Kına Gecesi 14 ayar kağıt kalınlığında çeyrek

nicksizim

Kocişini çoooooook sefiyo
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
327
3
46
Adana
kızlar düğünüm başka ilde olduğu için kına gecemde takı töreni yapıldı. birisi 14 ayar kağıt inceliğinde çeyrek altın görünümlü bişey takmış. şimdi altın takan herkese vaktigeldiğinde altın olarak karşılığı gider biliyorsunuz. ben dün kuyumcuya sordum 12 liraya alırım dedi. ben bunu takana 150lira karşılığını götüreceğim. ayıp günah değilmidir. aradaki fark kul hakkı değilmidir. getirse para olak 10 lira verse en azından borcumu bilirdim. ne yapacağım şimdi, takanların hiç biride yapar gibi görünmüyor... nasıl tesbit edilebilir?

valla yapacak bişey yok gibi görünüyo...
yazık belkide durumu müsait değildi mahcup olmak istemedi yapan..
unut gitsin....

canımsıkıntı onda değil, takmasıda sorun değil. dediğim gibi ben karşılığında normal çeyrek götüreceğim. aradaki fark bence kul hakkı.
bana deseki elimde yoktu mahçup olmamak için böyle bişey yaptım diye, eyvallah... onun kınasında düğününde de ben götürüp aynını takarım kimsenin kimseye hakkı geçmez ödeşiriz.
ama bu şekilde olmuyor. arada çok fark var.. üzülüyorum..

Durumu yoksa sana söylemek zorunda degilki bncede mahcup olmak istememiştir sende para tak arada fark olmasın o kadar

Keşke para taksaymış. Tespit etmek çok zor. Aslında takıların üzerine verenlerin ismi yazılsa çok güzel olur ama henüz yerleşmedi bu. Sana katılıyorum sinir bozucu bir durum ama yapacak bir şey yok

teşekkür ederim arkadaşlar
bakalım kına çekimleri geldiği zaman inceliyeceğim. inşallah bulurum. ve hakkı olan kadar iade ederim.
bulamazsamda yapacak bişey yok. benim aradaki farkı helal edeceğimde yok , sadaka demiş bir arkadaşımız sadaka fakire verilir.
gelen misafirlerin hepsi alabilecek düzeyde insanlar, yapanın kasıtlı yapılabileceğinide düşünüyorum, arada kaynar ne anlaşılır tarzında.

tahmin ettiğim birisi var, 2 evi, son model bir arabası, tarlası tapanı, 1 dükkanı ve bir sürü şeyi olan biri..
çok yakınım inşallah o değildir. fakat cimriliklerini düşününce yapabileceklerini düşünüyorum.
neyse çok üzüldüm ayrı mesele.

ne kadar büyütmüşsünüz yahu.. belki durumu yoktu az taktı, siz çok taksanız ne olur?
kul hakkı falan olmaz bence, illa aynı ölçüde hediye vermeniz gerekmez kimin ne kadar durumu varsa onunla orantılı olarak verir ama siz hakkınızı falan helal etmeyeceğinizi yazmışsınız...
bence en iyisi o kişiyi tespit edip hemen deşifre edin bir daha da hediye falan almayın böylelikle siniriniz söner belki..

belki oda alırken kandırılmıştır diye iyi bir dilekte bulunmak istiyorum:44:

bence de kul hakkı.sonuçta bu bir yardımlaşmadır, varsa takarsın yoksa takmazsın.
bu işin mahcupluğu falan da olmaz bence .
nasıl sahtesini takarken arada kaynadıysa, takmayarak arada kaynayabilirdi.
yoksa yoktur arkadaş.
ama 150liliğin yerine 15 20 liralık takarak hava atmak çok farklı bişey bence.
bende olsam bende kızardım sinirlenirdim.
dediğim gibi bu takı merasimi bir borç,yardımlaşma. yarın öbür gün o kişiye bilmeden gidip onu takacaksın. belki yanlış kişiye takacak.
mesela şimdiden iki kişiden şüpheleniyorum demişsin. ne kadar üzücü, insanın günahını alıyorsun (sırf o insan yüzünden). belki ikisi de değil.

yapılacak birşey yok işte. sahtesini takanı kamerayla çok net olarak da bulamayabilirsin. boşuna insanların günahlarını alma. olmuş artık olan.

arada fark var ama yinede takılma boşver. benim düünümde çeyrek 60 liraydı şimdi 155 lira :)

kızlar buldum :) dün yeğenimin çektiği fotoğraflar geldi. çok şükür rabbime gösterecek ya bana , hem daha parlak hem daha sarı duruyor bir tane çeyrek resimlerde.
onuda kimin taktığını biliyorum. ben demiştim oraya tak diye.. üstelik kurdelesi bile diğerlerinden farklı şekilde fiyonk yapılmış, bire bir aynı... genede videoyu bekleyeceğim. çünki yakın zamanda karşılığının gitmesi gerekiyor yoksa çok ayıp olur. :)

hastayım ben şu "bize bunu taktılar bizde aynısını yapmalıyız "muhabbetine. sonuçta borç değilki bu hediye.kısasa kısas olması gerekli değilki. fazla büyütüyorsunuz bu takı meselesini. kul hakkı muhabbeti de mantıksız bence. içinden gelmiş ya da elinden okadarı gelmiş napsın hafiyelik yapmanında luzumu yok. eğer sizin içinizden birilerinin düğününe altın hediye götürmek geliyorsa götürürsünüz yok gelmiyorsa götürmezsiniz ev eşyası alırsınız olur biter.

canım sende doğru söylüyorsun ama çeyrek altın görünümde 10tlik altın takmak doğru bişey mi? bu sahtekarlık değil mi madem bütçen 10 15 tl 10tl tak yada borcam al fincan al ne bileyim bana sahtekarlık gibi geliyor benimde nişanımda 2 tane vardı..

özür dilerim ama yazdıklarınız bana şaka gibi geldi.
bu bir mecburiyet değildir.
borç hiç değildir. kul hakkıyla da uzaktan yakından alakası yok.
düğünde takılan şeyler hediyedir. durumu olan en büyüğünden takar olmayan en küçüğünden, yakın hisseden yapabileceğinin en iyisini yapar, cok önemsemeyen evde olanı götürür..
siz de birinin düğününe gideceğiniz zaman bunu yapmalısınız. ne taktığına göre değil de içinizden ne geliyor durumunuz neye el veriyor buna göre belirlemelisiniz bence.
böyle bir şey için hafiyeliğe soyunmanız, borç olarak görmeniz ve gelip bunu bir de paylaşmanız bence hiç hoş değil.

o altınları biliyorum benim yaptığım düğünlerde takılmadı ama bir arkadaşımın kızına takmışlar....bence etik değil...kim ne derse desin...mesela ben, bana ne gelmişse onun üstünü takmaya çalışırım ama kesinlikle altına düşmem...konu sahibi arkadaş haklı fakat yapacak bir şey yok...dediğiniz şekilde videodan falan tespit edemezsiniz...boşuna alakasız misafirlerin hakkına girersiniz... çünkü bende gördüm gerçekten birebir benziyor sadece kalınlığı farklı yani dokunmadan anlaşılmaz...boşver unutun olur böyle şeyler sadece sizin başınıza gelmiyor...

Her düğünde oluyor böyle şeyler artık altın pahalandıkça insanlar bu yola mı başvurdu diyelim ne diyelim ki bundan 3-5 yıl önce kuzenimin sünnet düğününde birden fazla bu şekilde altın çıkmıştı.Oluyor yani...Kul hakkı olarak düşünmeyin,tespit ettiyseniz de sizde giderken aynı altın yerinde altın 10 tl miymiş 20 tl takarsınız hem yapan da anlamış olur sizin durumun farkında olduğunuzu hemde siz o altından takmamış olursunuz.Bence.

arkadaşım aynı olay benimde düğünde başıma geldi. takarken anlaşılmıyor. eve getirince diğerlerinden farklı olduğunu anladık. eder değeri 20 tl falandı bize takılanın. seni anlayabiliyorum. insan ilk zamanlar enayi yerine koyulmuş gibi hissediyor kendini. o dönemler bizde diyorduk keşke 20 tl lik altın yerine 20 tl nakit para taksaymış hatta hiçbirşey takmasada olurmuş diye ama hepsi boş. ne yazıkki videolarda görülmüyor kimin taktığı.çünkü ayırd edemiyorsun diğerlerinden. o yüzden yapacak birşey yok

aynen öyle , çeyrek altın taktım havası atmak ayrı bişey... veya onu çeyrek altına çevirme çabası... zira bir kaç ay sonra karşılığı gidecek..

bunu taktığı kişiye söylemesi dürüstlüktür bence.. ve söylese böyle düşünülmezdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…