merhaba... temmuzda 14 aylık olcak bebeğimle 15 günlük yurtdışına tatil planladık. kuala-lumpur , hong kong ve singapur a gideceğiz allah izin verirse. giderken 12 saat uçak yolculuğumuz olcak ( birde aktarma ) orada da 1 er saatlikte olsa 3-4 uçak seyehatimiz olcak. daha önce hiç uçak deneyimimiz olmadı. benim ricam deneyimi olan annelerden uçak seyahati ile ilgili önerileriniz. yabancı bir ülkede bebeği beslemek (kavanoz mamaları burdanmı götürmeliyim gibi ) , bavulumuzda olmazsa olmazlar nelerdir. bu konuda deneyimi olan annelerin deneyimleri ve tavsiyeleini bekliyorum. şimdiden teşekkürler
Öncelikle iyi tatiller size.. bende hem hostesim hemde eşim ve o zaman 6 aylık olan oğlumla amerika seyahati yapmış biri olarak, biz daha şanslıydık. çünkü Amerikada yemek mama sorunu yoktu hem bizim için hemde ek gıdalara yeni başlamış oğlum için bir sorun olmadı. Sonuçta damak tadları bize çok yakın.
Ancak sizin gideceğiniz yerlerin damak lezzetleri bizimkilerin yanından geçmez tabii.. En azından kötü kokulara ben alışık olmama rağmen doğu seyahatimiz (Tayland-bangkok-pukhet)sırasında eşim 1 hafta aç kalmıştı. Biz genelde yerel restaurantlardan ziyade mecburen ismi bilindik ( Mc donlds. Pizza ht gibi gibi) yerlerde yemek zorunda kaldık.Ne demek istediğimi gittiğin zaman anlayacaksın :))
Tropik bir yer olan singapur bunların arasında en temiz olanı orada bol bol meyve çeşitleri bulabilirsiniz. Çok nemli ve sıcak bir yer olmasına rağmen sık sık yağmurludur. Temmuz ayı aslında oraların kış ayıdır ancak nem ve sıcaklık yüksektir.
Hongkok ise Çinin gelişmişi. Elektronik eşya ve giyim pazarlarını tavsiye ederim. Yiyecek olarakta çin restaurantları veya dediğim gibi bilindik rest. tercihiniz olabilir. Türk restaurantlarınında adreslerini internetten öğrenebilirsiniz gerek olabilir.
vakumlu beyaz peynir, özellikle bu ülkelerin hiçbirinde beyaz peynir kahvaltıda adam gibi bulamadık poşet çay al yanına otelde sıcak su olursa en çok ihtiyacınız olacak şeyler arasında. hazır çorba olabilir , büsküvi, daha aklıma gelirse sonrada yazarım..
uçak yüksek ihtimal gece yolculuğu olursa rahat eder uyur. ama biraz zor olacak sıkılacak. oynayacağı sevdiği şeyleri uçakta yanınızda bulundurabilirsiniz. uçakta ekranlarda olacağı için çizgifilm filanla oyalanabilir. uzun seyahatler bizler için bile zorken onlar da çok bunalıyorlar.
Aklıma gelen olursa yazarım. sizde sormak istediklerinizi bol bol sorun sık sık bakarım ben buraya...
Görüşmek üzere....