• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

14.aylık bebeğimle yurtdışı seyahati

narcosis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2011
81
1
36
38
İstanbul
merhaba... temmuzda 14 aylık olcak bebeğimle 15 günlük yurtdışına tatil planladık. kuala-lumpur , hong kong ve singapur a gideceğiz allah izin verirse. giderken 12 saat uçak yolculuğumuz olcak ( birde aktarma ) orada da 1 er saatlikte olsa 3-4 uçak seyehatimiz olcak. daha önce hiç uçak deneyimimiz olmadı. benim ricam deneyimi olan annelerden uçak seyahati ile ilgili önerileriniz. yabancı bir ülkede bebeği beslemek (kavanoz mamaları burdanmı götürmeliyim gibi ) , bavulumuzda olmazsa olmazlar nelerdir. bu konuda deneyimi olan annelerin deneyimleri ve tavsiyeleini bekliyorum. şimdiden teşekkürler

Oncelikle iyi tatiller simdiden :) biz ilk seyehatimizi turkiyeye istanbula yapmistik oglum 5 aylikti ama sunu soyliyim sizin gideceginiz yer daha bilmediginiz neyi nerden alacaginizi kestiremeyeceginiz yer tabiki ordada bebek urunu bulursunuz ama zaten tatiliniz oyle coook uzun sure degil ben size bi liste vereyim siz yinede eklersiniz eminim bu arada el cantanizda bebek mamalari tasimak yasak degil kavanozla olanlari yani yolculuk uzun mutlaka alin ne olur ne olmaz belki ona uygun yemek bulamadiginizda yaninizdaolsun.
- haserata karsi ilac
- gunes kremi
- alerji icin krem
- ates dusurucu surup ve eger kullaniyorsa diger ilaclari
sampuan alin hemen temin edemeyebilirsiniz gideceginiz yerde bebek icin olani
- ucak yolculugunda basin icin kulaklara pamuk tikamalisiniz iniste ve kalkista eger bu ilk yolculuk olucaksa .
- bi kucuk paket bezini alin orda yeniden alirsiniz yetmeyeni vardir zaten
- dezenfektan alin mutlaka el icin kullanirsiniz

simdilik aklima gelen bunlar :)
Bide iyisinden kamera guzel tatilinizi kaydedip bol bol resimlemek icin tabiki :))))

merhaba... temmuzda 14 aylık olcak bebeğimle 15 günlük yurtdışına tatil planladık. kuala-lumpur , hong kong ve singapur a gideceğiz allah izin verirse. giderken 12 saat uçak yolculuğumuz olcak ( birde aktarma ) orada da 1 er saatlikte olsa 3-4 uçak seyehatimiz olcak. daha önce hiç uçak deneyimimiz olmadı. benim ricam deneyimi olan annelerden uçak seyahati ile ilgili önerileriniz. yabancı bir ülkede bebeği beslemek (kavanoz mamaları burdanmı götürmeliyim gibi ) , bavulumuzda olmazsa olmazlar nelerdir. bu konuda deneyimi olan annelerin deneyimleri ve tavsiyeleini bekliyorum. şimdiden teşekkürler

Öncelikle iyi tatiller size.. bende hem hostesim hemde eşim ve o zaman 6 aylık olan oğlumla amerika seyahati yapmış biri olarak, biz daha şanslıydık. çünkü Amerikada yemek mama sorunu yoktu hem bizim için hemde ek gıdalara yeni başlamış oğlum için bir sorun olmadı. Sonuçta damak tadları bize çok yakın.
Ancak sizin gideceğiniz yerlerin damak lezzetleri bizimkilerin yanından geçmez tabii.. En azından kötü kokulara ben alışık olmama rağmen doğu seyahatimiz (Tayland-bangkok-pukhet)sırasında eşim 1 hafta aç kalmıştı. Biz genelde yerel restaurantlardan ziyade mecburen ismi bilindik ( Mc donlds. Pizza ht gibi gibi) yerlerde yemek zorunda kaldık.Ne demek istediğimi gittiğin zaman anlayacaksın :))
Tropik bir yer olan singapur bunların arasında en temiz olanı orada bol bol meyve çeşitleri bulabilirsiniz. Çok nemli ve sıcak bir yer olmasına rağmen sık sık yağmurludur. Temmuz ayı aslında oraların kış ayıdır ancak nem ve sıcaklık yüksektir.
Hongkok ise Çinin gelişmişi. Elektronik eşya ve giyim pazarlarını tavsiye ederim. Yiyecek olarakta çin restaurantları veya dediğim gibi bilindik rest. tercihiniz olabilir. Türk restaurantlarınında adreslerini internetten öğrenebilirsiniz gerek olabilir.

vakumlu beyaz peynir, özellikle bu ülkelerin hiçbirinde beyaz peynir kahvaltıda adam gibi bulamadık poşet çay al yanına otelde sıcak su olursa en çok ihtiyacınız olacak şeyler arasında. hazır çorba olabilir , büsküvi, daha aklıma gelirse sonrada yazarım..

uçak yüksek ihtimal gece yolculuğu olursa rahat eder uyur. ama biraz zor olacak sıkılacak. oynayacağı sevdiği şeyleri uçakta yanınızda bulundurabilirsiniz. uçakta ekranlarda olacağı için çizgifilm filanla oyalanabilir. uzun seyahatler bizler için bile zorken onlar da çok bunalıyorlar.
Aklıma gelen olursa yazarım. sizde sormak istediklerinizi bol bol sorun sık sık bakarım ben buraya...
Görüşmek üzere....

Öncelikle iyi tatiller size.. bende hem hostesim hemde eşim ve o zaman 6 aylık olan oğlumla amerika seyahati yapmış biri olarak, biz daha şanslıydık. çünkü Amerikada yemek mama sorunu yoktu hem bizim için hemde ek gıdalara yeni başlamış oğlum için bir sorun olmadı. Sonuçta damak tadları bize çok yakın.
Ancak sizin gideceğiniz yerlerin damak lezzetleri bizimkilerin yanından geçmez tabii.. En azından kötü kokulara ben alışık olmama rağmen doğu seyahatimiz (Tayland-bangkok-pukhet)sırasında eşim 1 hafta aç kalmıştı. Biz genelde yerel restaurantlardan ziyade mecburen ismi bilindik ( Mc donlds. Pizza ht gibi gibi) yerlerde yemek zorunda kaldık.Ne demek istediğimi gittiğin zaman anlayacaksın :))
Tropik bir yer olan singapur bunların arasında en temiz olanı orada bol bol meyve çeşitleri bulabilirsiniz. Çok nemli ve sıcak bir yer olmasına rağmen sık sık yağmurludur. Temmuz ayı aslında oraların kış ayıdır ancak nem ve sıcaklık yüksektir.
Hongkok ise Çinin gelişmişi. Elektronik eşya ve giyim pazarlarını tavsiye ederim. Yiyecek olarakta çin restaurantları veya dediğim gibi bilindik rest. tercihiniz olabilir. Türk restaurantlarınında adreslerini internetten öğrenebilirsiniz gerek olabilir.

vakumlu beyaz peynir, özellikle bu ülkelerin hiçbirinde beyaz peynir kahvaltıda adam gibi bulamadık poşet çay al yanına otelde sıcak su olursa en çok ihtiyacınız olacak şeyler arasında. hazır çorba olabilir , büsküvi, daha aklıma gelirse sonrada yazarım..

uçak yüksek ihtimal gece yolculuğu olursa rahat eder uyur. ama biraz zor olacak sıkılacak. oynayacağı sevdiği şeyleri uçakta yanınızda bulundurabilirsiniz. uçakta ekranlarda olacağı için çizgifilm filanla oyalanabilir. uzun seyahatler bizler için bile zorken onlar da çok bunalıyorlar.
Aklıma gelen olursa yazarım. sizde sormak istediklerinizi bol bol sorun sık sık bakarım ben buraya...
Görüşmek üzere....

merhaba.. öncelikle baya açıklayıcı cevabın için teşekkürler. kafama takılan bi kaç şey var aslında yardımcı olabileceğini düşündüğüm. uçak saatimiz 19:30 olcak fakat aktarmamızda var oda 23:00 de.çok fazla uçak trafiğimiz olcak kısaca burdan kuala lumpur. 5 gün sonra kualalumpur- hong kong 6gün sonra hong kong-kuala lumpur. 12 saat sonra .(havaalanında bi otelde kalacağız ) kualalumpur- singapur 2 gün sonra singapur- kualalumpur. 2 saat içiinde hava alınından iç hatlardan dış hatlara ( 45 dk. imiş taksiyle) türkiyeye döneceğiz. yalnız kısaca yazdığım yazı baya uzun oldu :) siz uzman sayılırsınız uçuş konusunda sizce nasıl dayanabiliriz bu kadar uçak yolculuğuna :) merak ettiklerim uçaklarda olan sıvı kısıtlaması bebekli kişilerde sınırlama ne şekilde oluyor. kalkış ve inişlerde oluşacak hava basıncı ile ilgili soğukalgınlığı şurubunun iyi geldiğini duydum ( henüz doktorumuza danışmadım) yanımızda su, şurup, bi kavanoz mama ve küçük kutu meyve suyu bulundurmak istiyodum ama acaba herhangi bi engelleme olabilirmi?

birde yurtdışı seyahati deneyiminiz olmuş benim endişem acaba oralarda bilindik marka bebek mamalarını bulabilirmiyiz. muhtemelen bizde aynı şekilde bilindik fast-food restaurantlardan beslenicez çin lokantalarına uğramayı bile düşünmüyorum. kendimden ziyade çocuğum için endişelliyim. en kötü ihtimal çorba buluruz herhalde diyordum ama onunda garantisi yok hem içeriği hem hijyeni bakımından. evet peynir ve zeytin götürmeyi düşündük eşiminde amerika deneyimi oldu iki kez. zeytine hasret kalmış :) meyve ve çiğ yenilebilir sebzeleri tercih edicez artık.

birde belki bilginiz vardır belki. sizce hangisinde giyim daha iyi bulabilirim hong kong ? kuala lumpur? :)

cevabınız için şimdiden teşekkürler. bi önceki mesaj gibi açıklayıcı bi mesaj bekliyorum sizden :) görüşmek üzere

Back