündüz uykularını uzatmayı veya 2 uykuya geri dönmeyi deneyin isterseniz.

Çok kez denedim ama geçemedim. Sonunda ben de pes ettim mecburen. Tekrar br düzen oluşturmaya çalışacağım

Çok kez denedim ama geçemedim. Sonunda ben de pes ettim mecburen. Tekrar br düzen oluşturmaya çalışacağım
Şimdi kızımın bebekliğinde tuttuğum uyku günlüklerine baktım.
Sabah 7:00 Uyanış,
10:00-11:00 arası birinci uyku
14:30-16:00 arası ikinci uyku yapmışız o aylarda.
Sonra da akşam 8:30 gibi gece uykusu...

Biz çok zorlanmıştık, düzene oturtmak için böyle uyku günlükleri tutuyordum yorgunluktan kafa kalmadığı için

Çok teşekkür ederim ben de yarın başlayacağım. Ben de sabah 7 uyanış diye düşündüm bunu takip edebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…